Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Kayseri, Sivas, Nevşehir ve Niğde'de de hissedildi. Kayseri Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı, şu ana kadar can veya mal kaybı ihbarı olmadığını belirtti. Sivas'ta bir binanın giriş katında çatlaklar oluştu ve bina tahliye edildi. AFAD ekipleri, çeşitli illerden Kahramanmaraş'a destek için hareket etti. Nevşehir ve Niğde'de de vatandaşlar tedbir amaçlı dışarı çıktı.
6 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, deprem riski taşıdığı belirlenen 93 okulun 20 Şubat Pazartesi günü tahliye edileceğini duyurdu. Bu okullardan 76'sının yıkılıp yeniden yapılacağı, 17'sinin ise güçlendirileceği belirtildi. Tahliye edilecek okullarda eğitim gören 51 bin 995 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmenin başka okullarda eğitime devam edeceği ifade edildi. Okul isimleri ve bölgeleri hakkında bilgi verilmedi.
18 Şubat 2023

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yerel saat ile 00:35'te 4,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, depremin 5,44 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin koordinatları ve detayları AFAD'ın Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı.
2 Mayıs 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 10 ildeki hasar tespit verilerini yayınladı. En çok hasar gören ilçeler Gaziantep'in Nurdağı, Adıyaman'ın Merkez, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ve Hatay'ın Antakya ilçeleri olarak belirlendi. Toplamda 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği depremler sonucunda binlerce bina yıkıldı veya ağır hasar aldı. Bakanlık hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.
14 Şubat 2023

6 Şubat'ta yaşanan depremler sonucu 10 şehirde en az 41 bin 20 kişi hayatını kaybetti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki yeni konutların zemin artı üç-dört katı geçmeyeceğini ve sağlam zeminlerde inşa edileceğini açıkladı. Bakanlık, 927 bin binanın incelemesini tamamladı ve 118 bin binanın yıkık veya acil yıkılacak durumda olduğunu belirtti. İnşaat Mühendisleri Odası, binaların hasar seviyelerini ağır, orta ve az hasarlı olarak sınıflandırdı.
20 Şubat 2023

AFAD'ın bildirdiğine göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem, saat 07:56'da ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.
3 Ağustos 2023

Türkiye'nin Hatay ilinde 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından bölgede yaşanan artçı sarsıntılar devam ederken gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından farklı büyüklüklerde ölçülen depremler sonucunda can kaybı sayısı altıya yükseldi. Depremler sonrasında bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı, bazı binaların yıkıldığı ve hastanelerin tahliye edildiği bildirildi. Ayrıca tsunami uyarısı yapıldı ancak daha sonra kaldırıldı.
21 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, telekomünikasyon şirketlerinin bir aylık süre için görüşmeleri ücretsiz sağlayacağını duyurdu. AFAD, 29 bin 605 kişinin hayatını kaybettiğini ve 147 bin 934 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. Adıyaman'da yıkılan binaların müteahhitleri, yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Hatay Havalimanı'nın onarımı tamamlandı ve uçuşlar yeniden başladı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, yedi aylık Hamza bebek enkaz altından kurtarıldı.
12 Şubat 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da YKS'nin yapılacağını açıkladı. Daha önce bu bölgelerde sınavların yapılmayacağı belirtilmişti. Ancak yapılan yeni incelemeler ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitime devam etme kararı sonrasında, bu dört ilde sınavların tekrar düzenlenmesine karar verildi. Ersoy, bölgedeki öğrencilerin güvenli bir şekilde sınavlara girebilmeleri için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.
30 Mart 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketi sebebiyle Türkiye genelinde eğitim öğretime verilen aranın 20 Şubat'a kadar uzatıldığını duyurdu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da üniversitelerde bahar dönemi eğitiminin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini bildirdi. Daha önce deprem bölgelerinde eğitime ara verilmiş ve okullardaki ara tatil süresi uzatılmıştı.
9 Şubat 2023

Hatay'ın merkez ilçeleri Antakya ve Defne'de, sağanak yağışlar nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentteki olumsuz hava koşullarının devam ettiği bildirildi. Bu durum, ilçelerdeki tüm okulları etkileyerek eğitim öğretime geçici bir duraklama getirdi.
13 Mayıs 2024

Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hatay Valisi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını açıkladı. Yıkılan binaların olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma törenine katıldı. Özhaseki, 8-9 şiddetindeki depremlere dayanıklı konutlar inşa edeceklerini belirtti. Yerinde dönüşüm projelerine 134 bin civarında başvuru olduğunu ifade eden Özhaseki, bu projelerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay gibi şehirlerde de devam edeceğini söyledi.
29 Temmuz 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan çifte depremler sonucunda ağır hasar gören Malatya'daki Koyunoğlu Mahallesi'nde bulunan beş katlı Sezer Apartmanı çöktü. Olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkaz altında bir kişinin olabileceği ihtimaline karşı arama çalışmalarını sürdürüyor.
24 Mart 2023

Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. AFAD ise aynı depremi Adana Saimbeyli merkezli ve 4.8 büyüklüğünde olarak duyurdu. Bu deprem 7 km derinlikte gerçekleşti. Ayrıca, aynı gün Malatya'da AFAD'a göre 4.2, Kandilli'ye göre ise 4 büyüklüğünde başka bir deprem daha kaydedildi.
10 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, deprem bölgelerinde yaşanan zorluklara değinerek, kısa sürede durumu toparladıklarını belirtti. Ayrıca afet yönetim sistemini geliştireceklerini ve kentsel dönüşüm konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Erdoğan, depremde yıkılan şehirleri bir yıl içinde yeniden inşa etmeyi hedeflediklerini ve bu süre zarfında halktan sabır istediğini söyledi.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler sonucunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasına göre 10 ilde toplam 41 bin 791 bina yıkık veya ağır hasarlı olarak tespit edildi. İnşaat Mühendisleri Odası hasar seviyelerini ağır, orta ve az hasarlı olarak sınıflandırıyor. Deprem bölgesinde yaşayanlar, bakanlığın internet sitesi üzerinden binalarının hasar raporlarına ulaşabiliyor. Hasar tespit işlemleri gözle yapılan incelemelerle gerçekleştiriliyor ve 6 binden fazla uzman sahada çalışmalarını sürdürüyor.
13 Şubat 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, deprem bölgesindeki öğrenciler için sınıfta kalma uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Öğrencilerin yıl sonu ortalamalarının hesaplanmasında ikinci dönem notlarının düşük olması durumunda birinci dönem notlarının esas alınacağını belirtti. Lise öğrencileri, başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçirilecek. Bu uygulamalar Elazığ hariç 10 ilde uygulanacak ve yeni atanacak 45 bin öğretmenin yarısı deprem bölgesine atanacak.
29 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Şanlıurfa'da, Bahçelievler Mahallesi'nde hasar görmüş 6 katlı bir bina artçı depremler sırasında yıkıldı. Olay, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Çökme sonrası bölgeye yönlendirilen arama-kurtarma ekipleri, enkaz altından 1 çocuğu kurtardı. Yerbilimci Naci Görür, deprem bölgesindeki insanları evlerini terk etmeleri konusunda uyardı ve artçı depremlerin büyük olabileceğini belirtti.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrasında üniversitelerin bahar dönemi ertelenmiş ve KYK yurtları depremzedeler için boşaltılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurtlarda sadece 160 depremzedenin kaldığını ve yurtların yüzde 18,8'lik bir doluluk oranına sahip olduğunu açıkladı. Akademisyenler, öğrenciler ve veliler, bu durumun yeni mağduriyetlere yol açacağını belirtiyor ve uzaktan eğitim kararına itiraz ediyorlar.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim