6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitime ara verilen 10 ildeki okulların açılış tarihleri Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından duyuruldu. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da okullar 1 Mart'ta eğitime başlayacak. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitime ara 13 Mart'a, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise 27 Mart'a kadar uzatıldı.
20 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem meydana geldi. Depremler, çevre illeri de etkiledi ve can kaybı 20 bin 318'e yükseldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da yuhalandı. Türk Tabipleri Birliği, deprem bölgesindeki kötü koşullar nedeniyle sağlık sorunları beklediğini açıkladı. Selahattin Demirtaş, resmi deprem rakamlarını sorguladı. Yağma olayları ve yağmacıların dövüldüğü görüntüler sosyal medyada dolaşıma girdi. Hatay'da barınma sorunu yaşanıyor ve Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun gözaltına alındı. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi için uyarıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki durumu değerlendirdi ve yardımlar hakkında bilgi verdi.
11 Şubat 2023

Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Kahramanmaraş'ta ve 7,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter üzerinden yetkililere bölgedeki barajların kontrol edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Adana ve Hatay'a dikkat edilmesi gerektiğini, yerel yöneticilerin uyanık olması gerektiğini belirtti ve deprem bölgesindeki insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu.
6 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda hasar gören Hatay Valiliği binasının bir kısmı, 6,4 büyüklüğündeki bir depremle yıkıldı. Daha önceki sarsıntılarda ağır hasar gören bina, dün akşam saat 20:04'te gerçekleşen deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle çöktü. Binanın bulunduğu kent merkezi, bu yıkımın etkilerini yaşamaktadır.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta bu sabah 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yaşanan doğal afet sebebiyle Türkiye genelindeki tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu açıkladı. Deprem, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de hissedildi ve bölgede binaların yıkılmasına, can kayıplarına yol açtı.
6 Şubat 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar döneminin ertelendiğini ve Erdoğan'ın üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Bu kararla birlikte KYK yurtları depremzedeler için kullanıma açılacak. Çanakkale'deki KYK yurtlarında kalan öğrencilerden odalarını hızla boşaltmaları isteniyor, ancak bu talep etkili bir şekilde iletilmedi ve birçok öğrenci durumdan geç haberdar oldu. Öğrenciler, yurtların hızlı boşaltılma sürecine ve uzaktan eğitim kararına tepkili.
12 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyi için yağmur uyarısında bulundu. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olacağı ve rüzgarın güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
27 Mart 2023

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler sonucunda çok sayıda bina yıkıldı ve can kaybı ile yaralı sayısı artmaya devam ediyor. Hükümetin resmi açıklamalarına göre durum kontrol altında, ancak deprem bölgesinden yardım çağrıları devam ediyor ve bazı bölgelere henüz kurtarma ekipleri ulaşamamış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da yaptığı incelemeler sonrası durumun kontrol altında olduğunu ve asıl sorunun sosyal medyada yayılan yanlış haberler olduğunu ifade etti.
7 Şubat 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrasında daha önceden yıkım kararı alınmış olan Mudanya Belediye binası, tedbir amaçlı boşaltıldı ve çalışanların bir kısmına izin verildi. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye binasının yıkımının ve yeniden yapılmasının hızlandırılması gerektiğini belirtti ve bürokratik süreçlerin aşılması gerektiğini vurguladı.
4 Aralık 2023

Ordu ve Samsun'da yaşanan şiddetli yağışlar sel ve heyelan riskini artırınca, bu bölgelerdeki bazı okullarda eğitime ara verilme kararı alındı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, il genelinde beklenen şiddetli yağışlar nedeniyle taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı ve Ladik ilçelerindeki tüm okullar ile Atakum ve Canik ilçelerindeki taşımalı eğitim de aynı sebepten dolayı durduruldu.
6 Haziran 2023

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan listeye göre, İstanbul'da deprem riski taşıyan 93 okul tespit edildi ve bu okullardaki öğrencilerin başka okullara nakil işlemleri gerçekleştiriliyor. Listede yer alan okullar, ilçe ilçe belirtilmiş ve bu okulların tahliye edileceği duyurulmuş. Nakil işlemleri dün itibariyle başlamış durumda.
20 Şubat 2023

İstanbul Sarıyer'de bulunan Açı Okulları, olası bir Marmara depremi kaygısı nedeniyle Sarıyer kampüsünü Eylül 2023'e kadar kapattığını duyurdu. Yapılan deprem denetim raporlarına göre, okulun 35 yıl önce inşa edilen binalarının zemin etütleri ve beton ölçüm seviyelerinin emniyetsiz olduğu belirlendi. Okul yönetimi, Sarıyer kampüsündeki öğrencilerin eğitimlerine çevrim içi ve diğer binalarda çözüm bulunarak devam edeceğini, ayrıca güçlendirme projeleri ve inşaat çalışmalarıyla Eylül'de kampüsü yeniden açmayı planladığını açıkladı. Lise düzeyindeki eğitim ise aynı yerleşkede devam edecek.
21 Şubat 2023

Samsun Valiliği, şehir merkezi ve ilçelerinde devam eden şiddetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamaların olabileceğini belirtti. Bu nedenle 2 Ekim Pazartesi günü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.
2 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında 830 bin 806 binanın incelendiğini ve bunlardan 105 bininin yıkılmış, yıkılacak veya ağır hasarlı olduğunu belirtti. Ayrıca, 433 tarihi eserin incelendiğini ve bunlardan 121'inin ağır hasarlı olduğunu ifade etti. Oktay, deprem sonrası fahiş kira artışlarına cüret edenlerin olduğunu ve bunun hesabının sorulacağını, refakatsiz çocuklarla ilgili olarak ise 1713 çocuğun durumu hakkında bilgi verdi.
18 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği, Malatya merkezde Pınarbaşı Kaptaş'tan içme suyu alan vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Valilik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve büyüklüğünün 7,4 olduğunu açıkladı. Depremin ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir yangın çıktı ve deprem sonucunda 284 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve 200 kişinin yaralandığını, ayrıca 60 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını duyurdu. Şanlıurfa Valisi Ayhan, 15 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını belirtti.
6 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'da Rönesans Konteyner Kenti'ni ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, depremzedelere verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Özel, depremden en çok etkilenen illerde barınma sorununun devam ettiğini ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Türkiye genelinde 100 evden sadece 12'sinin teslim edildiğini, Malatya'da ise bu oranın 7 ev olduğunu söyledi. Özel, deprem bölgesinin seçimden sonra gündemden düştüğünü iddia etti.
22 Haziran 2024

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Malatya'da Bostanbaşı mevkiinde bulunan ve depreme dayanıklı olduğu iddia edilen Asur Konutları adlı iki bloklu projenin bir bloğu depremde çöktü. Çökme anı site sakinleri tarafından kaydedildi. İnşaat şirketinin tanıtımında projenin depreme dayanıklı olduğu belirtilmiş ve 28 Ocak'ta bir dairenin satış bedeli 2 milyon 850 bin TL olarak ilan edilmişti.
7 Şubat 2023

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman'da 28 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda binanın yıkıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise 13 kişinin öldüğünü ve 22 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde gerçekleştiğini ve can kaybının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim