Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin Mehmet Büyükekşi liderliğindeki mevcut durumundan memnun olmadıkları için yönetimin değişmesi talebiyle imza toplamaya başladı. Kulüpler, TFF'nin kriz yönetiminde yetersiz kaldığını ve çözüm üretemediğini iddia ediyor. Buna karşılık, TFF bir açıklama yaparak olağan genel kurul toplantısının 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılacağını duyurdu. Bu, kulüplerin olağanüstü seçim talebine karşılık verilmeyeceğini gösteriyor.
8 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Rizespor'a stadyum zemininde ivedilikle iyileştirme çalışmaları yapılmazsa stadyumun müsabakalara kapatılacağını bildirdi. Bu uyarı, yerinde yapılan denetim sonrasında geldi ve 18 Mart'ta yapılacak olan denetimle stadyumun durumu tekrar değerlendirilecek. TFF, daha önce de Süper Lig ve diğer liglerden toplam on bir kulübe zeminlerin iyileştirilmesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.
4 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'na katılım, gereken 22 bin 588 kişilik sayının üzerine çıkarak 25 bine ulaştı. Kulüp, ligden çekilme kararından vazgeçerek Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Hilmi Türkay, Türk futbolundaki mevcut durumu eleştirerek, hakem yönetimlerinin kötü olduğunu ve VAR sisteminin etkisiz kaldığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin seviyesizleştiğini ve çözüm olarak yabancı hakem önerisinin ironik olduğunu ifade etti.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, kulübün Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkma kararına sert bir şekilde tepki gösterdi. Yıldırım, bu kararın korkakça alınmış bir çözüm olduğunu ve Fenerbahçe'nin değerlerine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin A Takımı ile finalde yer alması gerektiğini ve bu maçın kulübün sportif başarısının bir sonucu olduğunu vurguladı. Fenerbahçe yönetimi, yabancı hakem atanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacaklarını duyurmuştu.
5 Nisan 2024

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe Futbol Takımı, Trabzon'da gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan deplasman maçının ardından 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yapacak. Toplantıda, takımın Süper Lig'den çekilme ihtimali de masaya yatırılacak. Bu gelişme, Türk futbolunda önemli bir dönüm noktası olabilir ve ligdeki dengeleri etkileyebilir.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26'ncı haftasında oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle sekiz kulübü zeminlerini 'ivedilikle' iyileştirmeleri konusunda uyardı. Uyarılan kulüpler arasında Sakaryaspor, Adanaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu bulunuyor. TFF, daha önce de Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor'a benzer uyarılarda bulunmuş ve iyileştirme yapılmaması halinde stadyumların müsabakalara kapatılabileceğini belirtmişti.
16 Şubat 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımını yapan firmanın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Bu karar, Süper Lig'in üçüncü haftasında İstanbulspor-Galatasaray karşılaşmasında çimlerin gıda boyasıyla boyanması sonucu oyuncuların yemyeşil olması skandalının ardından geldi. TFF, saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizliklerin gözlendiğini belirtti.
27 Eylül 2023

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası finalinin 23 Mayıs'ta oynanacağını duyurdu. Ayrıca, Trendyol Süper Lig'in 38. hafta maçları 26 Mayıs'ta, Trendyol 1. Lig Play-Off ikinci tur maçları 20 ve 24 Mayıs'ta, TFF 2. Lig Play-Off üçüncü tur maçları 22 ve 27 Mayıs'ta, TFF 3. Lig Play-Off üçüncü tur rövanş maçları ise 20 Mayıs'ta yapılacak.
20 Mayıs 2024

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023

Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları ihalesinde beIN Sports ve Saran Medya arasındaki rekabet sonucunda, ihale yine beIN Sports'a verildi. TFF, ihale iptalinin gerekçesini teklif bedellerinin yetersiz bulunmasına bağlamış, ancak Saran Holding en yüksek teklifi kendilerinin verdiğini iddia ederek ihale sürecinin iptaline itiraz etmişti. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, beIN Sports'un TFF ve Kulüpler Birliği'nin hedeflediği 150 milyon avro barajını son teklifiyle aştığını ve yayıncı olarak kalmaya devam edeceğini duyurdu.
1 Mart 2024

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024
İşaretlediklerim