BBC'de spor sunuculuğu yapan Gary Lineker, Britanya hükümetinin göç politikasını eleştirdikten sonra görevden alınmıştı. BBC ile yapılan yeni anlaşma sonucunda Lineker, 'Haftanın Maçı' programını sunmaya devam edecek. BBC Genel Müdürü Tim Davie, sunucuların sosyal medya kullanımına ilişkin bağımsız bir çalışma yürütüleceğini belirtti. Lineker, Twitter üzerinden destek mesajlarına teşekkür ederek, zor günler geçirdiğini ve BBC ile mücadeleye devam edeceğini ifade etti.
13 Mart 2023

Netflix, Titanik'in enkazına turistik amaçla sefer yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan 'Titan' denizaltısı faciasının ardından James Cameron'un 'Titanik' filmini yeniden kütüphanesine ekledi. Bu durum, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi ve Netflix'in Titan ölümlerinden faydalanmaya çalıştığı iddia edildi. Ancak, Variety'nin aktardığına göre, 'Titanik'in Netflix'e geliş zamanının bir tesadüf olduğu ve yayıncı kuruluşun lisans anlaşmalarının çok önceden yapıldığı belirtildi.
27 Haziran 2023

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, görevinden istifa etti. İstifa haberi TRT tarafından duyuruldu.
6 Ekim 2023

ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları (AFTRA) tarafından başlatılan grev, 118 gün sonra sona erdi. Sendika üyeleri, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile yapılan geçici anlaşmayı kabul etti. Anlaşma, sendika üyelerine yüzde 7'lik ücret artışı ve içerik sağlayıcılar tarafından kullanılmaları durumunda ek ücret almayı içeriyor. Ayrıca, oyuncuların yapay zeka kullanımına ilişkin kaygıları da giderildi.
6 Aralık 2023

Netflix, Türkiye'deki abonelik planlarına zam yaptığını duyurdu. Temel Plan 63,99 TL, Standart Plan 97,99 TL ve Özel Plan ise 130,99 TL oldu. Yeni üyeler için zamlı tarifeler hemen geçerli olacakken, mevcut üyeler için değişiklikler aşamalı olarak uygulanacak ve ücret değişikliği öncesinde 30 gün önceden e-posta ile bilgilendirme yapılacak.
17 Ocak 2023

Yönetmen ve senarist Emin Alper tarafından çekilen 'Kurak Günler' filmi, Cannes Film Festivali ve diğer ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildikten sonra ödüller kazanmıştır. Film, politik ve psikolojik gerilim unsurlarını içerir ve bir kasabada yaşanan çekişmeleri konu alır. Başrollerinde Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un olduğu film, 19 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyicilerle buluşacak.
21 Nisan 2023

Toyota'nın CEO'su Akio Toyoda, 2009 yılından bu yana sürdürdüğü görevini şirketin CBO'su Koji Sato'ya bırakıyor. Akio Toyoda, şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlenecek. Geçtiğimiz yıl bir şirket toplantısında görevi devretme niyetini açıklayan Toyoda'nın yerine geçecek olan Koji Sato, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren şirketin operasyonlarını yönetecek.
26 Ocak 2023

Netflix'in sevilen İspanyol gençlik dizisi Elite, sekizinci sezonuyla ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Dizi, kişisel gelişim, ilişkiler, farklı sosyal sınıflar arasındaki mücadeleler, aşk ve çözülmesi gereken bir vakanın etrafında dönüyor. Sekizinci sezon için onay alan dizinin aynı zamanda final yapacağı öğrenildi. Elite, Netflix'in en uzun süren İspanyolca dizisi unvanını da taşıyor.
19 Ekim 2023

Netflix platformunda yayınlanan ve Anadolu efsanesi Şahmaran'dan esinlenen 'Şahmaran' dizisi, izleyicilerin beklentilerini karşılayamadı. Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı dizi, özgünlükten yoksun olduğu ve 'Twilight' serisine benzetildiği için eleştirildi. Dizi, yayımlandığı ilk gün sosyal medyada geniş yankı buldu.
22 Ocak 2023

Özlem Akarsu Çelik, Halk TV'nin Ankara temsilciliği görevinden 'ilkesel nedenlerle' istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçeleri arasında genç meslektaşlarının uygun koşullarda çalıştırılmaması ve gazetecilikten gelmeyen medya patronlarının genel yayın yönetmenliği yapmaları yer aldı. Ayrıca, 212 Sayılı Basın Kanunu'na tabi çalışmanın önemine ve medya sektöründe sendikal girişimlerin engellenmesine dikkat çekti. Halk TV'den son dönemde peş peşe istifa haberleri gelmekte olduğu belirtildi.
9 Ocak 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformu 'süper uygulama' haline getirme hedefini belirtti. Musk, Twitter'ı mesajlaşma, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışı yapabilen bir platform haline getirmeyi planlıyor. Ancak, daha önce benzer girişimlerde bulunan Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin başarısız olması, Musk'ın karşısında zorlu bir yol olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, ABD bankacılık pazarındaki zorlu rekabet, sert düzenlemeler ve müşteri 'yapışkanlığı' nedeniyle finansal hizmet geçişinin zor olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

Rekabet Kurulu, Elon Musk tarafından yapılan Twitter'ın kontrolünün devralınması işlemine onay verdi. İşlemin kanunen izne tabi olduğu ve etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılmadığı belirlendi. Ancak, bu işlem için önceden izin alınmadığı tespit edildiği için Musk'a, Türkiye'deki 2022 yılı gelirinin binde biri oranında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
6 Mart 2023

Turkcell'in yeni genel müdürü Bülent Aksu'nun görevine son verildi. Aksu, Mart 2020'den beri şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu ve 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmıştı. Ancak, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Aksu'nun görevine 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren son verildiği belirtildi.
25 Eylül 2023

Yaz saati uygulaması hakkında belgesel çekerken tutuklanan yönetmen Sibel Tekin, 'silahlı örgüte üye olma' suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, delillerin toplandığını ve adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağını belirterek Tekin'in tahliyesine karar verdi. Tekin, yurt dışına çıkış yasağı ve ayda iki kez imza atma yükümlülüğü ile serbest bırakıldı ve yargılanmasına 23 Şubat'ta başlanacak.
30 Ocak 2023

BBC Yönetim Kurulu Başkanı Richard Sharp, eski Britanya Başbakanı Boris Johnson'a 800 bin sterlin kredi alması için kefil ayarladığı iddiaları sonrasında yürütülen bağımsız soruşturma raporunda, kamu atamalarına ilişkin kuralları ihlal ettiği sonucuna varılması üzerine görevinden istifa etti. Sharp, ihlalin kasıtlı olmadığını belirtti ancak BBC'nin çıkarlarını önceleyerek istifa kararı aldığını açıkladı. BBC Mütevelli Heyeti ve Genel Müdürü Tim Davie, Sharp'ın dürüst bir insan olduğuna inandıklarını ve Haziran ayı sonuna kadar görevine devam etmesini istediklerini belirtti.
28 Nisan 2023

Pandemi döneminde popülerlik kazanan ancak sonrasında ilgiyi kaybeden Clubhouse, kurucuları Paul Davison ve Janet Roth tarafından yeniden yaratılacağı duyuruldu. Şirketin yarısının işten çıkarılmasıyla başlayan yeniden yapılanma sürecinde, ekonomik durgunluk yerine şirketin değişen öncelikleri işten çıkarmaların sebebi olarak gösterildi. Clubhouse CEO'su Paul Davison, pandemi sonrası dünyanın değişimine uyum sağlayacak yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını belirtti, ancak bu ürünün detayları henüz açıklanmadı.
28 Nisan 2023

Alphabet, toplam işgücünün yüzde 6'sını oluşturan 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. CEO'nun çalışanlara gönderdiği notta işten çıkarmaların global olarak gerçekleşeceği belirtildi. Bu gelişme, teknoloji sektöründe pandemi sırasında artan çalışan sayılarına karşılık mali belirsizlikler nedeniyle yaşanan işten çıkarma dalgasının bir parçası. Microsoft, Meta ve Amazon gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma kararları almıştı.
20 Ocak 2023

TGRT Haber, 'Hafta Sonu Haberleri' programının sunucusu Meltem Günay'ın yayına Starbucks bardağıyla çıkması sebebiyle hem Günay'ın hem de programın yönetmeninin işine son verdi. Kanal, yapılanın örtülü reklam olduğunu ve kurum ilkelerine aykırı hareket edildiğini belirtti. Bu olay, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle Türkiye'de boykot edilen Starbucks'a yönelik tepkilerin arttığı bir dönemde gerçekleşti ve sosyal medyada eleştirilere neden oldu.
24 Aralık 2023

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, her yıl yaptığı yaz için okuma önerilerine bu yıl dizi ve müzik önerilerini de ekledi. Roman kategorisinde Gabrielle Zevin'in 'Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow' adlı eserini, kurgu dışı kategorisinde ise Howard French'in 'Born in Blackness' adlı kitabını önerdi. Ayrıca, Danimarka yapımı 'Borgen' adlı diziyi ve Spotify'da bir çalma listesi oluşturarak müzik önerilerinde bulundu.
8 Haziran 2023

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümetin yargıyı zayıflatmayı hedefleyen reformlarına karşı düzenlenen protestolar sekizinci haftaya girdi. Protestocular, reformların oylanacağı Meclis önünde toplandılar ve bir pankartta İran'ın Ayatullah Humeyni, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Macaristan Başbakanı Orban ile Netanyahu'yu yan yana göstererek tepkilerini ifade ettiler. Adalet Bakanı Yariv Levin'in açıkladığı reformlar, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandırıyor ve yargının bağımsızlığını azaltıyor. İsrail Başsavcısı Gali Baharav-Miara, reformlara karşı çıkarak güçler ayrılığı ve bireysel hakların korunması konusundaki kaygılarını dile getirdi.
26 Şubat 2023
İşaretlediklerim