Rekabet Kurulu, Storytel Turkey Yayıncılık Hizmetleri AŞ'nin yayınevi ve eser sahipleriyle yaptığı uzun süreli münhasırlık anlaşmalarıyla sesli kitap pazarına rakip firmaların girişini engelleyerek rekabet kurallarını ihlal ettiği iddialarına yönelik soruşturma başlattı. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri ciddi ve yeterli bularak, şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Ancak, soruşturma kararlarının, ilgili teşebbüs ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettikleri ve ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları şeklinde yorumlanamayacağı belirtildi.
4 Ağustos 2023

400'den fazla Hollywood yıldızı, ABD Başkanı Joe Biden'a İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için mektup yazdı. Mektupta, salıverilen İsrailli rehinelerden dolayı mutluluk duyulduğu, ancak geride kalan 220 İsrailli rehine için endişelerin devam ettiği belirtildi. Mektupta, Biden'a 'sarsılmaz ahlaki tutumu', 'liderliği' ve 'Hamas tarafından terörize edilen Yahudi toplumu ve Hamas'ın Gazze'yi yönettiği son 17 yıldır terörize edilen, baskı gören ve mağdur edilen Filistinliler' için teşekkür edildi.
25 Ekim 2023

ABD merkezli dijital yayın platformu Paramount+ Türkiye'de marka başvurusu yaptı. Ücretli aboneliğe dayanan video-dizi-film sağlayıcısı Paramount+'ın 11 Ekim 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yaptığı belirtildi. Başvurunun henüz giriş aşamasında olduğu ve başvuru kararının yaklaşık altı ay sonra sonuçlanacağı ifade edildi.
5 Kasım 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından işten çıkarılan eski CEO Parag Agrawal, hukuk sorumlusu Vijaya Gadde ve finans sorumlusu Ned Segal, alacakları nedeniyle Twitter'a karşı dava açtı. Delaware Chancery Mahkemesi'nde açılan davada, 1 milyon doların üzerindeki alacaklar için şirkete birden çok defa başvurulduğu belirtildi. Ayrıca, Twitter'ın Almanya'da nefret söylemi ile ilgili bir hukuk savaşı içinde olduğu ve kaybetmesi durumunda 50 milyon avroya kadar para cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.
11 Nisan 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Netflix, merakla beklenen 'Kulüp' dizisinin ikinci sezonunun 15 Eylül'de platforma yükleneceğini duyurdu. İkinci sezonda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler kadroya dahil oluyor. Hikayesi 1960'lı yılların İstanbul'unda devam eden dizi, Kulüp ailesinin zorluklara karşı dimdik durma mücadelesini konu alıyor.
21 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından 'fiilen' istifa ettiğini duyurdu. Ancak Özel, resmi olarak istifa etmeyeceğini ve kurultay sonrası durumu değerlendireceğini belirtti. Özel, grup başkanlığı görevlerini üç grup başkanvekili yürütecek. Eğer genel başkan seçilirse, otomatik olarak hem genel başkan hem de grup başkanı olacağını ifade etti.
1 Ekim 2023

Ünlü Hollywood aktörü Kevin Spacey, 2017'den beri karşı karşıya olduğu cinsel saldırı suçlamalarından beraat etti. Suçlamalar, ilk olarak meslektaşı Anthony Rapp'in Spacey tarafından taciz edildiğini öne sürmesiyle başlamıştı. Suçlamaların ardından Spacey'nin kariyeri büyük bir darbe aldı ve birçok projeden çıkarıldı. Ancak 2022'de New York'ta Rapp'in açtığı cinsel saldırı davasından zaferle ayrıldı ve 2023'te Britanya'da açılan cinsel saldırı davasında da beraat etti. Bu durum sosyal medyada büyük tepki çekti.
28 Temmuz 2023

Yapay zekanın öncülerinden Geoffrey Hinton, Google'dan istifa ettikten sonra yapay zekanın insanlık için oluşturduğu tehditler hakkında daha özgürce konuşabileceğini belirtti. Hinton, yapay zekanın iklim krizinden daha acil bir durum haline gelebileceğini ifade etti. Yapay zekanın kontrolü ve şeffaflık konularında endişelerini dile getiren Hinton, araştırmaların durdurulmasına karşı çıkıyor ve bu konuda daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden, yapay zeka konusunda teknoloji liderleriyle Beyaz Saray'da bir araya geldi.
6 Mayıs 2023

Axel Springer'in CEO'su Mathias Döpfner, çalışanlarına gönderdiği bir mektupta yapay zekanın gazeteciliği iyileştirebileceğini veya tamamen yerine geçebileceğini ifade etti. Yapay zeka teknolojilerinin, özellikle bilgi birikimi konusunda bir devrim yaratacağını ve medya kuruluşlarının ayakta kalabilmek için özel haber ve orijinal yorum gibi içeriklere odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, araştırmacı gazetecilik ve öykü niteliğindeki haberlerin önem kazandığını ve gazetecilerin olayların arkasındaki gerçek nedenleri sezmenin önemli bir görev olarak kalacağını belirtti. Döpfner, ayrıca şirketin önemli bir işten çıkarma sürecine gideceğini duyurdu.
1 Mart 2023

Facebook'un üst şirketi Meta, daha önce 11 binden fazla kişiyi işten çıkardıktan sonra, bu hafta binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Bloomberg'de yer alan habere göre, bu karar mali hedeflerle ilişkilendiriliyor. Pandemi döneminde çalışan sayısını artıran teknoloji şirketleri, mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Amazon ve Microsoft gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma kararları almıştı.
7 Mart 2023

Netflix, Şubat ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Berkun Oya'nın yeni mini dizisi 'Kuvvetli Bir Alkış', romantik komedi 'Aşk Oyunu' ve Funda Eryiğit, Alperen Duymaz, Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı 'Kül' filmi öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, 'Avatar: The Last Airbender' dizisinin uyarlaması, 'Good Morning, Verônica'nın final sezonu, 'Love is Blind'ın yeni sezonu ve 'Formula 1: Drive to Survive'ın altıncı sezonu gibi içerikler de izleyicilerle buluşacak.
28 Ocak 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, olası cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Netflix açılış ekranını taklit eden bir video hazırladı. Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ben geliyorum' isimli bir yapımı izlediği gösteriliyor. Videoda ayrıca Netflix'in 'Kim izliyor' bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici gibi siyasi figürlerin isimleri yer alıyor.
7 Mart 2023

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra üst yöneticileri görevden alıp şirketin yönetim kurulunu feshetti ve mavi tiki parayla satmaya başladı. Ayrıca şirketin yarısını işten çıkardı ve birçok değişiklik yaptı. Musk, reklam gelirlerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüş yaşandığını ve şirketin hala negatif nakit akışında olduğunu belirtti. Şirketler, Musk'ın eylemleri ve yanlış bilgi ile sahte hesapların yayılma endişesi nedeniyle reklam vermekte tereddüt ediyor.
15 Temmuz 2023

Hollywood'daki yazar ve oyuncuların grevi nedeniyle 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2' ve 'Godzilla x Kong: The New Empire' filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi. Grev, çalışma şartları ve yapay zeka endişeleri nedeniyle başladı ve grev sırasında hiçbir oyuncu sette yer alamıyor veya projenin tanıtımına destek olamıyor. Bu durum, pek çok büyük yapımı etkiledi.
25 Ağustos 2023

JustWatch'ın verilerine göre, 2023'ün ikinci çeyreğinde Türkiye'deki en popüler dijital içerik platformu yüzde 38 pazar payı ile BluTV oldu. Netflix ise yüzde 27 pazar payı ile ikinci sırada yer aldı. BluTV'nin liderliği birkaç çeyrektir devam ederken, Netflix'in pazar payı sabit kalmış durumda.
11 Temmuz 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerine yönelik kapatma davasının seçim sürecini etkilememesi için kararın seçim sonrasına bırakılması talebiyle yeniden başvuracaklarını duyurdu. Sancar, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'den henüz randevu talep etmediğini ve bir randevu olması durumunda somut yol haritası üzerinde konuşacaklarını ifade etti. Ayrıca, HDP'ye yönelik bakanlık beklentileri olmadığını ve bu tür tartışmaları geçersiz manevra olarak gördüklerini belirtti.
10 Mart 2023

İsveçli yönetmen Ruben Östlund, 16-27 Mayıs tarihleri arasında Fransa'da düzenlenecek olan 76'ncı Cannes Film Festivali'nin ana yarışma jürisine başkanlık yapacak. Östlund, daha önce 'Kare' ve 'Hüzün Üçgeni' filmleriyle iki kez Altın Palmiye ödülünü kazanmış bir yönetmendir. Festival yönetimi, Östlund'un jüri başkanlığını, onun insanlığın temel içgüdülerini mizahla ve titizlikle inceleyen tarzını övgüyle duyurdu.
28 Şubat 2023

Beşiktaş Kulübü, olağanüstü genel kurula kadar futbol takımında Burak Yılmaz'ın teknik sorumlu olarak görev yapacağını açıkladı. Bu karar, Şenol Güneş'in kötü gidişat nedeniyle istifa etmesinin ardından alındı. Yılmaz, bu süreçte takımın teknik sorumluluğunu üstlenecek.
10 Ekim 2023
İşaretlediklerim