Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırdığı belirlenen 52 internet sitesinin erişimini engellemeye karar verdi. Bu karar, SPK'nın 28 Eylül tarihli bülteninde duyuruldu. Erişimi engellenen sitelerin adresleri bültenin ilgili bölümünde yer alıyor.
29 Eylül 2023

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında Reysaş Gayrimenkul, SAN-EL Mühendislik ve Alcatel Lucent Teletaş gibi şirketler bulunuyor. Ancak, son dönemde halka arz edilen şirketlerde tedbirlerin devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Söke Un, EYG GYO, Oncosem, Astor Enerji ve SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri'nin hisselerine tedbir getirilmişti.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 1,40 kayıpla 7.913,76 puandan kapattı. Hafta içinde en çok kazandıran hisse yüzde 22,39 artışla Borusan Yatırım ve Pazarlama olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 12,57 düşüşle İmaş Makina oldu. Sektörel endekslerden Hizmetler Endeksi yüzde 0,87, Teknoloji Endeksi yüzde 4,02, Mali Endeksi yüzde 0,51 ve Sanayi Endeksi yüzde 2,26 değer kaybetti. En değerli şirketler sıralamasında Koç Holding, Türk Hava Yolları ve Tüpraş öne çıktı.
9 Aralık 2023

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Holl alışveriş ve eğlence merkezinde en az üç kamuflajlı kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırının Crocus City Holl içerisindeki bir konser salonunda gerçekleştiği kaydedildi.
22 Mart 2024

Teknoloji şirketi Block'un kurucu ortağı Jack Dorsey, Hindenburg Research tarafından yayımlanan bir rapor sonrasında 526 milyon dolarlık bir servet kaybına uğradı. Rapor, Block'un kullanıcı sayılarını ve müşteri edinme maliyetlerini yanıltıcı şekilde raporladığını iddia etti. Block şirketi iddiaları reddederek yasal işlem başlatacağını açıkladı. Dorsey, kişisel servetinin büyük bir kısmını Block'a yatırmış durumda.
25 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,36 değer kaybıyla tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 3,90, holding endeksi yüzde 2,98 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 5,82'yle menkul kıymet, yatırım ortaklığı oldu. Analistler, Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırının ardından küresel pay piyasalarında risk algısının güçlendiğini belirtti.
18 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin yüzde 5 ve yüzde 7 düşüş sınırlarını aşması sonucunda iki kez devre kesici sistemi devreye girdi ve ardından işlemler tamamen durduruldu. Bu durum, Mart 2021'den bu yana BIST 100 için kaydedilen en büyük günlük düşüş olarak kayıtlara geçti. Sermaye Piyasası Kurulu, depremin ardından açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı getirmişti, ancak bu uygulamanın kaldırılmasıyla endeks sert bir düşüş yaşadı.
8 Şubat 2023

Piyasa değeri en yüksek 100 kripto varlığı içeren endeks geçen hafta yüzde 5 düştü ve nisandan bu yana en kötü performansı kaydetti. Bitcoin, mart ayında rekor kırmasına rağmen bu çeyrekte geleneksel varlıkların gerisinde kaldı. Fed’in faiz oranlarını düşürmesi ve yatırım fonlarına azalan talep, kripto piyasasında gerilemeye neden oldu. Analistler, bu düşüşün daha geniş risk iştahı için bir uyarı işareti olabileceğini belirtti.
24 Haziran 2024

Günde on binlerce kişinin ziyaret ettiği Ekşi Sözlük, iktidarın deprem ihmallerini eleştiren içerikler nedeniyle 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' gerekçesiyle kapatıldı. Kapatma kararına ilişkin Ekşi Sözlük yöneticilerine herhangi bir içerik dayanak gösterilmedi. Platform, Twitter üzerinden '#ekşisözlüksansürükalksın' etiketiyle bir kampanya başlattı. Sitenin kurucusu Sedat Kapanoğlu ve diğer sosyal medya kullanıcıları da kampanyaya destek vererek sansürün kaldırılmasını talep etti.
24 Şubat 2023

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, birleşme ve satın almalarla ilk halka arzlardaki artış nedeniyle 2020 ve 2021'de işe alımları artırmıştı. Ancak anlaşmalarla ilgili sürecin duraklaması ve satın alma ve birleşme anlaşmalarındaki düşüş nedeniyle düşen ücretlerden olumsuz etkilenmiş durumda. Bu nedenle banka, dünya genelinde genel müdürleri işten çıkarmaya başladı. İşten çıkarılacaklar arasında en az 125 genel müdür bulunuyor.
25 Haziran 2023

Türk Lirası'nın değer kaybı ve enflasyonun artmasıyla birlikte hükümet ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir marketleri fiyat artışlarından sorumlu tuttu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, marketlerle etiket fiyatları konusunda görüşmeler yaptı. Bu süreçte ŞOK Marketler, ocak ayı boyunca temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan bin üründe fiyatları sabitleyeceğini duyurdu. ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, bu kararın hem ekonomiye hem de müşterilerin bütçesine katkı sağlayacağını ifade etti.
1 Ocak 2023

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan bir raporda, yapay zekanın dolandırıcıların finansal firmalara yönelik daha karmaşık saldırılar düzenlemesine olanak sağladığı ifade edildi. Raporda, finansal hizmetler sektörü ve teknoloji alanında faaliyet gösteren 42 şirketle yapılan görüşmelere dayanarak, yapay zekanın siber güvenlik ve dolandırıcılık konularında yeni bir dönem başlattığı vurgulandı. Ayrıca, suçluların yapay zeka yardımıyla finansal kurumlardaki müşterileri daha gerçekçi bir şekilde taklit edebildikleri ve bu sayede hesaplara erişim sağlayabildikleri belirtildi.
27 Mart 2024

Microsoft, 3,085 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi olarak sıralamada zirveye yerleşti. Apple, 2,889 trilyon dolarlık değeriyle ikinci, Saudi Aramco ise 2,039 trilyon dolarlık değeriyle üçüncü sırada yer aldı. Nvidia, yapay zeka teknolojilerindeki etkisiyle son bir buçuk ayda hisse değerini yüzde 45 artırarak dikkat çekti. Listede teknoloji, enerji, finans ve sağlık sektörlerinden şirketler yer alıyor.
13 Şubat 2024

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında Borsa İstanbul, yaşanan ölümler ve yıkımlara rağmen ilk iki gün açık tutuldu ve bu süreçte sert düşüşler yaşandı. Depremden etkilenen 10 ildeki 381 bin yatırımcı, borsanın açık kalması nedeniyle toplamda 5,4 milyar lira kaybetti. Borsa İstanbul'da 8 Şubat'taki işlemler iptal edilirken, ilk iki gün için böyle bir iptal işlemi yapılmadı. Deprem bölgelerindeki yatırımcıların toplam portföy değeri 6 Şubat'ta 61,5 milyar lira iken, kayıplar sonrası 56,2 milyar liraya düştü.
15 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 azalışla 4.952,37 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,89 ve holding endeksi yüzde 0,28 düşerken, turizm sektörü yüzde 1,93 kazanç sağladı, madencilik sektörü ise yüzde 1,07 kayıpla en çok değer kaybeden sektör oldu. Küresel piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Fed'in tutumu pozitif bir hava yaratırken, analistler hisse ve sektör bazlı oynaklıkların artabileceğini belirtti. Ayrıca, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 ve 5.100 puanlar direnç, 4.700 ve 4.650 puanlar ise destek olarak görülüyor.
13 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,38 azalarak 5.076,89 puandan başladı ve saat 10:30 itibariyle 5.057,70 puana düştü. Dün altıncı işlem gününde de düşüş eğilimini sürdüren endeks, günü yüzde 1,84 değer kaybıyla tamamlamıştı. Bankacılık endeksi yüzde 0,25 ve holding endeksi yüzde 0,40 azalış gösterirken, turizm sektörü kazanç sağladı, iletişim sektörü ise en çok kaybettiren oldu. Analistler, yurt içi ve yurt dışındaki ekonomik verilerin yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın para politikası kararlarının piyasalar üzerinde etkili olacağını belirtti.
31 Ocak 2023

Borsa İstanbul, 2023 yılının ilk dört ayında yüzde 16'lık bir kayıp yaşadı. Dalgalı seyir devam ederken, BIST-100 endeksindeki kayıp yüzde 2'ye yaklaştı ve 244 hissede devre kesici uygulandı. İktisatçılar ve ekonomistler, endeksin kritik seviyeleri ve hacim düşüklüğüne dikkat çekiyorlar. Ayrıca, Ziraat Yatırım'ın alış işlemlerinde öne çıktığı ve Türkiye Varlık Fonu'nun borsada savunma hattı oluşturmaya çalıştığı belirtiliyor.
2 Mayıs 2023
İşaretlediklerim