Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimini İbrahim Hacıosmanoğlu kazandı. Ankara'daki JW Marriott Hotel'de yapılan genel kurul toplantısında 261 delegenin imzasıyla açılan seçimde, toplam 321 delege oy kullanma hakkına sahipti. Seçim öncesinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçim sonuçlarının kendileri için geçersiz olduğunu belirtmişti. Hacıosmanoğlu'nun zaferi, TFF'nin yönetiminde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.
18 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başakşehir Futbol Akademisi ve Kupa Meydanı Açılış Programında yaptığı konuşmada, spora yapılan yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. Erdoğan, futbola husumet, holiganlık ve ideolojinin girmesinin sporun ruhuna zarar verdiğini vurguladı. Türkiye genelinde spor tesislerinin sayısının artırıldığını ve sporun birleştirici ruhuna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Ayrıca, sporun finansal boyutuna da dikkat çekerek, Türkiye futbolunun günümüz şartlarına uyarlanması gerektiğini söyledi.
9 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'de yeni bir spor tesisi açılışında konuştu. İmamoğlu, açılışta Sultanbeyli Belediye Başkanı AKP'li Hüseyin Keskin'e, ortak kararların oluşmasında gösterdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. İmamoğlu'nun bu teşekkürü, yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine işaret ediyor.
1 Şubat 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde ve sırasında Amedsporlu futbolcular ve teknik ekibe yönelik ırkçı provokasyonlar ve saldırılar gerçekleşti. Sahaya kurşun, bıçak ve patlayıcı madde atılması gibi olaylar yaşandı. TFF, bu olaylara değinmeden yaptığı açıklamada futbol maçlarındaki 'siyasi söylem ve provokatif eylemleri' kınadı ve ilgili kurulların gerekli cezai işlemi uygulayacağını belirtti. Açıklamada, stadyumlarda siyasi söylemlerin yeri olmadığı ve sporcu sağlığına kasteden hareketlere müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
6 Mart 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı gerçekleşti. Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa Valiliği, olaylarla ilgili yedi kişinin gözaltına alındığını ve üç kamu görevlisinin görevden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
6 Mart 2023

İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine iki hafta kala liderken, Iğdır'a 2-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını erteledi. Maçta, biletlerin tükenmesi ve karaborsa sorunları yaşanırken, tribünde dua eden beyaz tülbentli bir grup Kürt kadın dikkat çekti. Bu kadınlar, çatışmalarda çocuklarını kaybetmiş ve 'Barış Anneleri' olarak bilinen bir inisiyatifin üyeleriydi. Genellikle siyasi ve ciddi eylemlerde görülen Barış Anneleri, bu kez bir spor etkinliğinde yer aldı.
22 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı düzenlendi ve tribünde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı ve üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor taraftarını milli duruşlarından dolayı tebrik ederken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise 'Amed vardır, Amedspor vardır' şeklinde bir açıklama yaptı.
7 Mart 2023

TFF 2. Lig'de Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan maçta Amedspor'a yönelik saldırılar ve tribünlerde açılan provokatif posterler nedeniyle Bursaspor'a dokuz maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Bu olaylar sonrasında soruşturma açılmış ve bazı güvenlik görevlileri görevden uzaklaştırılmıştı. Amedspor yönetimi, yaşananları yeterince ciddiye almadığını düşündüğü TFF yönetimini istifaya çağırmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Bursaspor taraftarını destekleyici açıklamalarda bulunmuştu. Tahkim Kurulu'nun yeni kararıyla Bursaspor'un cezası yedi maça indirildi.
14 Mart 2023

Mehmet Büyükekşi, TFF'deki eleştirileri dinlerken bazı başkanlar tarafından sabırla dinlendi. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, kürsüye çıktığında Büyükekşi salonu terk etti. Sarıalioğlu, konuşmasında diğer başkanları cesur olmaya ve verdikleri sözlerin arkasında durmaya çağırdı. TFF'deki değişim sürecinin kazananı İstanbulspor oldu ve bu başarıyı 'Türk Futbolu artık daha temiz' diyerek kutladı.
19 Temmuz 2024

Seçime bir hafta kala en güçlü adayın çekilmesiyle, eski Trabzonspor kulübü başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, federasyon başkanlığı seçimini beş oy farkla kazandı. Mehmet Büyekekşi'nin hayal kırıklığı yaşadığı bu seçimde, Hacıosmanoğlu'nun geçmişteki tartışmalı davranışları ve şiddetle ilişkilendirilmiş geçmişi dikkat çekiyor. Ahmet Talimciler, yeni başkanın farklı bir profil çizmeye çalıştığını ancak futbol yönetiminde vasatlığın devam ettiğini belirtiyor. Ayrıca, FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye bakışının olumsuz yönde değiştiği vurgulanıyor.
23 Temmuz 2024

Kadınlar Futbol Süper Ligi play-off finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, normal süresi 1-1 biten maçın uzatmalarında Fenerbahçe'yi 4-2 mağlup ederek ligdeki ilk şampiyonluğunu elde etti. İzmir Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe ilk yarıyı önde kapattı, ancak ABB Spor Kulübü 90+8. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı ve uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde Fenerbahçe 10 kişi kalırken, ABB Spor Kulübü galibiyeti ve şampiyonluğu elde etti. Şampiyonluk kupası, ABB futbolcularına verildi ve ABB Başkanı Mansur Yavaş şampiyonluğu Twitter üzerinden kutladı.
3 Haziran 2023

TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibine saldırı düzenlendi ve Bursaspor tribünlerinde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Bursa başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, üçü stadyumda görevli özel güvenlik sorumlusu olmak üzere toplam dokuz kişi gözaltına alındı. Üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı ve hakkında soruşturma başlatıldı.
6 Mart 2023

Fenerbahçe başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım, yarın yapılacak seçim öncesinde Habertürk'te canlı yayında tartışıyor. Programın moderatörlüğünü Ahmet Selim Kul yapıyor. Seçimin ilk günündeki gerginlik üzerine Yıldırım stadı terk etmişti. Koç, Yıldırım'ı defalarca televizyon kanalında tartışmaya çağırmış, Yıldırım ise bu çağrıyı akşam saatlerinde kabul etmişti.
8 Haziran 2024

Bursaspor taraftarları, Amedspor ile oynanan maç sırasında 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetleri simgeleyen 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın posterlerini açtı. Bu durum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kabul edilemez bulundu ve posterlerin stada sokulmasında ihmali olan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılarak, ilgililer açığa alındı. Amedspor futbolcuları ise maç öncesinde sahada saldırıya uğradı ve yaralayıcı cisimler atıldı.
5 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine Amasya'da düzenlenen bir mitingde yanıt verdi. Erdoğan, İmamoğlu'nu İstanbul'da yeterli çalışma yapmamakla suçlamıştı. İmamoğlu ise İstanbul'da başlattıkları projeleri ve yapımını sürdürdükleri metro çalışmalarını öne çıkardı ve Erdoğan'a seçim öncesinde bekleyen projeler için onay vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İstanbul dışına en az çıkan belediye başkanı olduğunu ve Erdoğan'ın geçmişte en çok gezen belediye başkanı olduğunu iddia etti.
10 Nisan 2023

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başlayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Steinmeier'i Sirkeci Tren Garı'nda karşıladı. İki lider basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi ve ardından İstanbul Valisi Davut Gül ile birlikte Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Müze gezisi tarihçi İlber Ortaylı'nın rehberliğinde gerçekleşti.
22 Nisan 2024

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'ya yapacağı ziyaret sırasında, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu ayrıca Gemlik Belediyesi Tarım Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirecek ve CHP'li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret edecek. Sinan Ateş cinayeti, muhalefet tarafından gündemde tutulurken, AKP ve MHP tarafından sessizlik sürdürülüyor.
26 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in ilk haftasının ardından sekiz kulübe para cezası verdi. Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Kasımpaşa ve MKE Ankaragücü, çeşitli nedenlerle ceza aldı. Ayrıca Konyaspor futbolcusu Adil Demirbağ ve İstanbulspor'un oyuncusu Okan Erdoğan, rakip takım sporcularına karşı şiddetli hareketleri nedeniyle maç men ve para cezası aldı.
18 Ağustos 2023
İşaretlediklerim