Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu tesisleri hasar gören Hatayspor, İstanbul Riva'daki eğitim tesislerinde konaklamaya başlamıştı. Ancak, İstanbul 8'inci İcra Dairesi tarafından konaklama bedeli olarak 4 milyon 944 bin TL haciz işlemi uygulandı. Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, kulübün mali durumunun zorluğuna dikkat çekerek Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yardım talep etti. Ayrıca, Kulüpler Birliği, Hatayspor'un borcunu kapatmak için resmi görüşmelere başladı.
6 Mayıs 2024

1’inci Lig’e yükselen Amedspor, İngiltere Championship kulübü Hull City’den Adama Traore’yi transfer ettiğini duyurdu. Bu transfer, Amedspor'un ilk yabancı transferi olarak kayıtlara geçti. 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traore, daha önce Fransa Ligue 1 kulüplerinden Monaco ve Metz’de forma giymiş ve Hatayspor’da da oynamıştı.
24 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gerçekleşen siyasi etkinliklerin ardından İstanbul'a dönerek İBB yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlar ele alındı. İmamoğlu, İstanbul'a yönelik hizmetlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.
15 Mayıs 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Sipay Bodrum FK ile Gaziantep FK arasındaki Süper Lig maçının Bodrum İlçe Stadı’nda oynanacağını açıkladı. Daha önce stadın aydınlatma kriterlerine uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılmıştı. Bu maç, Bodrum İlçe Stadı'nda oynanacak ilk Süper Lig maçı olacak. Maç, 12 Ağustos Pazartesi günü saat 21.00'de gerçekleşecek.
9 Ağustos 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'da başladı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İstanbul'daki yemekte Berlinli döner ustası Arif Keleş tarafından döner servis edildi. Alman medyası, Steinmeier'ın ziyaretinin İstanbul'dan başlamasını Türkiye hükümetine bir sinyal olarak yorumladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'ı Ankara'da ağırlayarak öğle yemeğinde Ankara döneri sundu ve bu durumu basın açıklamasında esprili bir dille dile getirdi.
24 Nisan 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'deki bazı sıkıntıları gördüğü için başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Yıldırım, arkadaşlarının kendisi varken aday olmayacaklarını söylemesi üzerine mecbur kaldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'de FETÖ'nün spor alanında hala var olduğunu ve bu konuda operasyon yapılması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, geçmişteki hatalardan ders aldığını ve Fenerbahçe'nin şampiyon olması için çalışacağını ifade etti.
16 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret ettiğini duyurdu. İmamoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bakanlarla İstanbul'u ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı yaptıklarını belirtti.
17 Ağustos 2023

Adana Demirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakeme itiraz ederek kırmızı kart gördü. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, hakem Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti. Genç Fenerbahçeliler grubu, yaşananlara tepki olarak 5 Şubat Pazar günü TFF'nin Riva'daki binasına yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm taraftarları bu 'topyekün mücadeleye' davet ettiklerini açıkladı.
3 Şubat 2023

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, AKP'nin İstanbul belediye başkanı adayı Murat Kurum'un kendisinin yanaklarını okşamasını 'gayriihtiyari bir hareket' olarak değerlendirdi. Özbek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kulübü ziyaret etmesi sırasında, bir gazetecinin Murat Kurum'un ziyareti ve siyasi rengini belli edip etmediğiyle ilgili sorusunu eleştirdi ve geçiştirdi. Özbek, daha önce Kurum'un İstanbul için bir şans olduğunu belirtmişti. İmamoğlu'nun ziyareti ve Özbek'in Kurum ile olan fotoğrafı, siyasi ve spor camiasında tartışmalara neden oldu.
4 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu turunun ilk durağı olan Kastamonu'yu ziyaret etti ve CHP'li Daday Belediyesi'nin kapalı pazar yeri açılışına katıldı. Bu ziyaret sırasında İmamoğlu için hazırlanan ve 'Tarih yazdık, yine yazarız' ifadelerini içeren seçim şarkısı ilk kez çalındı. Şarkının söz ve müziği sanatçı Ali Altay tarafından yapılmıştır. İmamoğlu'nun Anadolu turu kapsamında Sivas, Malatya, Erzurum, Erzincan, Ordu, Tokat ve diğer İstanbul'da yoğun nüfusu olan illere ziyaretler planlanmaktadır.
23 Ocak 2023

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yerel seçimlerde AKP adayı Murat Kurum'u desteklemiş olmasına rağmen, İstanbul Belediye Başkanı olarak yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu'nu makamında ziyaret etti. Aksu, bu ziyarette İmamoğlu'nu tebrik etti ve İstanbul'un ulaşım sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Aksu daha önce siyasi bir yönlendirme yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirtmişti.
24 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti. Gazeteci Barış Pehlivan, İmamoğlu'nun yarın da CHP Genel Merkezi'nde olacağını ve yapıcı bir tutum sergilemesinin beklendiğini ifade etti. Bu ziyaret, altılı masa toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmesi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bu adaylığa karşı çıkarak altılı masadan ayrılmasının ardından gerçekleşiyor.
3 Mart 2023

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'dan başlayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İki lider, Sirkeci Tren Garı'nda buluştu, burası 63 yıl önce Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı yer olarak biliniyor. Görüşme basına kapalı gerçekleşti ve ardından Steinmeier, İmamoğlu ve İstanbul Valisi ile birlikte Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti. Müze gezisi tarihçi İlber Ortaylı'nın rehberliğinde yapıldı.
22 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Fenerbahçe, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta iki takım 0-0 berabere kalmıştı. Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi Ankaragücü veya Başakşehir olacak, bu iki takım arasındaki rövanş maçı bu akşam oynanacak ve ilk maçı Başakşehir 1-0 kazanmıştı.
25 Mayıs 2023

CHP'deki değişim tartışmalarının öncüsü olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'ye gidiyor. İmamoğlu, 28 Mayıs seçimleri sonrası parti içi muhalefetin öncü ismi olmuştu. İmamoğlu'nun kent gezileri Elazığ ve Tunceli ile başlıyor. Tunceli'de cemevlerini ve esnafı ziyaret edecek olan İmamoğlu, ayrıca Munzur Gözeleri'ne de gidecek.
5 Ağustos 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

Vanspor ile Ankaraspor arasında oynanması planlanan futbol maçı, Van'da yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle ertelendi. Seçilen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın mazbatası, Adalet Bakanlığı'nın itirazı sonucu geri alındı ve mazbata, seçimi kaybeden AKP adayına verildi. Bu kararın ardından Van'da çıkan olaylar sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu, güvenlik endişeleri nedeniyle maçı erteledi.
3 Nisan 2024

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye ziyaretine İstanbul'dan başlayarak, döner diplomasisi adını verdiği bir dizi temaslarda bulundu. Steinmeier, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi ve bu görüşme, Almanya'dan Türkiye'ye göç etmiş döner ustası Arif Keleş'in de katıldığı bir akşam yemeği ile desteklendi. Bu diplomasi girişimiyle Steinmeier, Türk göçmenlerin Almanya'ya katkılarını vurgulamayı amaçladı.
22 Nisan 2024

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı-Hacıosman metro hattında düzenlemeye gitti. 17:00 ile 18:45 arasında olağan seferlere ek olarak yedi buçuk dakika arayla Yenikapı-Seyrantepe seferleri yapılacak. Maç sonrası da taraftar yoğunluğu bitene kadar beş dakika aralıklarla Seyrantepe-Yenikapı seferleri gerçekleştirilecek. Futbolseverlerin İSPARK otoparklarına araçlarını park ederek stadyuma daha kolay ulaşabileceği belirtildi.
19 Mayıs 2024
İşaretlediklerim