Aslı Enver ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı, Emin Alper'in yönettiği 'Arayış' dizisinin ilk tanıtım fragmanı Disney+ sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı. Fragmanda, farklı inançlara uygun şekilde dua eden insanlar ve doğanın güzelliği ile mistisizmin öne çıktığı mekanlar gösteriliyor. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve yolunu kaybetmiş bir kadının, gizemli bir adada kendini arayışını ve şaibeli bir tarikatla karşılaşmasını konu alıyor. Yönetmen Emin Alper, daha önce 'Alef' gibi başarılı bir platform dizisiyle de tanınmaktadır.
3 Mayıs 2023

Venedik Film Festivali, Tim Burton’ın 1988 yapımı Beterböcek (Beetlejuice) filminin devamı olan 'Beterböcek Beterböcek' filmiyle açılacak. Film, Michael Keaton ve Winona Ryder gibi orijinal kadro üyelerini yeniden bir araya getiriyor ve 36 yıl sonra geçen olayları konu alıyor. Festival direktörü Alberto Barbera, filmin Tim Burton sinemasının ikonik karakterlerinden birinin dönüşünü simgelediğini belirtti. Festival, 28 Ağustos'ta başlayıp 7 Eylül'e kadar sürecek.
3 Temmuz 2024

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Yönetmen Tolga Karaçelik'in, başrollerini Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro'nun paylaştığı yeni filmi 'The Shallow Tale'ın çekimleri tamamlandı. Karaçelik'in dördüncü ve ilk İngilizce filmi olan 'The Shallow Tale', New York'ta çekildi ve çekimleri 22 gün sürdü. Film, bir boşanmanın ortasında bocalayan bir yazarla, ona gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin arkadaşlığını konu alıyor. Filmin 2024'ün bahar aylarında vizyona girmesi bekleniyor.
15 Ağustos 2023

Bu hafta sekiz yeni film vizyona giriyor. 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı', güçlü bir savaşçıya dönüşen Furiosa'yı anlatıyor. 'Şeytan Tohumları', kökenleri hakkındaki gizemi çözmeye çalışan bir adamın hikayesini ele alıyor. Diğer filmler arasında 'Gizlenen', 'Ammon', 'Biaz: Kara İyenin Laneti', 'Yapay Sevgilim', 'Karganın Uykusu' ve 'Keçigiller' bulunuyor.
24 Mayıs 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında biri yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona girdi. François Ozon'un yönettiği 'Suç Bende' filmi, 1930'ların Paris'inde geçen bir kadın dayanışması hikayesini anlatıyor. Russell Crowe'un başrolünde olduğu 'Şeytanın Düşmanı', gerçek bir rahibin notlarından esinlenerek şeytan çıkarma ayinlerini konu alıyor. 'Galaksinin Koruyucuları 3', macera ve aksiyon severler için Rocket'in hayatını kurtarma çabasını ele alıyor. Yerli komedi 'Aşkın Saati 19.03', bir dedenin torununa Beşiktaş sevgisini aşılamaya çalışmasını işliyor. 'Tatlı Bela', iki gencin tutkulu aşkını, 'Şüphe' ise bir annenin aile sırlarını keşfetmesini, 'Elleville Elfrid' ise animasyon severlere hitap eden bir Norveç yapımını sunuyor.
5 Mayıs 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta beş yeni film vizyona giriyor. 'The Marvels' filmi, Brie Larson'ın Captain Marvel olarak evreni kurtarmaya çalıştığı bir aksiyon filmi. 'Vatikan’ın Şifresi: Bir Temel Macerası' isimli yerli komedi filmi, bir genç adamın aşkı için çıktığı macerayı anlatıyor. 'Seni Görüyorum' dram türünde, İstanbul'a taşınan üç kardeşin hikayesini ele alıyor. 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' ve 'Troller Hep Beraber' ise çocuklar ve animasyon severler için gösterime giren iki animasyon filmi.
10 Kasım 2023

Disney, Hollywood'da yaşanan senarist ve oyuncu grevlerinin etkisiyle Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini yeniden düzenledi. Grevde geçici bir anlaşma sağlanmasına rağmen, Marvel filmlerinin vizyon tarihleri 2025 sonuna kadar uzatıldı. Yeni tarihler arasında 'Deadpool' 26 Temmuz 2024, 'Captain America: Brave New World' 14 Şubat 2025 gibi filmler yer alıyor. Ayrıca Disney, 'Mufasa: The Lion King' filminin vizyon tarihini de erteledi.
12 Kasım 2023

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı, Greta Gerwig'in yönettiği 'Barbie' filminin ilk uzun fragmanı yayınlandı. Film, 21 Temmuz'da sinemalarda gösterime girecek. Senaryosu Gerwig ve Noah Baumbach tarafından kaleme alınan film, Barbie'nin mükemmel kadın imajına uymayan bir karakter olarak fantastik dünyasından dışlanmasını ve gerçek dünyada kendine yer bulma çabasını konu alıyor.
26 Mayıs 2023

Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly, beyazperdeye uyarlanıyor. Barbie filmiyle gündeme gelen Margot Robbie'nin kurucusu olduğu LuckyChap yapım şirketi, filmin yapımcılığını üstleniyor. Hasbro Entertainment da ortak yapımcı olarak projede yer alıyor. Oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağına dair detaylar henüz belirsiz.
12 Nisan 2024

13'üncü Cuma, birçok insanın kötü şans ve ürkütücülükle bağdaştırdığı bir tarih olarak bilinir. Bu özel günde izlenebilecek altı film önerisi sunulmuştur. Bu filmler arasında Stephen King'in 'IT' adlı romanından uyarlanan bir korku filmi, 2004 tarihli Amerikan kara komedi slasher filmi 'Şeytanın Küçük Yardımcısı', popüler korku filmi 'Conjuring 2', 1981 yapımı slasher türündeki korku gerilim filmi 'The Burning', 2011 Kanada yapımı bir doğaüstü korku filmi 'Mezar Buluşmaları' ve 1988 ABD yapımı fantastik komedi film 'Beetlejuice' bulunmaktadır.
13 Ekim 2023

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan 'Atatürk' filmi hakkında yapımcı Saner Ayar ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin bilgi verdi. Filmin Disney+ ile çekildiği ancak Disney'in global içerik stratejilerini revize etmesi nedeniyle dağıtım planlarının değiştiği belirtildi. Film, 29 Ekim'de FOX TV'de ve 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek. Filmin 2024'ten itibaren dünyanın en büyük dijital platformlarında izleyiciyle buluşacağı aktarıldı.
25 Ağustos 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024
İşaretlediklerim