Disney, CEO Bob Iger'ın dördüncü çeyrek kazanç görüşmesinde belirttiği üzere, orijinal içeriklerinden bazılarını Netflix'e lisanslamak için görüşmeler yapıyor. Ancak, bu anlaşmanın Pixar, Marvel ve Star Wars gibi ana markaları kapsamayacağı vurgulanıyor. Disney ve Netflix geçmişte bazı içerikleri paylaşmış olsalar da, Disney+ platformunun piyasaya sürülmesiyle bu iş birlikleri azalmıştı. Iger'ın geçmişte Netflix'e içerik lisanslamayı eleştiren açıklamalarına rağmen bu yeni görüşmeler, stratejik bir değişikliği işaret ediyor.
9 Kasım 2023

76. Cannes Film Festivali, Maïwenn tarafından yönetilen ve başrolünde Johnny Depp'in yer aldığı 'Jeanne du Barry' filmiyle başladı. Festivalde, jüri başkanı Ruben Östlund'un yaklaşımı, Johnny Depp'in mahkeme sürecinden sonraki tepkiler, Brie Larson'ın festivalin anti-feminist geleneğiyle ilişkisi, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Fransa'daki emeklilik reformu protestolarının etkisi ve Martin Scorsese'nin 'Killers of the Flower Moon' filmi gibi konular merak ediliyor. Festivalin ilk gününde Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' ve Catherine Corsini'nin 'Le Retour' filmleri gösterilecek, Pedro Almodóvar'ın 'Strange Way of Life' filmi de özel gösterimle izleyiciyle buluşacak.
16 Mayıs 2023

Netflix, izleyicileri 'Çığlık Çığlığa' bırakacak yeni oyun, film ve dizileri kütüphanesine eklemeye başladı. Bu seçkide Çağan Irmak'ın 'Yaratılan', Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Chloe Dumont'un 'Fair Play', David Fincher'ın 'The Killer', Julia Roberts'ın başrolde olduğu 'Leave the World Behind' ve 'Reptile' gibi yapımlar yer alıyor. Ayrıca 'Society of the Snow' ve 'Lupin: 3. Kısım' gibi hikayeler de seçkide bulunacak. Platformun oyun kataloğuna ise 'Dead Cells: Netflix Edition', 'Slayaway Camp: Netflix & Kill' ve 'Oxenfree II: Lost Signals' ekleniyor.
9 Ekim 2023

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi 'Bugonia', başrollerinde Emma Stone ve Jesse Plemons ile 7 Kasım 2025’te vizyona girecek. Film, Güney Koreli yönetmen Joon-hwan’ın 2003 yapımı 'Save The Green Planet!' filminden uyarlanacak ve Dünya’yı yok etmek isteyen bir uzaylı sandıkları bir CEO’yu kaçıran iki genç adamın hikayesini anlatacak. Lanthimos ve Stone daha önce 'Poor Things' ve 'Kinds of Kindness' filmlerinde de birlikte çalışmışlardı.
27 Haziran 2024

Alacakaranlık serisinin yönetmeni Catherine Hardwicke, serinin yeniden çekilmesi durumunda başrollerde Jenna Ortega ve Jacob Elordi'yi görmek istediğini ifade etti. Hardwicke, bir podcast programında bu düşüncesini paylaştı ve ayrıca Robert Pattinson'ın Edward rolü için ilk başta stüdyonun tereddütlerini ve sonrasında nasıl ikna olduklarını anlattı. Yönetmen, Pattinson'ın fiziksel değişimine ve potansiyeline olan inancını dile getirdi.
27 Kasım 2023

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023

Netflix'in 'The Perfect Couple' adlı yeni mini dizisi, Elin Hilderbrand'ın çok satan romanından uyarlanacak. Dizi, güzel kadınlar, yakışıklı erkekler, cinayet, gizem ve ilişkiler gibi unsurları içerecek ve çekimlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Nicole Kidman, Liev Schreiber, Dakota Fanning ve Eve Hewson gibi ünlü isimler dizinin ana kadrosunda yer alacaklar. Dizi, zengin bir ailenin düğününde sahilde bulunan bir ceset etrafında gelişen olayları konu alacak.
1 Nisan 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

'Açlık Oyunları' serisinin yeni filmi 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Baladı', serinin önceki olaylarından 64 yıl öncesini konu alıyor. Filmde, gelecekte 'kötü adam' olarak tanınacak Coriolanus Snow'un gençliği ve akıl hocalığı yaptığı Lucy Gray Baird'in hikayesi anlatılacak. 17 Kasım 2023'te gösterime girmesi planlanan filmde Tom Blyth ve Rachel Zegler başrolleri paylaşırken, Peter Dinklage, Hunter Schafer ve Viola Davis gibi ünlü isimler de kadroda yer alıyor. İlk 'Açlık Oyunları' filmi 2012 yılında gösterime girmiş ve Suzanne Collins'in roman üçlemesinden uyarlanmıştı.
28 Nisan 2023

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin oynadığı 2005 yapımı 'Mr. & Mrs. Smith' filmi, Donald Glover ve Maya Erskine ile dizi formatında yeniden ekranlara geliyor. Dizinin sekiz bölümden oluşan ilk sezonu 2 Şubat 2024'te Prime Video'da yayınlanacak. Dizi, normal bir evlilik yaşayan ancak aslında birbirlerini öldürmekle görevlendirilen rakip tetikçiler olan Mr. & Mrs. Smith çiftinin hikayesini konu alacak.
17 Kasım 2023

Yazar, 'Dünyayı Ardında Bırak' adlı gerilim filmini ele alıyor ve filmde işlenen temalar üzerine düşüncelerini paylaşıyor. Başrollerinde Julia Roberts ve Ethan Hawke gibi isimlerin yer aldığı film, sıkılmış bir çiftin hafta sonu tatili sırasında yaşadıkları olayları konu alıyor. Film, internet bağlantısının kesilmesi gibi modern dünyanın kırılganlıklarını ve insanın ilkel beyninin etkisine kolaylıkla nasıl girebildiğini gösteriyor. Yazar, filmi izleyicilere yaşadıkları dünyayı sorgulama fırsatı olarak sunuyor ve modern yaşamın anlamsızlıklarını eleştiriyor.
10 Aralık 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere toplam dokuz yeni film izleyiciyle buluşacak. Yerli yapımlardan biri olan 'Güneşi Söndürmem Gerek', sevgilisini kaybettikten sonra hayata tutunmaya çalışan Umut'un hikayesini anlatıyor. 'Hayalet Avcıları: Ürperti' aksiyon ve komedi unsurlarını harmanlayarak kadim bir şeytani gücün dünyayı tehdit etmesini konu alıyor. 'Lassie: Yepyeni Bir Macera' ve 'Riki Rhino: Kahraman Kanatlar' gibi aile ve çocuklara yönelik filmler de vizyona girerken, 'İhtiyar Delikanlı' yeniden gösterime giriyor ve haftanın korku temalı filmleri arasında 'Winnie the Pooh: Kan ve Bal 2', 'Sahipsiz', 'Mir’at İblisin Laneti' ve 'Cin Günü' bulunuyor.
28 Mart 2024

Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

Ridley Scott tarafından yönetilen 2000 yapımı 'Gladyatör' filminin devamı, 22 Kasım 2024'te vizyona gireceği duyuruldu. Paramount Pictures, devam filminin başrolü için 'Normal People' dizisiyle tanınan ve 'Aftersun' filmiyle Oscar adaylığı kazanan İrlandalı aktör Paul Mescal ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Filmin yapımcılığını Ridley Scott üstlenirken, senaryosunu David Scarpa yazıyor. Devam filminde, orijinal filmin baş karakteri Maximus'un oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak.
4 Şubat 2023

Ali Atay'ın yönetmenliğini yaptığı ve büyük ilgi gören Ölümlü Dünya'nın devam filmi 1 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin senaryosunu Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme aldı. Film, lokanta işleten sıradan bir aile görünümlü, aslında birkaç nesildir çok gizli dünya çapında bir örgüt için kiralık katil olarak çalışan bir ailenin başına gelenleri anlatıyor. Filmin ilk tanıtımı ve vizyon tarihi TAFF Pictures'ın Twitter hesabından duyuruldu.
19 Temmuz 2023

Bu hafta sinema salonlarında dokuz film vizyona giriyor. Bunlar arasında Christopher Nolan'ın yönettiği bilim kurgu filmi 'Oppenheimer' ve Margot Robbie ve Ryan Gosling'li 'Barbie' bulunuyor. 'Oppenheimer', atom bombasının yapılış hikayesini anlatırken, 'Barbie' ise bir kadının mükemmel kadın imajına uyum sağlama çabasını konu alıyor. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Uyanış', 'Paris Hatıraları', 'Teftiş', 'Prenses ve Dracula', 'Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı', 'Resident Evil: Death Island' ve 'Mühr-ü Musallat 2: Yasak Düğün' bulunuyor.
21 Temmuz 2023

Oyuncu Melissa Barrera, Instagram hesabından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları eleştiren bir mesaj paylaştıktan sonra 'Çığlık 7' filminin yapım şirketi Spyglass tarafından kadrodan çıkarıldı. Barrera'nın bu durumu eleştiren mesajı, Gazze'ye yapılan muameleyi toplama kampına benzetiyor ve soykırım ile etnik temizlik iddialarını gündeme getiriyor. Film eleştirmeni Zoe Rose Bryant ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Mick Wallace gibi isimler Barrera'ya destek verirken, 'Stranger Things' dizisinin oyuncusu Grace Van Dien Spyglass filmlerini boykot çağrısında bulundu.
25 Kasım 2023
İşaretlediklerim