Bu yıl Ramazan Bayramı nedeniyle 10-12 Nisan tarihleri arasında dokuz günlük bir tatil ilan edildi. Bu süre zarfında, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olan köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Bu uygulama, bayram tatilini fırsat bilerek seyahat etmek isteyen vatandaşlar için kolaylık sağlayacak.
4 Nisan 2024

Fatih Çekirge, Bodrum ve Çeşme gibi turistik bölgelerde plajlara çöken mafyanın yeniden hazırlık içinde olduğunu belirtiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda, denize 50 metre uygulaması doğrultusunda kaçak plajların üzerine gideceklerini söyledi. Çekirge, plajlardaki astronomik fiyatlar, vale kavgaları ve silahlı çatışmalar gibi sorunlara dikkat çekiyor ve bu plajların ihale süreçlerinin şeffaflığı konusunda sorular soruyor.
19 Mayıs 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler haftası kapsamında Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nde ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Ayasofya Müzesi, 18 Mayıs'ta saat 21.00'e kadar açık olacak ve 18-26 Mayıs tarihleri arasında indirimli giriş sağlayacak. Efes Deneyim Müzesi de aynı tarihlerde yüzde 50 indirimli olarak 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
17 Mayıs 2024

22 Nisan Dünya Günü, iklim değişikliği ve çevre kirliliği konularına dikkat çekmek için dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu özel günün fikri ilk olarak 1969'da ortaya atıldı ve 1970'te ABD'de 20 milyon kişinin katılımıyla ilk büyük çevre hareketi gerçekleşti. Birleşmiş Milletler, çevreye duyarlılık ve bireysel eylemler konusunda 'Tembel İnsanlar için Dünyayı Kurtarma Rehberi' adında bir liste yayımladı ve bu listede günlük hayatta yapılması önerilen çevre dostu eylemler sıralanıyor.
22 Nisan 2023

Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Direktörler Kurulu tarafından onaylanan 'Mali İşbirliği Programı' kapsamında Türkiye için önümüzdeki beş yıl içinde 18 milyar dolarlık ek finansman sağladı. Bu finansman, daha önce yapılan 4.5 milyar dolarlık kredi anlaşmasına ilave olarak gelmektedir ve sadece afetlere karşı dirençlilik, enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliğiyle mücadele gibi belirli alanlardaki projeler için kullanılabilecek. Taha Akyol, bu başarının Mehmet Şimşek'in rasyonel ve uluslararası normlara uygun politikaları sayesinde mümkün olduğunu vurgulamaktadır.
12 Nisan 2024

Hollanda'da 'Extinction Rebellion' adlı çevreci grup, fosil yakıt kullanımının sonlandırılması için eylem düzenledi. Lahey'de parlamentoya giden A12 ana yolunu kapatarak trafiği aksatan ve hükümetin fosil yakıt politikasını eleştiren göstericiler, hükümet fosil sübvansiyonlarını kaldırana kadar her gün yol kapatma eylemi yapacaklarını belirtti. Eylem sırasında 2 bin 400'den fazla aktivist gözaltına alındı.
10 Eylül 2023

Grönland'ın kuzeydoğusunda, çoğunluğu Avustralyalılardan oluşan 200'den fazla yolcu ve mürettebatı taşıyan bir lüks yolcu gemisi, çamurlu deniz tabanı nedeniyle mahsur kaldı. Geminin kurtulma girişimleri başarısız oldu. Danimarka ordusu ve İzlanda sahil güvenliği, yolcuların güvenliği ve kurtarma çalışmaları için hazır bekliyor. Geminin 15 Eylül'de bölgeye ulaşması beklenen bir Danimarka donanma gemisi tarafından kurtarılması planlanıyor.
13 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılacak öğrenciler ve öğretim görevlilerinin, sınav belgelerini göstermeleri halinde, entegrasyona dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabileceklerini duyurdu. Bu uygulama, sınav günü gerçekleşecek.
15 Temmuz 2023

Danimarka ve Grönland Jeoloji Araştırmaları'na göre, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremlerin sarsıntıları, Danimarka ve Grönland'daki sismograflar tarafından kaydedildi. Sismolog Tine Larsen, deprem dalgalarının Danimarka'nın Bornholm adasına ve Grönland'a ulaştığını belirtti. AFAD'ın verilerine göre, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda can kaybı 1014'e yükseldi.
6 Şubat 2023

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Narlı Mahallesi'nde plaj temizliği sırasında deniz çayırlarını söken iş makinesi operatörüne 774 bin lira ceza verildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, operatör Tarık E’ye Çevre Kanunu’nun biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere yönelik yaptırımları kapsayan 20’inci maddesi gereğince bu cezayı uyguladı. Ayrıca, deniz çayırlarını kıyıdan söktüren ev sahipleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ev sahipleri, çocuklarının hastalanmaması için bu işlemi yaptıklarını belirtti.
5 Temmuz 2024

Bozcaada'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED) başladı. 15 Ekim'e kadar sürecek festivalde toplam 50 film gösterilecek. Festivalde Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için 13 film yarışacak. Ayrıca 'Gaia Öğrenci' kategorisinde 10 film ve 'Panorama' kuşağında 21 film izleyiciyle buluşacak. Festivalin açılış filmi Hatay Akademi Senfoni Orkestrası’nın depremden sonra yeniden bir araya gelme sürecini anlatan 'Anka Kuşu' oldu.
11 Ekim 2023

Dubai Emirliği, turizmi teşvik etmek ve yabancı işçiler için ülkeyi daha cazip hale getirmek amacıyla içki satışları üzerindeki yüzde 30'luk vergiyi askıya aldı. Bu karar, sektör yöneticileri tarafından olumlu karşılandı ve bir 'deneme süresi' olarak değerlendiriliyor. İçki distribütörleri MMI ve African & Eastern, vergi ve ruhsat harçlarının sona erdiğini duyurdu. Dubai'de turistlerin içki tüketebilmeleri için 21 yaşını doldurmuş olmaları ve içki satın alma, taşıma ve tüketme izni veren plastik kartları taşımaları gerekiyor.
2 Ocak 2023

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 14-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival öncesinde, Seyir Derneği tarafından 24 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında Açık Hava Film Geceleri düzenlenecek. Balıkesir Ayvalık'taki etkinlikte, dünya festivallerinde gösterilen 10 film sinemaseverlerle buluşacak. Filmler her gece 21:15'te gösterilecek ve biletler 17 Haziran'dan itibaren satışa sunulacak.
14 Haziran 2023

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Audi A8 marka aracı iade ettiğini duyurdu. Ayrıca, hizmet içi eğitimlerin eğitim merkezlerinde ve çevrim içi olarak yapılması, zorunlu ihtiyaçlar dışında demirbaş eşya ve büro malzemesi alımlarının durdurulması gibi çeşitli tasarruf tedbirleri uygulanacak. Yurt dışı programları ve personel görevlendirmeleri de en asgari düzeyde tutulacak.
17 Mayıs 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocukları için 'Kantin Desteği' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, ilk etapta Altındağ ve Mamak'ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisine kişi başı 330 TL destek sağlandı. Destek, ailelerin Başkent Kartları'na yatırıldı ve sadece okul kantinlerinde kullanılabilecek. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin Ankara'da hiçbir çocuğun aç kalmayacağını belirtti.
5 Şubat 2023
İşaretlediklerim