Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde dün etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle yıkılan bir evde göçük altında kalan anne Perihan Çakar (82) ve oğlu Sait Çakar'ın (51) cansız bedenlerine ulaşıldı. Gece ara verilen arama kurtarma çalışmaları günün aydınlanmasıyla tekrar başladı ve AFAD koordinesinde çeşitli ekiplerin katılımıyla sürdürüldü. Göçük alanının güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından ekiplerin çalışmaları sonucunda anne ve oğlunun cansız bedenleri bulundu.
10 Aralık 2023

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. 2014 yılında spor sonrası saunadan çıkarken dengesini kaybedip düşen Işık, kafa travması geçirmişti ve o zamandan beri komadaydı. Uzun süredir evinde tedavi gören Işık, Malatya doğumlu olup Gazi Üniversitesi mezunuydu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak görev yapmıştı.
29 Temmuz 2024

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde İstanbul'dan kalkan ve motor arızası yaşayan bir sivil eğitim uçağı, Bozkır ve Sarıkaraman köyleri arasındaki bir arsaya düştü. Uçakta bulunan iki pilot Hakan Zengin ve Hakan Göktürk kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Pilot Göktürk, motorun güç kaybı yaşaması üzerine planlı bir iniş yapmaya çalıştıklarını ancak ön tekerin bir çukura girerek takla atmalarına neden olduğunu belirtti.
7 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan Furkan Apartmanı'nın enkazından 146 saat sonra Eylül Kılıç isimli bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin devam eden kurtarma çalışmaları sırasında, çocuğun sesi duyuldu ve yaklaşık dokuz saatlik bir çalışma sonucunda enkazdan çıkarıldı. Kurtarılan kız çocuğu, deprem gecesi teyzesinin evinde misafir olduğu ve ailesine kar tatili nedeniyle orada kalmak istediğini söylediği belirtildi.
12 Şubat 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçtı. Kazadan kurtulan yaralılardan bazılarının telefonları kayboldu. Oğuz Acı'nın babası Özer Acı, Eylem Tok'un kazadan sonra yardım ettiğine dair iddialarını sorguladı ve adaletin yerini bulması için Eylem Tok ve oğlunun teslim olmalarını istedi. Ailenin avukatı, Eylem Tok hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve delilleri karartma şüphesi olduğunu belirtti.
7 Mart 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Gözde 2 Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Ali (55), eşi Zelal (40) ve beş yaşındaki oğulları Mir Berzan Bağış enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sakarya Büyükşehir ve Isparta Belediyesi kurtarma ekiplerinin ses üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda bulunan aile, yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kurtarma anında çevredeki insanlar tarafından alkış ve tekbir sesleriyle karşılandılar.
9 Şubat 2023

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, İzmir'deki cezaevinde intihar etti. Akçekaya'nın cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Akçekaya, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürmek suçlarından hüküm giymişti.
10 Nisan 2023

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve yöneticisi olan sanatçı Haluk Levent, Hatay'dan Pazarcık'a seyahat ederken trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Levent, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından boyunluk takıldı. Kendi sosyal medya hesabından durumu hakkında bilgi veren Levent, kemer takmadığını ve başını tavana çarptığını belirtti, ancak çalışabilecek durumda olduğunu ve kısa süre içinde işine geri döneceğini ifade etti.
14 Şubat 2023

Hatay'da meydana gelen bir bina çökmesi sonucu enkaz altında kalan tıp fakültesi öğrencisi Kerem Çetin ve kedisi Çilek, beş saat süren bir kurtarma operasyonu sonucunda kurtarıldı. Konya'dan gelen Akşehir Arama Kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Çetin'in sağlık durumu iyi olarak belirlendi ve öncelikle kedisinin kurtarılmasını istedi. Çilek adlı kedi perdeye sarılı halde bulunarak kurtarıldı ve bu durum Çetin'in moralini yükseltti. Çetin hastaneye kaldırıldı ve tedavisi devam etmektedir.
7 Şubat 2023

Tokat'ta yaşayan 51 yaşındaki Nadir Yeşilkaya, vücuduna yapışan keneyi çıkardıktan 15 gün sonra rahatsızlandı. Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yeşilkaya, daha sonra Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Yeşilkaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
14 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Hatay'da yıkılan Deniz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 24 yaşındaki öğretmen Mesude Akar enkaz altından 49 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma anında çevredeki vatandaşlar sevinç gösterisinde bulunarak kurtarma ekiplerini alkışladı. Akar, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye götürüldü ve kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde 12 yaşındaki E.K., kullandığı traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Kazanın, çocuğun evlerinin önündeki mısır silajlarını ezdiği sırada meydana geldiği belirtildi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. E.K.'nin kaza yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi ve cenazesi ilçedeki hastanenin morguna götürüldü.
11 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 10 şehirde devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında, Hatay'ın Antakya ilçesinde yıkılan bir binanın enkazından altı yaşındaki Eymen kurtarıldı. Eymen'in kurtarılmasının ardından, aynı enkaz altında kalan annesi Fethiye de arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak çıkarıldı.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 17 yaşındaki Aleyna Ölmez isimli genç, depremin 248'inci saatinde Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı'nın enkazından sağ olarak çıkarıldı. Kurtarılan genç, hemen hastaneye götürüldü.
16 Şubat 2023

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın kullandığı otomobil ile Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan kaza tespit raporunda, Kınık ve motosiklet sürücüsü Öztürk’ün yüzde 50’şer kusurlu olduğu belirlendi.
13 Temmuz 2024

Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında 10 günlük Yağız Ulaş ve annesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından 90 saat sonra enkaz altından sağ olarak kurtarıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu umut verici haberi sosyal medya hesabından paylaşarak duyurdu.
10 Şubat 2023

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara'dan Sivas'a giderken Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Karasu ve sürücü Cengiz Kınaş, Yozgat Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Karasu, kazanın yağıştan dolayı şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiğini ve durumunun iyi olduğunu belirtti. CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Karasu'yu hastanede ziyaret etti.
24 Nisan 2023
İşaretlediklerim