Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Adıyaman'daki çadır kenti ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Erdoğan'ın konuşma yaptığı standın önüne depremzede çocuklar yerleştirildi. Bu durum, sosyal medyada çeşitli kullanıcılar tarafından eleştirilerek, çocukların birer reklam malzemesi olarak kullanıldığı ve siyasi bir gösteriye dönüştürüldüğü yönünde yorumlar yapıldı.
10 Şubat 2023

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran yakmasına Türkiye'den tepkiler devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, bu eylemi kınayarak, inançlara ve kutsallara yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu ve kutuplaştırıcı söz ve eylemlerin karşısında olduklarını ifade ettiler. Türkiye'de farklı siyasi figürler ve kurumlar da benzer kınamalarda bulundu.
22 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında Türkiye'nin siyasi yumuşama sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu kapsamda CHP lideri Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulunacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması, Türkiye'de din üzerinden siyaset yapan ve muhalefeti dinsizlikle itham eden kesimlerin tutumlarına bir tepki olarak yorumlanabilir. Akif Beki'nin yazısında, siyasi çıkarlar için dini hassasiyetleri öne sürenlerin sonunda gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.
4 Mayıs 2024

Yunanistan, Türkiye'de meydana gelen büyük depremler sonrası arama kurtarma ekipleriyle yardım sağladı. Bu yardım, Türkiye'de olumlu karşılanırken, Yunan çizer Soloup, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte Yunanistan'a yönelik 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerine atıfta bulunarak 'Dostlar hem gece, hem gündüz gelir' notuyla bir karikatür yayınladı. Karikatürde, dostluğun ve dayanışmanın önemi vurgulanıyor.
9 Şubat 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övmek isterken kullandığı ifadelerle sosyal medyada gündem oldu. Yediyıldız, 'Tayyip abinin ayakkabısını elimizle yalamamız lazım' şeklindeki sözlerinin yerel ifadeler olduğunu ve hakaret içermediğini savundu. Ancak daha sonra sosyal medya hesaplarından bir özür metni yayınladı ve Twitter hesabını kilitledi.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li kişiler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir iftar buluşmasında çekilen ve seccade üzerine ayakkabıyla basıldığı iddia edilen fotoğrafı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, seccadeyi görmediğini söyleyerek özür diledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Diken'in sorusu üzerine, seccadenin kutsal bir nesne olmadığını ve üzerine basmanın günah sayılmadığını belirtti. Seccadenin temizlik amacıyla kullanıldığını ve namaz kılınacak yeri temiz tutmak için bir araç olduğunu ifade etti.
3 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nu azarladı. Olay, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından eleştirildi. Price, ifade özgürlüğünün demokrasi için önemli olduğunu ve korunması gerektiğini belirtti. ABD'nin Türkiye'deki ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalardan endişe duyduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, 6 Şubat'taki depremler sonrası memleketi Şanlıurfa'da bulunduğu sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti ile GAP Havalimanı'nda selamlaştı. Bu selamlaşma, Akay'ın kendi partisi tarafından eleştirilmesine yol açtı. Akay, yaşananları bir selamlaşma olarak açıkladı ve konunun bu kadar olduğunu belirtti.
12 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyaretinde, Kahramanmaraş depremlerinin ilk günlerinde istenilen düzeyde çalışma yürütemediklerini kabul ederek halktan 'helallik' talep etti. Daha önce depremle ilgili eleştirilere sert yanıtlar veren Erdoğan, AFAD ve Kızılay'a yönelik eleştirilere kulak asılmaması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye'nin 21 günde ayağa kalkmak üzere olduğunu ifade etti.
27 Şubat 2023

ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake hakkındaki suçlamalarına karşılık vererek, ABD hükümetinin Türkiye'yi karıştırmaya yönelik çabalara katıldığı veya destek verdiği iddialarının yanlış olduğunu belirtti. Soylu, ABD büyükelçisini Türkiye'de darbe yapma çabalarıyla suçlamış ve 'pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek' ifadesini kullanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'nin değerli bir NATO müttefiki olduğunu ve ABD vatandaşlarının güvenliği için uyarılar yayınladıklarını vurguladı.
4 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyaretinde depremin ilk günlerinde istenilen çalışmaları yapamadıklarını belirterek halktan helallik istedi. Bu açıklamanın ardından Twitter'da çok sayıda kullanıcı, #helaletmiyorum etiketiyle Erdoğan'ın helallik talebine tepki gösterdi. 'Haram olsun' ifadeleri kullanıldı ve etiket kısa sürede popüler konular arasına yükseldi. Kullanıcılar, hükümetin hesap vermesi gerektiğini ve helallik istemenin yeterli olmadığını dile getirdi.
27 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake'e Türkiye'ye müdahale etmekle suçlayarak, 'pis ellerini Türkiye'nin üzerinden çek' ifadesini kullandı. ABD büyükelçiliği, Türkiye'de terör saldırısı olabileceği konusunda uyarıda bulunmuş ve bazı Batılı ülkeler bu uyarıya dayanarak temsilciliklerini geçici olarak kapatmıştı. Soylu, Amerikan büyükelçilerinin Türkiye'de darbe yapma çabası içinde olduğunu iddia etti ve ABD büyükelçisinin Türkiye'yi karıştırmak istediğini öne sürdü.
3 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'daki bir toplu açılış töreninde muhalefete yönelik 'emri Allah'tan alıyoruz' ifadesini kullanmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan'ın kendini peygamber sandığını ve dini siyasete alet ettiğini söyledi. Buldan, dini istismar edenlerin 14 Mayıs'ta halktan cevap alacaklarını belirtti. Ayrıca, Buldan son günlerde Mersin'de kendi partilerine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıları hatırlatarak, bu tür eylemlerden meydanlarda konuşanların sorumlu olduğunu ifade etti.
8 Mayıs 2023

Erzurum Valisi Okay Memiş, eski başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ve il jandarma komutanıyla bir giyim mağazasında çekilen ve tartışma yaratan fotoğraf hakkında, yanlış bir algı oluştuğunu belirterek, olayın sadece 10 dakikalık bir soluklanma anını yansıttığını ifade etti. Vali Memiş, Erkam Yıldırım'ı şahsen tanımadığını ve özel bir ilişkilerinin olmadığını, fotoğraftaki durumun yanlış yorumlandığını ve şehir için yaptıkları çalışmaların önüne geçmesini istemediğini dile getirdi. Ayrıca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Erkam Yıldırım hakkındaki iddialarına ve Binali Yıldırım'ın bu iddialara verdiği yanıtlara da değinildi.
21 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depremden etkilenen illeri ziyaret ediyor. Adana ve Hatay'ın ardından Osmaniye'ye geçen Kılıçdaroğlu, burada deprem çalışmaları hakkında bilgi aldı ve depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Depremler sonucunda 10 şehirde binlerce bina yıkıldı ve son güncellemelere göre can kaybı 6 bin 234'e ulaştı.
8 Şubat 2023

AKP Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Zehir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Tahir Elçi'nin cenazesindeki fotoğrafını paylaşarak hakaret içeren ifadeler kullandı. Diyarbakır Barosu, Zehir hakkında 'Kişinin Hatırasına Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Tanrıkulu da Zehir'e dava açacağını belirtti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
24 Mayıs 2023

Elif Zorlu Tapan, Türk turistlerin yaz tatilinde Yunanistan'ı tercih etme nedenlerini ele alıyor. Bodrum'dan Leros'a yapılan bir tatil deneyimi üzerinden, Yunan adalarının sakinliği, uygun fiyatları ve misafirperverliği vurgulanıyor. Türkiye'deki yüksek fiyatlar ve yerli turistlere gösterilen ilgisizlik, Türk turistlerin Yunanistan'ı tercih etmesinde önemli bir etken olarak belirtiliyor.
10 Temmuz 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosunu Twitter üzerinden alıntılayarak destek mesajı yayınladı. Demirtaş, videonun herkes tarafından gönül gözüyle izlenmesi ve kalbiyle hissedilerek dinlenmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun mesajlarını kutlayarak, ayrımcılık olmadan eşit ve huzurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu ise videoda kimliklerin önemini ve kişisel seçimlerin toplumu değiştirebileceğini vurgulamıştı.
20 Nisan 2023
İşaretlediklerim