İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

FIFA'nın kararıyla görevinden uzaklaştırılan eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales, istifa ettiğini açıkladı. Rubiales, RFEF başkanlığı ve UEFA başkan yardımcılığı görevlerinden ayrıldığını duyurdu. İstifasının nedenini ailesinin yaşadığı durum ve İspanya, Portekiz ve Fas'ın 2030 Dünya Kupası organizasyonu için sunduğu ortak adaylığın kazanmasına olanak sağlamak olarak açıkladı. Rubiales, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'ndaki finalde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öpmesi nedeniyle tepki almıştı.
11 Eylül 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, oyuncu Ahsen Eroğlu Türkiye'den ayrılma kararı aldığını Instagram üzerinden duyurdu. Seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışan Eroğlu, yaşanan süreci 'karman çorman' olarak tanımladı ve insan gibi yaşamak istediğini, ayrımcılık görmek istemediğini belirtti. Eroğlu, kendini geliştirmek için yurt dışına gideceğini ve bu kararın ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarına dair açıklamalarını yalanladı. Kulüp, 2024/2025 sezonunda düzenlenecek olan turnuvaya katılacaklarını ve bu resmi müsabakada yarışacaklarını duyurdu. Real Madrid, dünya çapındaki milyonlarca taraftarına yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için büyük bir heyecanla turnuvaya katılacaklarını belirtti.
10 Haziran 2024

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İranlı rakibi Amin Mirzazadeh’e kaybederek, gümüş madalya elde etti. Kariyerinde beş dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Kayaalp, maçın son anlarına kadar üstün bir oyun sergiledi. Ancak son saniyede Mirzazadeh, Kayaalp'i minderin dışına taşıyarak skoru 2-2 yaptı ve son sayıyı kazanan sporcu avantajıyla altın madalyaya ulaştı.
22 Eylül 2023

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo kategorisinde gümüş madalya kazandı. Finalde Rus Sergei Semenov'a tuşla yenilen Kayaalp, böylece kariyerindeki 12. Avrupa şampiyonluğunu elde etti ve Rus güreşçi Aleksandr Karelin'le aynı sayıda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Aynı kiloda bronz madalyaları Azerbaycanlı Beka Kandelaki ve İtalyan Danila Sotnikov kazandı.
13 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir defalığına 5 bin lira ödeneceğini duyurdu. Bu ödeme, emekli olup fiilen çalışmaya devam edenleri kapsamayacak. Ödemenin kasımın ilk yarısında yapılacağı belirtildi. Ayrıca Erdoğan, yılbaşında emeklilerin durumunun tekrar gözden geçirileceğini ifade etti.
9 Ekim 2023

Real Madrid, La Liga'nın 12. haftasında Rayo Vallecano ile 0-0 berabere kaldı ve liderlik koltuğunu Girona'ya bırakarak ikinci sıraya geriledi. Real Madrid kadrosuna yeni dahil edilen Arda Güler, sakatlıkların ardından ilk kez maç kadrosuna alındı ancak teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından maçta oyuna dahil edilmedi. Ancelotti, Arda için özel bir program uyguladıklarını ve onu yavaş yavaş oynatacaklarını belirtti.
6 Kasım 2023

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, numunesinde yasaklı bir madde tespit edilmesi nedeniyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılamayacağını açıkladı. Kayaalp, Instagram'da yaptığı açıklamada, kulüp doktorunun onayıyla başlanan tedavi sürecinde güreş için hiçbir güç ve benzeri katkısı olmayan bir maddenin tespit edildiğini belirtti. Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılımı geçici olarak askıya alınan Kayaalp, hukuk mücadelesine başladığını ifade etti.
9 Temmuz 2024

Eski Barcelona ve Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İspanya'da 2015 ve 2016 yıllarında işlediği kişisel gelir vergisi dolandırıcılığı suçları nedeniyle 633 bin avro para cezasına çarptırıldı. Ayrıca hapis cezası da alan Turan, cezası iki yıldan az olduğu için sadece para cezası ödeyecek. Arda Turan'ın suçlamaları kabul ettiği ve vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı belirtildi.
19 Mart 2024

Real Madrid, 38 yaşındaki futbolcusu Luka Modric'in sözleşmesinin bir yıl uzatıldığını duyurdu. Yeni sözleşme 2024-2025 sezonunda geçerli olacak. Modric, Real Madrid ile 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bu gelişme, Modric'in kariyerine Real Madrid'de devam edeceğini gösteriyor.
17 Temmuz 2024

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, bir süredir Koç Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve tedavi sürecinin bazı sert tepkilere yol açtığını belirterek, iki hafta dinleneceğini açıkladı. Ortaylı, bu dinlenme sürecinde hayatının biraz yavaşlayacağını ve sadece önemli yazılarını ve bazı programlarını yapacağını ifade etti. Ayrıca, takipçilerinin ilgisi ve sevgisinin kendisini duygulandırdığını belirtti.
10 Eylül 2024

Time dergisi, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'yi 2023 yılının sporcusu olarak belirledi. Messi'nin ABD'de futbolun popülerliğini artırma başarısına vurgu yapıldı. Messi, Barcelona'ya dönme şansının olmaması üzerine Inter Miami ile anlaştığını ve ailesiyle bu kararı vermeden önce Suudi Arabistan'a gitmeyi de düşündüğünü belirtti. Messi, Inter Miami ile 2023 Ligler Kupası'nı kazanarak kariyerindeki 44. kupasını elde etti.
5 Aralık 2023

Novak Djokovic, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Carlos Alcaraz'ı 2-0 yenerek kariyerindeki ilk olimpiyat şampiyonluğunu kazandı. Bu zaferle birlikte, erkeklerde tarihin en çok grand slam şampiyonu olan Djokovic, kariyerindeki eksik madalyayı tamamlamış oldu. Sırp oyuncu, daha önce 10 kez Avustralya Açık, yedi kez Wimbledon, dört kez Amerika Açık ve üç kez Roland Garros kazanmıştı.
4 Ağustos 2024

Milli futbolcu Rıdvan Yılmaz, Macaristan ile oynanan hazırlık maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle 2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 26 Mart Salı günü Avusturya ile oynanacak özel maç için belirlenen A Milli Futbol Takımı aday kadrosundan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 22 yaşındaki sol kanat oyuncusunun sol üst uyluk adalesinden sakatlandığı belirtildi. Bu sakatlık, Türkiye'nin Macaristan'a 1-0 kaybettiği hazırlık maçında meydana geldi.
23 Mart 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 yenerek kupayı kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, görevinden ayrıldığını duyurdu. Jesus, bu kararı birkaç hafta önce kulüp başkanına bildirdiğini ve kendisine yeni bir arayışa girebilmesi için zaman tanıdığını ifade etti. Portekiz'e döneceğini belirten Jesus, geleceğiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi.
12 Haziran 2023

İspanyol spor basını, Arda Güler’in Real Madrid’in oynadığı dört lig maçında az forma şansı bulmasından ve takımdaki rekabetten dolayı iyi bir dönem geçirmediğini savundu. Gazeteler, Arda Güler’in Real Betis maçının bitiş düdüğüyle birlikte hemen soyunma odasına gitmesine dikkat çekti. Teknik direktör Carlo Ancelotti'nin, Arda Güler'i ilk 11'de tartışmasız bir oyuncu olarak görmediği ve diğer oyunculara daha fazla şans verdiği belirtildi. Ancelotti, Arda Güler'in performansını yeterli bulmadığını ifade etti.
2 Eylül 2024

AFP haber ajansı, Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi'nin önümüzdeki sezon Suudi Arabistan ligine transfer olacağını öne sürdü. Haber, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılarak verildi ve Messi'nin anlaşmasının 'çok büyük' olduğu belirtildi. Messi'nin şu anki kulübü PSG ile olan sözleşmesi 30 Haziran'da sona eriyor ve daha önce turizm elçisi olarak izinsiz Suudi Arabistan'a gittiği için kadro dışı bırakılmıştı. Messi'nin eski rakibi Cristiano Ronaldo da bu yılın başında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olmuştu.
9 Mayıs 2023

Belçikalı yıldız futbolcu Eden Hazard, 32 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Hazard, kariyerine Fransa'nın Lille ve İngiltere'nin Chelsea takımlarında başlamış ve 2019'da Real Madrid'e transfer olmuştu. Ancak, sakatlıklar ve teknik ekiple yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle Haziran 2023'te Real Madrid ile kontratını karşılıklı olarak feshetmişti. Hazard, üç ay boyunca yeni bir takım aramış ancak bulamamıştı.
10 Ekim 2023

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) veda etmesi hakkında üzüntüsünü dile getirdi. Türkiye, Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvadan elendi. Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, takım olarak daha ileri gitmeyi çok istediklerini ve halkın desteği için teşekkür ettiklerini belirtti. EURO 2024'te yarı final takvimi de netleşti.
7 Temmuz 2024
İşaretlediklerim