İlber Ortaylı, varoş ve kasaba çılgınlarının sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarının ardından öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına da yöneldiğini belirtiyor. Özel okullarda öğretmenlerin velilerin tacizine maruz kaldığını ve otoritenin zayıfladığını vurguluyor. Ortaylı, geçmişteki kasabaların geleneklerini ve üretkenliklerini kaybettiğini, günümüz şartlarının bu durumu daha da kötüleştirdiğini ifade ediyor.
19 Mayıs 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirtirken, AKP'nin sığınmacı politikalarını eleştirdi ve Numan Kurtulmuş'un sığınmacıların vatanlarına dönmesiyle ilgili bir plan sunmadığını iddia etti. Numan Kurtulmuş ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Özdağ'ın iddialarını yalanlayarak hükümetin sığınmacıların güvenli ve gönüllü geri dönüşleri için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mitingde muhalefeti 'din, bayrak ve ezan' konuları üzerinden eleştirdi ve bu bağlamda Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun teröristler tarafından desteklendiğini ima etti. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabından alıntılayarak, gençlere 'aşmamız gereken eşik bu' diyerek seslendi ve onların desteğinin önemini vurguladı.
3 Mayıs 2023

Zülal Kalkandelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye sıcak bakmadığını ve siyasal İslamcı bir yol izlediğini öne sürüyor. Erdoğan'ın anayasayı değiştirme ve laikliği ortadan kaldırma hedeflerinin altını çiziyor. Ayrıca, CHP'nin muhalefet rolünü nasıl benimsediğini ve toplumsal direnişin nasıl dizginlendiğini tartışıyor. Kalkandelen, eğitimde dinselleşme ve çocuklara yönelik Kuran kursları gibi konuların müzakere edilip edilmediğini sorguluyor.
5 Mayıs 2024

Aktivist Fatma Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü politikasını protesto etmek amacıyla başörtüsü yakma eylemi yapacağını duyurdu. Yavuz, bu eylemin dini ve manevi değerlere karşı olmadığını, Erdoğan'ın nefret ve kutuplaştırma siyasetine tepki olduğunu belirtti. Gazeteci İsmail Saymaz, Yavuz'un eylemini provokatif bulduğunu ve muhalefete zarar verebileceğini ifade etti. Saymaz'ın
5 Ocak 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sırasında, sanat dünyasından birçok ünlü isim oylarını kullanarak seçimlere katıldı. Şarkıcı Hadise, seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunurken, sanatçı Şevval Sam özgürlük ve demokrasi temalı bir mesaj verdi. İrem Derici, Ata Demirer, Caner Özyurtlu, Zeynep Bastık, Çağla Şikel ve Ferhat Göçer gibi isimler de sandık başında olduklarını gösteren fotoğraflarını paylaştılar. Komedyen Mesut Süre ise oy kullanma deneyimini esprili bir dille anlattı.
14 Mayıs 2023

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Erzurum'da düzenlenen bir mitingde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu taşlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda çocuklar dahil birçok kişi yaralandı. Sanat dünyasından birçok isim, saldırıyı kınayan mesajlar yayınladı ve bazıları Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade ederek seçimin ilk turda bitmesi gerektiğini belirtti. Sanatçılar, ülkede sevgi, saygı, birlik ve beraberlik içinde yaşama arzularını dile getirdi ve yaşanan olayları 'korkaklık' ve 'utanç verici' olarak nitelendirdi.
7 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, muhalefetin depremzedelerin çadırlarını söktüğüne dair iddiaları yalanladı. Öztunç, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki Öksüzlü köyünde çadırların CHP'li belediye tarafından toplandığına dair iddiaları reddetti ve çadırları söken belediyenin AK Partili olduğunu ifade etti. Ayrıca, köydeki oyların büyük çoğunluğunun CHP'ye gittiğini belirterek iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.
21 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimi kaybetme korkusuyla her tarafa saldırmakla suçladı ve benzer saldırıların olabileceğini ifade etti. Ayrıca, saldırının asıl faillerinin bulunmasını talep etti.
10 Mayıs 2023

Ekonomik kriz ve hak ihlalleri eleştirel görseller tasarlayan Mahir Akkoyun, 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmalar tasarladığı için İzmir'de gözaltına alındı ve adliyeye götürüldü. 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, söylediklerinden dolayı rahatsızlık yarattığını ve bu duruma devam edeceğini belirtti.
7 Nisan 2023

Erdoğan, 22 yıl sonra ilk kez seçim sonrası balkona yalnız ve yenik bir şekilde çıktı, demokrasi ve sandığın önemine vurgu yaptı. Ancak, bu açıklamalarının ardından Van'da seçilmiş belediye başkanına yönelik kumpas iddiaları ve AKP'nin kaybettiği yerlerde sandıklara itiraz etmeye başlaması, Erdoğan'ın sözlerinin samimiyetini sorgulattı. Sultan Özer, bu durumu ele alarak, Erdoğan'ın kibri ve ekonomik sorunların seçim kaybına yol açtığını öne sürdü.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hakkındaki sözleri ve İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbesiyle ilgili tweet'i üzerinden sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin geçmişteki cesur konuşmalarına atıfta bulunarak, şimdi Atatürk'e dil uzatanlara karşı sessiz kaldığını belirtti ve Türkiye'nin yönetim şekli ile ilgili tartışmaların 29 Ekim 1923'te son bulduğunu vurguladı.
21 Şubat 2024

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı. Akkoyun'un tasarladığı 'Erdoğan sayesinde' etiketleri, ürünlerin üzerine yapıştırılarak dikkat çekmişti. Gözaltına alınmasının ardından Konak ilçesindeki güvenlik şubeye ve Bayraklı Adliyesi'ne sevk edilen Akkoyun için adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edildi. Adliye önünde toplanan Gençlik Devirecek hareketi üyeleri ve diğer destekçiler, Akkoyun'un gözaltına alınmasını eleştirdi ve AKP iktidarını ekonomik krizin sorumlusu olarak gösterdi.
7 Nisan 2023

Ali Duran Topuz, Kobane kararlarının muhalefete Kürtleri egemenlikten uzak tutma teklifini içerdiğini belirtiyor. CHP'nin son duruşmaya güçlü bir heyetle katılması, iktidarın baskı ve şiddet yolunu tercih ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. İktidarın bu kararları HDP'ye açılan kapatma davasında ve diğer baskı adımlarında kullanacağı öne sürülüyor. Muhalefetin ise bu baskı ve şiddete karşı direnme veya müzakere yolunu seçmesi gerektiği vurgulanıyor.
17 Mayıs 2024

Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in 'önce Türkiye, sonra parti' anlayışını doğru bulduğunu ifade ediyor. Selvi, Özel'in bu tutumunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) misyonuna uygun olduğunu belirtiyor ve Kılıçdaroğlu döneminde bu anlayışın sağlanamadığını vurguluyor. Ayrıca, Özel'in PKK'nın Suriye'de yapmayı planladığı yerel seçimlere karşı durarak Türkiye'nin milli meselelerinde samimiyetini göstermesi gerektiğini savunuyor.
28 Mayıs 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim günü ve gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kanunsuz emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, CHP milletvekili Murat Bakan'ın İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü TSK'dan zırhlı araçların hazır bulundurulmasını istediğini iddia etmesi ve belge paylaşmasının ardından geldi. Özdağ, personeli anayasaya ve yasalara sadık kalmaya ve sadece Türk devleti ve milletinin hizmetkarı olmaya davet etti.
13 Mayıs 2023

Halk TV sunucusu Serhan Asker, Adıyaman'da depremzedelerin sorunlarını aktarırken Selahattin Demirtaş'ın 'Dad' isimli kitabından bahsetti ve kitabı keyifle okuduğunu ifade etti. Bu durum sosyal medyada ve iktidar yanlısı medyada tepki çekti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Asker'in bu davranışını 'fırsatçılık' ve 'terör propagandası' olarak nitelendirerek kınadı ve çocukların bu tür anlayışlardan uzak tutulması gerektiğini belirtti.
18 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ağlatan sözleriyle tanınan AKP'li Bolu Belediye Meclisi üyesi Hacer Çınar, ekonomik zamlara tepki gösterdi. Çınar, sağlık işçilerinin geriye dönük haklarının ödenmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı ve 'sabırlarının tükendiğini' belirtti. Çınar, ev kiralarının, vergi oranlarının ve temel ihtiyaç maliyetlerinin arttığını, altın ve döviz fiyatlarının fırladığını ve bu durumun işçilerin yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.
21 Temmuz 2023
İşaretlediklerim