Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

Barış Terkoğulu, devletin çeteleşmesinin sonucunda çetelerin devletleştiğini vurgulayan bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Güray Belhan'ın 'Ankara Paşaları' ifadesinin bakanlık tarafından rahatsız edici bulunduğu ve mahkemenin bu ifadeyi aşağılayıcı bulmadığı belirtildi. Terkoğulu, devletin üniformasının kişisel ve ideolojik çıkarlar için kullanıldığını, telefonların dinlendiğini, konumların takip edildiğini ve suçluların korunduğunu ifade etti. Sonuç olarak, yazan ve konuşanların suçlu ilan edildiğini belirtti.
4 Temmuz 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektubun Kürtçe bölümüne 'random gülücük' diyerek yorum yapan müzisyen Ufuk Beydemir, sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. Beydemir'in bu yorumu, bazı kullanıcılar tarafından ırkçı ve faşist bir yaklaşım olarak değerlendirildi ve tepki çekti. Eleştiriler, Beydemir'in müziği bırakması ve ırkçı tutum sergilememesi yönünde öneriler içeriyordu.
9 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

Yusuf Karadaş, Kürt sorunuyla ilgili konuşmalar veya açıklamalar nedeniyle hakkında terör soruşturması açılmayan Kürt siyasetçi kalmadığını ifade etti. Karadaş, bu durumun demokratik Kürt siyasetine ve ülkedeki demokrasi güçlerine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Ayrıca, Hakkâri Belediyesine kayyum atanmasının Rojava'daki yerel seçimlere karşı bir operasyon tehdidinden sonra gerçekleştiğini vurguladı. İktidarın, Kürt sorununu milliyetçi-şoven hassasiyetleri kışkırtmak ve muhalefeti etkisizleştirmek için kullandığını öne sürdü.
4 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'işgalcilere karşı istiklal mücadelesi' olarak tanımlamasına karşılık vererek, gerçek işgalcinin kendileri olduğunu iddia etti. Akşener, Yıldırım'ı Erzurum'daki işsizlik sorununa çözüm bulmaya davet etti ve hükümetin PKK ve Hizbullah ile ilişkilendirilmesine işaret etti. Ayrıca, ülkenin kavgadan ziyade umut, iş, adalet, hukuk ve istihdam ihtiyacı olduğunu vurguladı.
27 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görsel tasarımlar yaparak sosyal medyada paylaştığı için İzmir'de gözaltına alındı. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmaları tasarladığı ve bu çıkartmaların market ürünleri üzerine yapıştırıldığı belirtildi. 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, herhangi bir adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Akkoyun, tasarımlarının siyasi düşüncelerini ifade etmek amacıyla yapıldığını ve hakaret etme kastının olmadığını ifade etti.
7 Nisan 2023

Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray ile oynanan ve 1-0 kazandıkları derbi maçında yaşanan gerilimlerin ardından Hakan Şükür'ün eleştirilerine yanıt verdi. Hakan Şükür, Mert Hakan'ı yeni bir kontrat alma yöntemi olarak eleştirirken, Mert Hakan bu eleştirileri doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak nitelendirdi. Maç boyunca hem taraftarlarla hem de oyuncularla gerilim yaşayan Mert Hakan, takımının birlik olduğunda durdurulamaz olduğunu vurguladı.
19 Mayıs 2024

Ercan Taner, futbol maçlarının artık oyun zevkinden çok kurallar ve sistem tartışmalarıyla gündemde olduğunu belirtiyor. Galatasaray'ın Sparta Prag'a yenilerek Avrupa'dan elenmesi ve Antalyaspor karşısında zorlanması, takımın performansında dikkat çekici düşüşlere işaret ediyor. Muslera'nın hataları ve Kerem Aktürkoğlu'nun penaltı kaçırması gibi bireysel hataların takımı olumsuz etkilediğini vurguluyor. Ayrıca, Galatasaray'ın bir hafta içindeki performans düşüklüğünün nedenlerinin teknik direktör Okan Buruk tarafından bilineceğini ifade ediyor.
27 Şubat 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlık döneminde 'terör örgütü kurucularının' yararlanacağı bir 'pişmanlık yasası' teklifinde bulunduğunu belirtti. Yavaş, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme iddialarına ve HDP'li Ahmet Türk'ün bu konudaki açıklamalarına atıfta bulundu. Ayrıca, İYİ Parti ve CHP'nin cumhuriyetin kurucu değerlerine bağlı olduğunu ve terörle işbirliği yapmadıklarını ifade etti. Yavaş, Erdoğan'ın geçmişte Meclis'e üç kez 'pişmanlık yasası' teklif ettiğini ve milletvekillerinin tepkisi üzerine bu maddenin geri çekildiğini söyledi.
10 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023

Batman'da intihar eden İpek Er'in tecavüz iddiasıyla suçlanan ve sonrasında serbest bırakılan eski uzman çavuş Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola'ya açılan davanın ardından, Mola'ya destek veren şarkıcı Melek Mosso hakkında da hakaret davası açıldı. Mosso, sosyal medyada yaptığı paylaşımda 'Tecavüzcüleri koruyan bu sisteme yazıklar olsun' demişti. Mosso, iddianamede Orhan'ı doğrudan hedef almadığını belirtti, ancak savcılık paylaşımı hakaret olarak değerlendirerek 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep etti.
30 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutlamak için sokağa çıkanlar, silahla havaya ateş ederek kutlama yaptı. Bu kutlamalar sırasında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Emirhan Gelgir isimli 14 yaşındaki çocuk, eve dönerken başına isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Benzer olaylar sonucunda Ordu'da bir İYİ Parti üyesi bıçaklanarak öldürüldü ve Mersin'de de 15 yaşındaki bir çocuk başına isabet eden mermi ile yaşamını yitirdi.
1 Haziran 2023

Murat Sabuncu, Özgür Özel'in 1 Mayıs'ta Saraçhane'de düzenlenen gösterilerdeki liderlik performansını eleştirdi. Özel'in, gösteri sonrası alandan hemen ayrılması ve yeterince etkili bir liderlik sergileyememesi eleştirilirken, Ekrem İmamoğlu'nun da olaylarda beklenmedik bir tavır sergilediği belirtildi. Ayrıca, Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'de demokratik bir zeminin oluşturulması gerektiğini vurgulayacağı ve CHP'nin parlamenter sisteme dönüş konusundaki ısrarının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu ifade edildi.
2 Mayıs 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP ve kendisine düşmanlık göstermesinin sebeplerini, çözüm süreci anekdotlarıyla açıkladı. Demirtaş, Erdoğan'ın gerçek katillerle sorunu olmadığını, ancak 'Kürt Selo'ya düşmanca davrandığını belirtti. İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan için yapılan düzenlemeleri ve çözüm sürecinin Erdoğan tarafından bitirilmesini anlattı. Erdoğan'ın çözüm sürecini seçim kazanmak ve 'başkan' olmak için kullandığını, bu amacına ulaşamayınca süreci bitirdiğini iddia etti. Demirtaş, Erdoğan'ın kendisine düşmanlık göstermesinin sebebinin, saray ve saltanat oyunlarını bozduğu için olduğunu ve halkın barışı sağlayacağını ifade etti.
1 Mayıs 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Görsel iletişimci Mahir Akkoyun, ekonomik kriz ve hak ihlalleri hakkında eleştirel görseller tasarlayıp sosyal medyada paylaşmasının ardından İzmir'de gözaltına alındı. 'Erdoğan sayesinde' etiketli çıkartmaları tasarladığı için 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' ve 'seçim düzenini bozmak' suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen Akkoyun, adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı. Kendisini sosyalist bir görsel tasarımcı olarak tanımlayan Akkoyun, gözaltına alınmasını seçim öncesi bir gözdağı olarak nitelendirdi ve destekleyenlere teşekkür etti.
8 Nisan 2023

Ahmet Hakan, Hürriyet'te yayımlanan yazısında Vakko'nun olimpiyat kıyafetlerinin mankenler üzerinde duruşunu beğendiğini ancak sporcular üzerinde aynı etkiyi yaratmadığını belirtti. Hakan, kıyafetlerin sporcuların vücut ölçülerine tam oturmadığını ve açılış töreninde kötü açılar ve ışık altında çekilen fotoğrafların bu durumu daha da belirgin hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, Vakko'yu İsrail'in politikalarıyla ilişkilendiren eleştirileri Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirdi ve Vakko'nun yerli ve milli bir şirket olduğunu vurguladı.
28 Temmuz 2024
İşaretlediklerim