İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son 10 günde yüzde 2,41 azalarak yüzde 34,54 olarak ölçüldü. Bu yıl mayıs ortalamasında yüzde 48,58'le en yüksek seviyeye ulaşan doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 35'in altına düştü. İstanbul'da günlük su tüketimi, dün itibarıyla 3 milyon 229 bin metreküp olarak kaydedildi. Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp biriktirme hacmine sahipken su miktarı bugün itibariyle 300,02 milyon metreküp seviyesinde kaydedildi.
11 Ağustos 2023

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından geçen 32 gün sonrasında, Hatay'da musluk suyunun içilebilir durumda olmadığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından belirtildi. Hatay Belediyesi, şehir genelindeki su kaynaklarından alınan numunelerin analiz edildiğini ve sonuçlar çıkana kadar şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini duyurdu. Bakan Koca, deprem bölgesinde herhangi bir salgın belirtisi olmadığını da ifade etti.
8 Mart 2023

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçenin içme suyunun sağlandığı Kadıköy Barajı'nda su seviyesinin yüzde 10'un altına düştüğünü ve yalnızca iki aylık su rezervi kaldığını belirtti. Helvacıoğlu, sıcak hava etkisinin artması ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle 45 gün sonra Keşan'ın yarısına su veremeyebileceklerini, hatta gelecekte suya muhtaç kalabileceklerini ifade etti. Bu nedenle vatandaşlardan su tasarrufu yapmalarını istedi.
21 Temmuz 2023

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 31,57'ye düştü. Alibey Barajı'nda doluluk oranı son bir haftada yüzde 15,71'den yüzde 14,19'a indi. Güzelce Kemeri'nin çevresi tamamen kurudu ve toprağın çatlamaya başladığı görüldü. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl barajlara düşen yağış miktarı metrekare başına 366,68 kilogram oldu.
23 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesiyle bazı caddeler sular altında kaldı. Çay Mahallesi Mete Aslan Bulvarı'nda yaklaşık 200 metrelik alanda su birikintileri oluştu ve su seviyesi araçların tekerlek hizasına ulaştı. Trafik yoğunluğu yaşanırken, trafik polisi araçları alternatif yollara yönlendirdi. Evlere su ulaşmadığı gözlemlendi.
7 Şubat 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) paylaştığı verilere göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bu yıl yüzde 81,29'a ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde bu oran yüzde 45 seviyelerindeydi. Bu artış, yılın ilk dört ayında barajlara düşen yağış miktarının metrekare başına 248,89 kilogram olmasından kaynaklanıyor. İstanbul'da günlük su tüketimi ise dün itibarıyla 3 milyon 92 bin metreküp olarak ölçüldü.
15 Nisan 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Sazlıdere Barajı kenarına kimliği belirsiz kişilerce dökülen alüminyum demir cüruf malzemenin baraj suyuna karışmadığını bildirdi. İSKİ ve İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda inceleme ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Atık malzeme, İSTAÇ ekipleri tarafından bertaraf edilecek. İSKİ, suyun arıtıldıktan sonra şebekeye verildiğini ve güvenle kullanılabileceğini belirtti.
5 Nisan 2023

Manisa FK, büyükşehir belediyesinden kiraladığı antrenman tesislerindeki su sayaçlarının Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından söküldüğünü bildirdi. Kulüp, MASKİ personeli olduğunu belirten altı kişinin su sayaçlarını sökerek götürdüğünü ve bu durumu trajikomik olarak değerlendirdiğini açıkladı. Manisa FK, olayla ilgili yasal süreç başlattığını duyurdu.
11 Ağustos 2024

İstanbul'da yaşanan kuraklık sonrası barajlardaki su seviyeleri Kasım ayında yüzde 16'ya kadar düşmüştü. Ancak son yağışlarla birlikte İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İSKİ) verilerine göre barajlardaki doluluk oranı yüzde 39,62'ye ulaştı. Ömerli, Elmalı ve Darlık barajlarındaki doluluk oranları sırasıyla yüzde 64,4, 88,38 ve 56,86 olarak ölçüldü. Diğer barajlarda ise doluluk oranları değişkenlik gösteriyor.
11 Aralık 2023

Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağışlar sonucunda, Eyyübiye ilçesindeki tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkını meydana geldi. Taşkın nedeniyle suyun rengi değişti ve yerleşkenin çevresi güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından şeritle çevrildi. Aynzeliha Gölü'nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.
15 Mart 2023

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki Tuzla Gölü'nde yüksek sıcaklıklar ve az yağış nedeniyle su seviyesi düştü ve bu yıl ilk kez tuz hasadı yapılamadı. 30 yıldır tuz çıkaran Bekir Dikmen, son iki yıldır tuz çıkarmakta zorlandığını ve bu yıl hiç tuz çıkaramadığını belirtti. Tuzla Gölü, tuz ve çamurun yanı sıra 200 kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı.
5 Ağustos 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), aşırı kurak bir dönem yaşanan İstanbul'da su sarfiyatını azaltacak ve aile bütçesine katkı sağlayacak tasarruf önerileri sundu. Kentteki barajlarda genel doluluk oranının yüzde 33 seviyelerine kadar düştüğü belirtildi. Evdeki su sarfiyatının yüzde 70'inin tuvalet ve banyoda harcandığı, damlatan muslukların tamir ettirilmesi ve musluk başlıklarına perlatör takılması gibi önerilerle su tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi.
16 Ağustos 2023

İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranları, düşük yağışlar ve artan su tüketimi nedeniyle endişe verici şekilde azalmaya devam ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin verilerine göre, barajlardaki doluluk oranı yüzde 22,36 olarak ölçüldü. Bu oran, son dokuz yılın aynı dönemine göre barajlardaki en düşük su seviyesi olarak kaydedildi.
12 Ekim 2023

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, 11 Kasım'da yüzde 16,18 iken, son yağışlarla birlikte yüzde 7,07 artış göstererek yüzde 23,25 seviyesine ulaştı. İSKİ verilerine göre, bu artış 10 günlük bir sürede gerçekleşti. Farklı barajlardaki doluluk oranları da belirtilmiş olup, Ömerli Barajı yüzde 45,57 ile en yüksek doluluk oranına sahipken, Pabuçdere Barajı yüzde 3,22 ile en düşük doluluk oranını gösteriyor.
22 Kasım 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 39,84'e düşerek yılın dokuz ayının en düşük seviyesine ulaştı. 2024 yılı içerisinde en yüksek doluluk oranı nisanda yüzde 82,62 olarak kaydedilmişti. Barajlara düşen yağış miktarı son 10 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 173 bin metreküp olarak ölçüldü.
25 Eylül 2024

Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle denize girmek yasaklandı. Kaymakamlıklar, tehlike arz eden bu durum nedeniyle üç ilçede denize girişe izin vermiyor. Sahillerdeki cankurtaran ekipleri, tehlikeyi belirtmek amacıyla bayrakları kırmızıya çevirdi. Rip dalgaları, deniz dip yapısının belirli bir şekilde olduğu bölgelerde görülen ve oldukça kuvvetli akıntılardır.
14 Temmuz 2024

İstanbul'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarındaki azalma nedeniyle İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, su kesintisi planlanmadığını ancak su tasarrufuna şiddetle davet ettiklerini belirtti. İstanbul'un su ihtiyacı çeşitli barajlar ve nehirlerden karşılanıyor ve Melen Barajı'nın tamamlanamaması nedeniyle su stresi yaşanıyor. İSKİ, su havzalarında kaçak yapılaşmayla mücadele ediyor ve depreme dayanıklı altyapı çalışmaları yürütüyor. Ayrıca, yağmur bombası gibi çevreyi kirletebilecek yöntemler yerine, yağmur suyunu barajlarda biriktirme ve yeşil alan sulamaları için arıtılmış atık sular kullanma gibi çevre dostu yöntemler öneriliyor.
9 Nisan 2023

Konya’nın Seydişehir ilçesindeki Suğla Gölü, kuraklık nedeniyle su seviyesinin düşmesi sonucu bir kısmı otlak haline geldi. Göl, çevresindeki tarım arazilerini beslemenin yanı sıra balıkçılığa da olanak tanıyordu. Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle gölde sular çekildi ve bu alanlar şimdi büyükbaş hayvanlar için otlak olarak kullanılıyor. Daha önce Ladik Gölü, Tuz Gölü ve Düden Gölü de benzer şekilde kuraklıktan etkilenmişti.
26 Ağustos 2024

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya Valiliği, Malatya merkezde Pınarbaşı Kaptaş'tan içme suyu alan vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri yönünde uyarıda bulundu. Valilik, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, vatandaşların ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunu içmemeleri gerektiğini belirtti.
6 Şubat 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan su kıtlığı nedeniyle belediye, evlere tankerlerle su sağlıyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, su sağlayan barajların kapatılmasıyla ilçede su sıkıntısı yaşandığını ve vatandaşlara su ulaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ağustos-Ekim arasında 915 haneye tankerlerle 2 bin 432 ton su verildi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Baki Ülgen, su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su miktarının düşmesi nedeniyle yeni sondaj kuyularının açılacağını bildirdi.
18 Ekim 2023
İşaretlediklerim