Marmaris'teki Kızılbük bölgesinde Sinpaş GYO'nun inşaatında denize foseptik atık için boru hattı döşendiği iddia edildi. Çevre aktivistleri, kanalizasyonun denize deşarj edileceğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediyesi daha önce Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na 'Sinpaş inşaatının su ve kanalizasyon alt yapısı yoktur, sağlamamız da mümkün değildir' şeklinde bir rapor sunmuştu. Ancak bakanlık, bu raporu görmezden gelerek Sinpaş'a 'ÇED olumlu' kararı vermişti. Marmaris Kent Konseyi, Marmaris Limanı'nın atık çukuruna döneceği belirtilerek karardan dönülmesini istedi.
26 Haziran 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkileyen sel felaketinde can kaybı 17'ye yükseldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, felaketi küresel ısınmaya bağladı ve kuraklık riskinin ortadan kalkması nedeniyle bir memnuniyet ifade etti. Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'nda su seviyesinin 300 bin metreküp arttığını belirtti ve yağışların düzensizliğine rağmen toprağın suya kavuşmasının önemli olduğunu vurguladı.
17 Mart 2023

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'daki barajların doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 37,27'ye yükseldi. Kasım ayında yüzde 16 seviyelerine kadar düşen doluluk oranları, yağışların etkisiyle artış gösterdi. İSKİ'nin açıkladığı güncel verilere göre, barajlardaki doluluk oranları farklılık göstermekte olup, Elmalı Barajı en yüksek doluluk oranına sahipken, Pabuçdere Barajı en düşük orana sahiptir.
9 Aralık 2023

Türkiye Su Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Lütfi Akca, Türkiye'nin su kaynaklarının nüfus artışı ve iklim değişikliği nedeniyle azalabileceğini ve ülkenin su fakiri olma riskiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Türkiye'de kişi başına düşen su miktarının 1312 metreküp olduğunu ve bu değerin 2050'li yıllarda 1000 metreküpün altına düşebileceğini ifade etti. Özellikle Konya, Akarçay, Burdur, Gediz, Büyük Menderes ve Küçük Menderes havzalarında su kıtlığı yaşandığını vurgulayan Akca, tarımsal üretimde suya göre tarım tedbirlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.
28 Ağustos 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde su kaynaklarındaki önemli kayıplar nedeniyle dört mahallede 20, yedi mahallede ise 16 saat su kesintisi yaşanacak. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, artan su kullanımı ve iklim değişikliği nedeniyle kentin su kaynaklarının büyük ölçüde azaldığını belirtti. Bodrum Yarımadası'na içme suyu sağlayan Mumcular Barajı'nın ölü hacim seviyesine düşmesiyle su kesintileri başladı. Su kesintisi yaşanacak mahallelere Geyik Barajı'ndan su aktarıldıktan sonra tekrar su verilecek.
7 Ağustos 2024

Konya’nın Kulu ilçesine yakın olan Düden Gölü’nün su seviyesi kuraklık nedeniyle düşmüştür. Göl, 172 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır ve bunların 54’ü burada üremektedir. Su seviyesinin düşmesi, göldeki ekosistemi ve kuş türlerinin yaşam alanlarını tehdit etmektedir. Göl, Kulu Deresi ve çevredeki küçük pınarlarla beslenmekte olup, kapalı havza özelliği taşımaktadır.
23 Ağustos 2024

Hatay'da meydana gelen depremler sonrası içme suyu erişim sorununa dikkat çeken yurttaşlar ve Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada '#HataydaSuYok' etiketiyle konuyu gündeme taşıdı. Hatay Valiliği, şebeke arızalarının giderildiğini ve içme suyu olarak damacana ve şişe suyunun kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'kara propaganda' yaptığı iddia edilen kişilere cezai işlem uygulanacağını duyurdu. Valiliğin bu açıklamasına sosyal medyada tepkiler yükseldi.
4 Mart 2023

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve bir kişi kayboldu. Jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek mahsur kalan vatandaşları kurtardı ve kayıp kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış sonrası yolların kapandığını ve sel felaketinin yaşandığını duyurdu.
25 Ağustos 2024

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen deniz seviyesi yükselmesi nedeniyle Atatürk Anıt Alanı, Mete Aslan Bulvarı ve Sahil Yolu Caddesi su altında kaldı. Su birikintileri trafikte ilerlemekte zorluklara yol açtı. Vatandaşlar ve araç sürücüleri etkilendi. İskenderun Belediyesi ekipleri, suyun tahliyesi için çalışma başlattı.
20 Mart 2023

Ankara'da dün akşam başlayan ve bugün akşam saatlerinde tekrar etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar, şehirdeki hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar su birikintileri nedeniyle kullanılamaz hale geldi, trafikte aksamalar meydana geldi ve bazı araçlar yolda kaldı. Ayrıca, Sıhhiye bölgesinde yol çökmesi gibi altyapı sorunları da yaşandı. Ekipler, su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.
1 Mayıs 2024

İstanbul'da 15 Temmuz itibariyle gerçekleşen 3 milyon 550 bin 435 metreküplük su tüketimi, şehrin tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimini oluşturdu. İSKİ verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı %41,39 seviyesinde. Baraj ve göletlerdeki toplam su miktarı 359 milyon 52 bin metreküp olarak ölçüldü. Farklı barajlardaki doluluk oranları ise oldukça değişkenlik gösteriyor.
15 Temmuz 2023

İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), dün İstanbul'da su tüketiminde rekor kırıldığını belirtti ve abonelerine tasarruf çağrısında bulundu. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının su tüketimini artırdığına dikkat çekildi. İSKİ, günlük alışkanlıkların değiştirilerek gerçekleştirilecek yüzde 10'luk bir tasarrufun önemine vurgu yaptı.
27 Temmuz 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 23,35'e geriledi. Bu oran, son 9 yılın aynı dönemine göre kent ortalamasında en düşük seviye ve son bir yıldaki en düşük ay sonu oranı. Doluluk oranı son iki haftadır aralıksız düşüyor.
25 Eylül 2023

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, mayıstan bu yana yaklaşık 10 puan azalarak %39,84'e geriledi. Bu, 2014'ten bu yana görülen en düşük doluluk oranı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en yüksek doluluk oranı 20 Mayıs'ta %49,66 idi. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 448 bin metreküp olarak kaydedildi.
21 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, uzmanlar bölgedeki suların kirlenmiş olabileceğini belirtmişlerdi. Bu bağlamda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay'da yapılan incelemeler sonucunda şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaya şu an için elverişli olmadığını duyurdu. Bakan Koca, şebeke suyunun günlük kullanım için uygun olduğunu ifade etti.
21 Şubat 2023

Edirne'nin Lalapaşa ilçesindeki Çömlekköy Göleti'nde su seviyesinin düşmesi ve oksijen azalması nedeniyle balık ölümleri yaşandı. Bölgedeki kuraklık ve aşırı sıcaklar, göletteki su seviyesinin kritik düzeye inmesine neden oldu. Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, bu durumun Trakya'daki kuraklığın ciddiyetini gösterdiğini belirtti. Göletin hayvanların su ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını, ancak su kaynaklarının kuruması nedeniyle bu işlevini yerine getiremediğini ifade etti.
29 Temmuz 2024

Sinop'un Gerze ilçesinde meydana gelen sağanak yağış, 87 evde hasara yol açtı. İlçede su baskınlarının yaşandığı mahalle ve caddelerde temizlik ve onarım çalışmaları devam ediyor. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, metrekareye 90 kilogram yağış düştüğünü ve özellikle denizle birleşen alanlarda büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti. Sinop ve Ayancık belediyelerinden de destek alınarak çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
26 Ağustos 2024
İşaretlediklerim