Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 370,4 ile limonda görüldüğünü açıkladı. Bayraktar, tarladan alınan ürünlerin markette çok daha pahalıya satılmasının hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur ettiğini belirtti. Ayrıca, meyve suyu firmalarının üreticiden ucuz fiyata aldığı şeftaliyi işleyip depolayarak daha yüksek fiyattan sattığını ifade etti ve bakanlığın devreye girerek taban fiyat belirlemesi gerektiğini vurguladı.
4 Eylül 2024

Ankara'da simit fiyatı 7 liradan 10 liraya çıktı. Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın nedenini mazot, susam ve un fiyatlarındaki artışa, paranın alım gücünün düşmesine ve yüksek kira maliyetlerine bağladı. Delibaş, zammın kendileri tarafından yapılmadığını, sadece güncellendiğini belirtti.
1 Ağustos 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gıda perakendecileriyle toplantılar yaptıklarını ve yanlış buldukları uygulamalarla ilgili denetimlerin artırıldığını belirtti. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası beklediklerini ifade etti. Bolat, emlak sektöründeki satış fiyatlarında 'köpüğün' ortadan kalktığını ve bu konuda da piyasayı denetlediklerini dile getirdi.
6 Ekim 2023

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde dağ keçisi avlayan üç kişiye toplam 694 bin lira para cezası verildi. Jandarma tarafından yakalanan F.Y., Y.S. ve O.K.'nın yanında derisi yüzülmüş ve poşetlere konulmuş yaban keçisi ve av tüfeği bulundu. Kaçak avcılara 650 bin lira tazminat ve 44 bin lira idari para cezası kesildi. Avcılar serbest bırakılırken, tüfek ve yaban keçisi etlerine el konuldu.
5 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını korumaya çalışan İkizköylülerin direnişine katıldı. Kılıçdaroğlu, alandan ayrılmak istedi ancak halkın protestoları sonucu kesim alanına gitmek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu'nun kesim alanına girişi sırasında jandarma, alana girmek isteyen yurttaşlara biber gazı ve copla müdahale etti ve üç kişi gözaltına alındı.
28 Temmuz 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

Antep fıstığının fiyatı son bir ayda yüzde 30 oranında artış göstererek 450 liradan 600 liraya yükseldi. Sektör temsilcileri, fiyat artışının arz eksikliğinden değil, yatırım amacıyla Antep fıstığı alımı yapanlardan kaynaklandığını belirtiyor. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, fıstık alışverişinin faturalı yapılmaması nedeniyle yatırım aracına dönüştüğünü ve Ramazan ayı öncesinde fiyatların daha da artacağı beklentisiyle stok yapıldığını ifade ediyor. Yıldırım, fiyatların kontrol altına alınması için ithalata izin verilmesi gerektiğini savunuyor.
2 Şubat 2023

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Şanlıurfa ve Adıyaman'ı etkileyen sel felaketinde can kaybı 17'ye yükseldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, felaketi küresel ısınmaya bağladı ve kuraklık riskinin ortadan kalkması nedeniyle bir memnuniyet ifade etti. Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Atatürk Barajı'nda su seviyesinin 300 bin metreküp arttığını belirtti ve yağışların düzensizliğine rağmen toprağın suya kavuşmasının önemli olduğunu vurguladı.
17 Mart 2023

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda kömür madenine karşı ağaçlarını korumaya çalışan eylemcilere destek için bölgeye giden CHP'li vekiller Ali Mahir Başarır ve Mahmut Tanal, eylemciler tarafından yuhalandı. Başarır, bir eylemciye 'Bana bağırma' dediği için, Tanal ise 'Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik' dediği için tepki çekti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da alana gidip konuşma yaptıktan sonra arabasına binip ayrılmak isteyince yurttaşlar tarafından protesto edildi.
28 Temmuz 2023

Umut-Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu, direnen Agrobay Seracılık işçilerine Twitter'dan 'selam yollayan' CHP Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka'ya tepki gösterdi. Aksu, Nazlıaka'nın işçilere selam göndermesinin anlamını sorguladı ve işçilerin haftalardır Nazlıaka'ya ulaşmaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın işçilere 'Çözüm için elimizden geleni yapacağız' şeklindeki tweet'ine de tepki gösterdi.
22 Eylül 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 39 ilçede gerçekleştirilen ekmek fiyat denetimleri sonucunda 205 fırından 116'sının tarifeye uymayan fiyatlarla ekmek sattığının tespit edildiğini ve bu fırınlara cezai işlem uygulandığını açıkladı. Daha önce İstanbul'da ekmeğin gramajının düşürülüp fiyatının arttığı iddiaları yalanlanmıştı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi ve tarife dışı satış yapan işletmelere bin 371'er lira idari para cezası kesildiği öğrenildi.
8 Temmuz 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, TT ve BAT sigara gruplarına zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, iki grubun zamlı yeni fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini ve tütün ürünleri piyasasını doğrudan etkileyebilir.
7 Ağustos 2024

Pop yıldızı Tarkan, Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda kömür madenine karşı direnen İkizköylülere destek verdi. Köylüler, 2019'dan bu yana YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı mücadele ediyor. Tarkan, jandarmanın köylülere saldırısına tepki göstererek İkizköy direnişçilerine destek çıktı ve Twitter hesabından bir video paylaştı.
25 Temmuz 2023

Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 40 zamla 5 liradan 7 liraya çıkarıldı. Van ve Osmaniye'de ise ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına her ilde zam geleceğini ancak bunun yüzde 35'i geçmeyeceğini belirtmişti. Ancak bu oranın Ankara, Van ve Osmaniye'de aşıldığı görüldü.
20 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın çiftçilere sunacağı yeni kredi destek paketlerini açıkladı. Bu destekler arasında kişi başına 250 bin TL'ye kadar verilecek Çiftçi Destek Kredisi, 15 milyon TL'ye kadar olan Tarımsal KOBİ Kredisi ve 5 milyon TL üst limitli Tarım Borç Transferi Kredisi bulunuyor. Kredilerin faiz oranları ve vadeleri de belirlendi.
6 Ocak 2023

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bir depoda yaklaşık 10 ton etiketsiz ve izlenebilirliği olmayan tavuk ele geçirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'ALO 174 Gıda' hattına gelen ihbar üzerine depoyu denetledi ve tavuklara el koyarak imha edilmek üzere işlem başlattı. Depo mühürlenirken, işyeri sahibi hakkında yasal işlem başlatıldı.
12 Haziran 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, ağaç kesimini engellemeye çalışan jandarmaya tepki gösterdi. Cangı, jandarmanın köylülere karşı şirketi koruduğunu belirterek, kesilen ağaçları gösterip vicdanlarına seslendi. İkizköylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar ve ağaç kesimine karşı direnişleri sırasında jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradılar.
28 Temmuz 2023

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda kömür madeni genişlemesine karşı direnen İkizköylüler, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji'nin işlettiği termik santral için ormanın feda edilmesine karşı çıkan köylüler, topraklarını ve evlerini korumak için direniyor. Köylüler, sağlık sorunları, tehditler ve cezalarla karşı karşıya kalmalarına rağmen geri adım atmıyor. Akbelen direnişçileri, İstanbul Tabip Odası Sevinç Özgüner İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödülü'nü aldı.
25 Mayıs 2024

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, piyasa değeri 35 milyon lira olan sahte gıda ürünleri ele geçirildi. Gıda Toptancıları Sitesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde yapılan aramada, çeşitli markalara ait sahte etiketler ve büyük miktarlarda sahte gıda ürünleri bulundu. Ele geçirilen ürünler arasında zeytin, peynir, krema, teleme, margarin, mayonez, tuz ve nişasta yer alıyor.
14 Haziran 2024
İşaretlediklerim