Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesindeki Tuzla Gölü'nde yüksek sıcaklıklar ve az yağış nedeniyle su seviyesi düştü ve bu yıl ilk kez tuz hasadı yapılamadı. 30 yıldır tuz çıkaran Bekir Dikmen, son iki yıldır tuz çıkarmakta zorlandığını ve bu yıl hiç tuz çıkaramadığını belirtti. Tuzla Gölü, tuz ve çamurun yanı sıra 200 kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı.
5 Ağustos 2024

Türkiye'de buğday üreticileri, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) belirlediği fiyatların maliyetin altında kalmasından şikayetçi. Ziraat Mühendisleri Odası ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin hesaplamalarına göre, buğdayın maliyeti 10-11 lira arasında değişirken, TMO'nun teklif ettiği fiyat 9 lira 25 kuruş. Bu durum, üreticilerin maliyetlerini karşılayamamalarına ve zarar etmelerine yol açıyor. Ayrıca, Tarım Kanunu'na göre maliyetin altında kalan fiyatlar için fark ödemesi yapılması gerekirken, buğday ve arpa bu kapsamda yer almıyor.
14 Haziran 2024

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun depremzedeler için yaptığı yardım çağrısını eleştirdi. Soylu, depremzedeler için kuru gıda, kişisel hijyen ürünleri, çay, şeker ve giysi gibi ihtiyaçlar listesi yayınlamıştı. Atay, Soylu'nun bu çağrısını Twitter üzerinden, Soylu'nun geçmişte kullandığı 'devleti aciz göstermek' ifadesini kullanarak eleştirdi ve Kızılay ile AFAD'ın topladığı bağışlara rağmen hala temel ihtiyaçların talep edilmesini eleştirdi.
13 Mart 2023

İstanbul'da, belirlenen ekmek fiyat tarifesine uymayarak yüksek fiyatla ekmek satışı yapan 822 fırın tespit edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, bu fırınlar hakkında tutulan tutanakların Ticaret Bakanlığı'na gönderildiğini duyurdu. Vali Gül, yaptığı açıklamada, kurallara aykırı davranışların kabul edilmeyeceğini belirtti.
10 Aralık 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bir toplantıda, üç kamu bankasının kredi kartı komisyon oranlarında indirime gittiğini duyurdu. Bu indirim, Bankalar Birliği ile yapılan toplantının ardından, banka kartı komisyon oranlarını ve akaryakıt istasyonlarındaki komisyon oranlarını düşürme kararı olarak alındı. Ziraat Bankası, banka kartı komisyon oranını aylık yüzde 2,39'a ve akaryakıt istasyonlarındaki oranı yüzde 2,25'e düşürdü. Ayrıca, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi yüzde 50 indirdi.
17 Şubat 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda, pandemi döneminde artan stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerine karşı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun getirildiğini ve bu kapsamdaki cezaların artırılacağını belirtti. Bakan Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların alt sınırının 80 bin liraya, üst sınırının ise 800 bin liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini, stokçulukla mücadelede ise cezaların alt sınırının 800 bin lira, üst sınırının 11 milyon lira olmasını önerdiklerini açıkladı. Bu tekliflerin parlamentoya sunulduğunu ve caydırıcı olması hedeflendiğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

23 gün önce meydana gelen depremin ardından Kahramanmaraş'ta temiz suya erişimde sıkıntılar devam ediyor. Bir depremzede, yardım istediği sırada bir AFAD yetkilisinin kendisine yardımların sona erdiğini ve ihtiyaçlarını karşılamak için yüzüğünü satmasını önerdiğini belirtti. Gazeteci Ruşen Takva'nın paylaştığı videoda vatandaşın bu durumu anlattığı ve çadırını da kendi imkanlarıyla kurduğunu ifade ettiği görülüyor. Ayrıca, bir yetkilinin olayı kaydeden gazeteciye çekim yapmamasını söylediği duyuluyor.
1 Mart 2023

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir kişinin iletişim bilgilerinin ele geçirilmesi sonucu 25 farklı restorandan asılsız yemek siparişi verildi. Siparişlerin aynı adrese yönlendirilmesiyle 25 motokurye evin önünde toplandı. Müşteri olarak bildirilen A.O'nun bu adreste yaşamadığı ve siparişlerin asılsız olduğu anlaşıldı. Restoran sahipleri, bu tür şakaların kendilerine maddi zarar verdiğini belirterek, sorumluların bulunup cezalandırılmasını talep etti.
6 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan bir karar, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılacağını duyurdu. Yardım alacak ihtiyaç sahipleri il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenecek. Dağıtılan kömürün ısınma ihtiyacının karşılanması dışında herhangi bir tasarrufa konu edilemeyeceği belirtildi.
12 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sonrasında, mağdur olan vatandaşlardan fahiş nakliye ücretleri talep edilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, nakliye firmalarının fiyat tarifelerini belirleyerek, afet bölgelerinde ev taşıma ücretlerine sınırlama getirdi. Belirlenen tarifelere göre, şehir içi ve şehirlerarası taşıma bedelleri ile ilave ücretler için azami limitler konuldu. Valiliklere gönderilen genelge ile firmaların fiyatlandırmada yüzde 15 esneklik bandında hareket etmelerine izin verildi.
18 Şubat 2023

Gür-Sel Turizm, Taşımacılık ve Servis Ticaret AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, temettü dağıtımının 26-27 Ekim tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Şirket, 2022 yılı karından brüt 10 milyon TL, net 9 milyon TL nakit kar dağıtılacağını belirtti. Ödemelerin peşin yapılacağı ve kalan karın olağanüstü yedek akçe olarak ayrılacağı ifade edildi.
20 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filyos Gaz İşleme Tesisi'nde düzenlenen Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Karadeniz'deki doğalgaz rezervlerinin 710 milyar metreküpe ulaştığını ve bu gazın Türkiye'nin yıllık enerji ihtiyacının yaklaşık %30'unu karşılayabileceğini belirtti. Ayrıca, hane halkının aylık ortalama 25 metreküp doğalgaz tüketimi için bir yıl boyunca faturalardan ücret düşürüleceğini duyurdu. İlk etapta günde 10 milyon metreküp gaz çıkarılacağı, ilerleyen süreçte bu miktarın günde 40 milyon metreküpe çıkacağı ifade edildi.
20 Nisan 2023

Akbelen'deki kömür madeni çalışmaları nedeniyle ağaçların kesilmesi ve bu duruma karşı çıkan İkizköy direnişçilerine jandarmanın müdahalesi sonrasında, 'Beşli Çete' olarak bilinen Limak ve İçtaş ortaklığı YK Enerji, 'emekçiler' adına gazetelere tam sayfa ilan vererek maden ve santralleri savundu. İlan, iktidara yakın birçok gazetede tam sayfa yayınlandı ve muhalif Sözcü gazetesinde de yer aldı. İlanın yayınlanması, Sözcü gazetesine eleştirilere neden oldu.
30 Temmuz 2023

AFAD, depremzedelere gönderdiği mesajla kira yardımını bu ay sonlandıracağını bildirdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde evsiz kalan kiracılar, bu karara sosyal medyada tepki gösterdi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, devletin depremzedeler arasında ayrım yapmaması gerektiğini belirterek kararı eleştirdi. Ağbaba, ev sahiplerinin kira yardımlarının devam edeceğini, ancak kiracıların yardımlarının kesileceğini vurguladı.
10 Haziran 2024

Trakya bölgesinde yaşanan kuraklık ve aşırı sıcaklar, ayçiçeği üretimini olumsuz etkiliyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, yaz aylarındaki aşırı sıcakların bitkiyi kötü etkilediğini ve verim kaybı beklediklerini belirtti. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan da benzer şekilde büyük verim kayıpları öngördüklerini ve üreticilerin zor bir sezon geçireceğini ifade etti. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek bekleniyor.
24 Temmuz 2024

ÇAYSİAD yöneticisi Mustafa Yılmaz Kar, çay üretim maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek, fiyatların yüzde 100'e yakın oranda artabileceğini belirtti. 2008 yılı ile kıyaslandığında çay fiyatlarında 14 kat artış yaşandığını, ancak alım gücünde yüzde 15 gerileme olduğunu ifade etti. Maliyet artışlarının üreticinin alım gücünü olumsuz etkilediğini ve bu durumun tüketici fiyatlarına yansıyacağını söyledi.
10 Mayıs 2023

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, 2022'de kuru soğan fiyatlarındaki artış yüzde 314,6 olarak kaydedildi ve 2023'ün ilk üç ayında da fiyatlar yüzde 101 oranında artarak 30 liraya ulaştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, soğan fiyatlarındaki artışa yönelik eleştirilere, Kurtuluş Savaşı dönemindeki zorluklarla mücadele eden insanları örnek göstererek yanıt verdi. Bahçeli, o dönemde soğan ve patates üzerinden bir edebiyat yapılmadığını, insanların inanç ve iradeleriyle işgalcilere direndiğini belirtti.
24 Nisan 2023

Adıyaman'da deprem sonrası yardım çalışmalarına katılan Masterchef şampiyonu Uğur Kardaş, bir Afganistan uyruklu kişinin enkazdan çıkarılan bir cesedin kolunu keserek altınını çaldığını iddia ettiği bir hikaye paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre Kardaş, bu paylaşımı nedeniyle Adıyaman'da gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmazken, Kardaş'ın durumu hakkında bilgi verilmedi.
11 Şubat 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin et fiyatları ve damak tadı ile ilgili yaptığı yorumlar sosyal medyada dikkat çekti. Nebati, koyun etinin kokusu nedeniyle tercih edilmediğini ve Silifke yoğurdunun kavurmayla iyi gittiğini belirtti. Bu yorumlar üzerine Twitter kullanıcıları, ünlü gurme Vedat Milor'dan yorum yapmasını istedi. Milor, Nebati'nin yorumlarına atıfta bulunarak, miting metinlerini kendisinin yazmadığını esprili bir dille ifade etti.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim