İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Küçükçekmece başsavcılığı, Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin kurşunlanması olayıyla ilgili soruşturmayı tamamlayarak, Engin Polat, eşi Dilan Polat, babası Sezgin Polat dahil olmak üzere sekiz şüpheli hakkında 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından iki yıl dört aydan sekiz yıla kadar hapis cezası talep etti. Olay, 1 Ekim 2023'te, motosikletli şüphelilerin Banu Parlak’a ait güzellik merkezine ateş açmasıyla gerçekleşmişti. Şüpheliler daha sonra 'suç örgütüne üye olmak', 'örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit' ve 'mala zarar verme' suçlarından tutuklanmıştı.
16 Mart 2024

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanmıştı. Gece yarısı kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi üzerine annesi, bu duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş ve CHP konserine davet etmişti. Dilruba'nın 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırılmış, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmişti.
30 Ağustos 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. Duruşmada Gülnihal Çiçek, ağlayarak kardeşine moral verdi. İddianamede, sanıkların 'sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullandıkları belirtiliyor. Mahkeme, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.
4 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat'ın tahliyesi hakkında yaptığı açıklamada, tutuksuz yargılanmanın suçsuzluk anlamına gelmediğini vurguladı. Engin Polat, 'suç örgütü kurma', 'kara para aklama' ve 'yasadışı bahis' suçlamalarıyla yargılanıyor. İstanbul merkezli operasyonlarda gözaltına alınan Polat, serbest bırakıldı ancak yargı süreci devam ediyor. Tunç, yargının en doğru kararı vereceğine olan inancını dile getirdi.
7 Eylül 2024

Murat Ağırel'in yazısında, Engin Polat ve Dilan Polat'a ait şirketlerin sahte fatura kesme, çift defter tutma ve kayıt dışı para işlemleri gibi vergi suçları işlediği tespit edilmiştir. Engin Polat'ın kişisel hesabından yaptığı ödemeler ve şahsi borç verme işlemleri de raporda yer almıştır. Dilan Polat'ın sahibi olduğu şirketlerle ilgili vergi suçları tespit edilmesine rağmen, Engin Polat tüm suçları üstlenmiştir. Bu nedenle Dilan Polat hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır.
20 Temmuz 2024

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında dolandırıcılık ve tefecilik suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin 'Sazan Sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullanarak mağdurları kandırdıkları belirtildi. Candan kardeşlerin, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurların kandırılmasında etkin rol oynadıkları iddia edildi. Alisya Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek içinse sekiz yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul'da, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Efe ve oğlu Hikmet Efe, komşularıyla çıkan bıçaklı sopalı kavgada gözaltına alındı. Kavga, bir binanın bahçesindeki budanmış ağaçların dallarını toplamaya giden komşularıyla yaş ağaçların kesildiği iddiası üzerine çıktı. Kavgada Nurullah Efe, oğlu Hikmet Efe ve komşularından Recep Aytekin yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra Nurullah Efe ve oğlu karakola götürüldü. Olayla ilgili cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı.
4 Eylül 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

Dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklu yargılanan ve aralarında sosyal medya fenomeni Bahar Candan’ın da bulunduğu altı kişi tahliye edildi. Küçükçekmece başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Bahar Candan ve kardeşi Gülnihal Çiçek, suç gelirlerini aklama iddiasıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, Bahar Candan ve diğer sanıkların tahliyesine karar verdi. İddianamede, Bahar Candan’ın suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
20 Eylül 2024

Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı. Yılmaz'ın eşi ve kardeşi de sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da gözaltına alındı. Dört gün önce başlatılan Diyarbakır merkezli operasyonda şu ana kadar 21 ilde gazeteci, avukat ve siyasetçiler de dahil olmak üzere 143 kişi gözaltına alındı, bunlardan 39'u tutuklanırken 44'ü serbest bırakıldı.
29 Nisan 2023

Engin Polat ve üç sanık, mahkeme kararıyla tahliye edildi. Bu gelişme, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve adalet sistemine yönelik tartışmaları yeniden alevlendirdi. Tahliye kararının gerekçeleri ve davanın detayları henüz açıklanmadı.
6 Eylül 2024

2018 yılında Şanlıurfa'da Şenyaşar ailesine yönelik saldırı davasında, Fadıl Şenyaşar ve diğer sanıklar için tahliye kararı verildi. Dava, dönemin AKP milletvekili Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında çıkan silahlı kavga sonucu Şenyaşar ailesinden üç kişinin öldürülmesiyle ilgiliydi. Emine Şenyaşar, adalet arayışını sürdürmüş ve oğlu Fadıl Şenyaşar'ın tahliyesi için mücadele etmişti. Mahkeme, sanıkların tahliyesine ve ev hapsine karar verdi.
18 Ekim 2024

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt kurma dahil altı suçtan tutuklanan Dilan Polat'ın 'Enercii' isimli şarkısı, Spotify ve Apple Müzik gibi çevrimiçi müzik dinleme platformlarından kaldırıldı. Temmuz ayında yayınlanan ve 96 milyon dinlenme sayısına ulaşan şarkı, hala Polat'ın YouTube hesabında erişilebilir durumda. Dilan ve Engin Polat çifti, bu suçlamalarla birlikte tutuklanan 12 kişi arasında yer alıyor.
8 Kasım 2023

İstanbul Esenler'de Serdar S., boşanma aşamasında olduğu eşi Canan S. ile tartıştıktan sonra onu silahla vurarak öldürdü. Canan S., hastanede hayatını kaybetti ve cenazesi ailesi tarafından teslim alındı. Serdar S., polis tarafından yakalandı ve tutuklanarak Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi. Canan S.'nin ablası, Serdar S.'nin şiddet eğilimli olduğunu ve daha önce uzaklaştırma kararı bulunduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

T24 yazarı Tolga Şardan ve halktv.com.tr'nin yazıişleri müdürü Dinçer Gökçe, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Şardan'ın gözaltına alınma sebebi, MİT'in cumhurbaşkanlığına sunduğu 'yargı raporu' hakkında yazdığı bir yazıydı. Gökçe ise 'Döner kardeşlere tahliye kararı' başlıklı bir haber nedeniyle gözaltına alındı. Gökçe, polis ve savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Şardan, aynı suçlamayla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
1 Kasım 2023

Fethullah Gülen'in yeğeni Asiye Gülen ve imam nikahlı eşi Mustafa Çamyar, 'FETÖ' soruşturması kapsamında İstanbul Esenyurt'ta gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda gözaltına alınan çift, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. Asiye Gülen ve Çamyar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Haziran 2023

Kütahya Maltepe Mahallesi'nde bir vakaya müdahale etmek üzere giden 112 Acil Sağlık ekibi, adres sordukları sırada M.K. ve oğlu H.İ.K. tarafından demir sopalı saldırıya uğradı. Sağlık ekibinin 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine polis sevk edildi ve saldırı sonrası kaçan baba ve oğlu gözaltına alındı. Yaralanan sağlık personeli, hastaneden aldıkları darp raporunun ardından polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
28 Kasım 2023
İşaretlediklerim