İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak Dörter hakkında, bir uçuş sırasında kabin memuruna yönelik 'hakaret', 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Olay, 17 Eylül'de THY'nin Bodrum-İstanbul seferinde gerçekleşti. Kabin memurunun, Dörter'i kedisini pusetten çıkarmaması için uyarması üzerine tartışma yaşandı ve Dörter'in fiziksel şiddet uyguladığı iddia edildi. İstanbul Havalimanı'na iniş sonrası Dörter polis tarafından uçaktan indirildi ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
2 Ekim 2024

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın da dahil olmak üzere sekiz kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin soruşturma dosyalarına gizlilik kararı uygulandı ve avukatlarıyla görüşmelerine rağmen, henüz suçlamalar hakkında bilgi sahibi değiller.
6 Mayıs 2024

Gazeteci Fırat Can Arslan, Diyarbakır'da yargılanan gazetecilerin duruşmasına katılan savcı ve hâkimin tayiniyle ilgili bir paylaşımı sebebiyle tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve T24 editörü Sibel Yükler de gözaltına alındı. Arslan'ın 'kaçma şüphesi' olduğu iddia edildi, ancak Arslan'ın haftada iki gün karakola imza vermeye gittiği ortaya çıktı. Arslan'ın tweetindeki kararname görsellerinde Karababa çiftinin sicil numaraları kırpılmıştı.
26 Temmuz 2023

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can ile ilgili davada, dört polis memuru 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçundan altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, işkence suçlamalarıyla ilgili olarak ise karar vermek yerine dosyayı İstanbul başsavcılığına gönderdi. Duruşmada sanık polisler mahkemede hazır bulunmadı ve savunmalarını SEGBİS aracılığıyla yaptı. Onur Yaser Can'ın kardeşi Ezgi Sevgi Can ve avukatları, mahkemeden işkence ve intihara sürükleme suçlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Mahkeme, sanık bilirkişi Zafer Kökdemir'in beraatına karar verdi.
5 Haziran 2023

Tekirdağ'da iki yaşındaki Sıla, cinsel istismara uğradıktan sonra beyin kanaması geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda entübe edilen bebek, durumu ağırlaşarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak anne B.Y., birlikte yaşadığı S.Ö., komşu K.A., 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınıp tutuklandı. Sıla'nın beş yaşındaki kardeşi devlet korumasına alındı.
7 Ekim 2024

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle olan sponsorluk anlaşmalarını iptal etmek için hukuki girişimlere başladığını duyurdu. Dilan Polat, Fenerbahçe Kadın Voleybol takımının 'tayt arkası sponsoru', Engin Polat ise Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın 'forma sponsoru' idi. Polat çifti, son zamanlarda sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
3 Kasım 2023

Haziran 2010'da narkotik polisi tarafından gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can'ın davasında, dört polis ve bir bilirkişi 'resmi belgede sahtecilik' suçundan yargılanıyor. Can ailesi ve avukatları, bu olayın bir işkence davası olduğunu belirtiyor. Mahkeme, yarınki kararında polisler hakkında 'işkence' suçundan da suç duyurusunda bulunup bulunmayacağına karar verecek. Can'ın ailesi, 13 yıllık adalet mücadelesini sürdürüyor ve davanın toplumsal bir hak arayışına dönüştüğünü ifade ediyor.
4 Haziran 2023

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, haşemayla site havuzuna girmesine izin verilmeyen Meral Algün'ün şikayeti üzerine site yöneticisi ve görevlisi gözaltına alındı. A.K. ve S.D., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2024

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla gözaltına alınan ve tutuklanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna yapılan itirazlar kısmen kabul edilerek, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından serbest bırakıldı ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti ve ailesi gece yarısı tahliye edilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
3 Eylül 2024

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüne ilişkin dava sonuçlandı. Mahkeme, altı polise 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verdi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu darp eden polislerden altısına da 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme, beş polisin de tüm suçlardan beraatine hükmetti.
18 Eylül 2023

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde, Mustafa P. isimli ev sahibinin gece evinde kalan Dilara Gültay ve Cansu Demirel isimli iki kadını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların yakınları tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, Mustafa P.'nin bilekleri kesilmiş halde bulunması ve iki kadını öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunduğu düşünülüyor.
9 Ocak 2023

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu ve Mezopotamya Ajansı editörü Sedat Yılmaz, Ankara başsavcılığının soruşturması kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alındı ve Ankara'ya sevk edildi. Avukatları, gazetecilerin sevk sırasında 15 saat kelepçeli tutulduğunu ve Yılmaz'ın dövüldüğünü belirtti. Müftüoğlu ve Yılmaz, gözaltındayken meslektaşlarına ve çalışma arkadaşlarına dayanışma çağrısında bulunan yazılı mesajlar gönderdi. Daha önce 27 Nisan'da Diyarbakır'da beş gazeteci tutuklanmıştı.
30 Nisan 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde Nazım Ö., boşanma aşamasında olduğu eşi Dilek Ö. ile yaşanan tartışma sonucu pompalı tüfekle eşine ateş açarak onu öldürdü. Olayın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Sağlık ekipleri Dilek Ö.'nün öldüğünü tespit etti ve kaçan zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
18 Mayıs 2023

Sosyal medya fenomeni Danla Bilic, Ankara'da yaşayan Tuğay D. isimli bir kişinin kendisine sosyal medyadan rahatsız edici mesajlar gönderdiğini ve hayal dünyasında kendisiyle aşk yaşadığını iddia ettiğini belirterek şikayetçi oldu. Bilic'in can güvenliğini tehlikede gören mahkeme, Tuğay D. hakkında 2 ay süreyle uzaklaştırma kararı verdi. Türk hukukunda 'musallat olma' suçu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında 'tek taraflı ısrarlı takip' olarak tanımlanıyor ve bu tür eylemler için uzaklaştırma kararı alınabiliyor.
1 Nisan 2023
İşaretlediklerim