Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından biber gazı ve yumruklarla saldırıya uğradı. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyor. Dava süreci devam ederken, jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Ayrıca, Yeşil Sol milletvekilleri Perihan Koca ve İbrahim Akın'ın da bulunduğu yurttaşlara biber gazı ve yumruklarla saldırıldı.
26 Temmuz 2023

Sivas Valiliği, 13 Şubat'ta Erzincan'da meydana gelen ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı, dokuz işçinin toprak altında kaldığı maden faciası sonrasında olası protesto eylemlerini engellemek amacıyla Erzincan'a gidişleri yasakladı. Yasak, Sivas coğrafi sınırları içerisinde 20/02/2024 günü saat 23.59'a kadar yedi gün süreli olarak uygulanacak. Bu karar, maden faciası ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili kamuoyunun tepkisini engellemeyi amaçlıyor.
15 Şubat 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarmanın müdahalesiyle karşılaştı. 2019'dan bu yana süren direnişte, köylüler ağaçları kesmeye çalışanlara karşı eylem başlatmıştı. 24 Temmuz'da bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, ağaç kıyımına başladı ve eylem yapan köylülere biber gazlı ve coplu saldırıda bulundu. Ayrıca, Akbelen'e gitmek isteyenlere kimlik kontrolü uygulandığı belirtildi.
26 Temmuz 2023

Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin 2019'dan bu yana verdiği mücadele devam ediyor. 24 Temmuz'da bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradı. Yeşiller Partisi'nin uluslararası ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Deniz Melsa Ergenç, ağaçların kesildiği alana ulaşmak isterken gözaltına alındı.
29 Temmuz 2023

Sultan Özer, işçi konfederasyonlarının ve hükümetin ekonomik politikalarını eleştiriyor. Özellikle Türk-İş ve Hak-İş'in, asgari ücretli ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara karşı duyarsız kaldığını vurguluyor. Özer, hükümetin tasarruf paketleri adı altında işçi ve emekçilerin haklarını kısıtlarken, bürokratlara yüksek maaşlar verilmesini eleştiriyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lüks harcamalarına dikkat çekiyor ve işçi konfederasyonlarının bu duruma sessiz kalmasını sorguluyor.
13 Temmuz 2024

Sputnik Türkiye çalışanları, işten çıkarıldıktan ve ücretlerin yükseltilmesi talepleri karşılanmadıktan sonra greve çıktı. Grev, İstanbul ve Ankara'daki Sputnik Türkiye bürolarının önünde düzenlenen basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyuruldu. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 24 üyelerinin işe geri alınacağını, taleplerinin kabul edileceğini ve toplu iş sözleşmesi imzalanacağını belirtti. Durmuş, sendika üyelerine istifa baskıları yapıldığını ve grev ilanının hukuksuz bir biçimde indirildiğini ifade etti.
17 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Mayıs 2014'te 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı. Özel, konuşmasında işçilerin örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, iş cinayetlerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, işçilerin sendikalı olmalarının önemini vurgulayarak, örgütlü mücadelenin iş cinayetlerine karşı koruma sağlayacağını ifade etti.
13 Mayıs 2024

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruması ve bir belediye çalışanı tarafından saldırıya uğradı. Her iki saldırgan tutuklandı. Bu olayın ardından 25 basın meslek örgütü ve insan hakları kuruluşu saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı ve yetkililerden kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep etti.
21 Haziran 2023

Can Ataklı, iktidarın çevreci ve bilim insanlarının uyarılarını dikkate almadığını, bu nedenle önlenebilir bir çevre faciasının yaşandığını ifade etti. İki yıl önce yaşanan siyanür borusu patlamasının ders olmadığını, aksine madenin üç kat daha büyütülmesine izin verildiğini belirtti. Murat Kurum'un çevre bakanıyken madenin büyütülmesine ve yığma atık dağı oluşturulmasına onay verdiğini, madenin büyük bir kısmının yabancı şirketlere ait olduğunu ve vergi borcunun silindiğini aktardı.
15 Şubat 2024

Bursa'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki domates üreticileri, salça fabrikalarının ürünlerini almadığı gerekçesiyle kara yolunu trafiğe kapattı ve hükümetin istifasını talep etti. Çiftçiler, traktörleriyle oluşturdukları konvoyla İzmir-Bursa karayolunu kapatarak tarım politikalarını eleştirdi. Vali Demirtaş, çiftçilerle görüşerek bazı fabrikaların alıma başladığını ve marketlerde sadece yerel ürünlerin satılacağını belirtti. Yaklaşık üç buçuk saat süren eylem sonrası yol yeniden ulaşıma açıldı.
8 Ağustos 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından biber gazıyla engellendi. 2019'dan bu yana süren direnişe rağmen, ağaç kesimi devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği kesim alanına giden köylülere jandarma tarafından biber gazı sıkıldı. İkizköy davası avukatı İsmail Hakkı Atay, yapılan işlemin anayasal bir suç olduğunu belirtti.
28 Temmuz 2023

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bakanlıklarla yapılan görüşmelerin ardından kamuda servis hizmetinin devam edeceğini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında servis hizmetinin kaldırılması planlanıyordu. Ancak Memur-Sen'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, servis hizmetinin devam etmesi kararlaştırıldı. Bu karar, kamu çalışanlarının mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor.
14 Ekim 2024

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konya İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son yıllarda kamu çalışanları arasında gelir adaletinde bir bozulma olduğunu ifade etti. Yalçın, sendikal kazanımların önemini vurgularken, ufak dargınlıklar ve kızgınlıkların büyük sorunlara yol açmaması gerektiğini, maceraya yelken açmanın yanlış olacağını ve Cumhurbaşkanına ihanet etmeyeceklerini söyledi.
26 Nisan 2023

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, ağaç kesimini engellemeye çalışan jandarmaya tepki gösterdi. Cangı, jandarmanın köylülere karşı şirketi koruduğunu belirterek, kesilen ağaçları gösterip vicdanlarına seslendi. İkizköylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyorlar ve ağaç kesimine karşı direnişleri sırasında jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğradılar.
28 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen bir maden ocağında kontrollü patlama sonrası oluşan karbonmonoksit gazından zehirlenen altı işçiden biri olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer beş işçi ise Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11 Nisan 2023

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç'te meydana gelen ve dokuz işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden kazasında, işçilerin altısının bir lokasyonda, üçünün ise başka bir lokasyonda tespit edildiğini açıkladı. 13 Şubat'ta yaşanan ve yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın 800 metrelik bir alana yayıldığı heyelan sonucu dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Bakan Bayraktar, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve olayla ilgili olarak 8 yönetici ve personelin adliyeye sevk edildiğini belirtti.
16 Şubat 2024

DİSK'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası üyeleri, ücretlerin artırılması talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bazı belediyelerde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Şişli'de toplanan işçiler, taleplerini dile getiren pankartlar açarak halay çekip slogan attılar. Sendika temsilcisi Zuhal Kaynak, belediye işverenlerinin düşük ücret dayatmasına karşı olduklarını ve belediye gelirlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kıdem tazminatı tavanı uygulamasının mağduriyet yarattığını ve vergide adalet talep ettiklerini ifade etti.
11 Temmuz 2023
İşaretlediklerim