Trabzon-Bursa seferini yapan AJet uçağı, iniş takımlarının açılmaması nedeniyle Bursa Yenişehir Havalimanı'na inemedi. Pilotlar, İstanbul Havalimanı'na yönelerek iniş izni istedi ve ikinci denemede sorunsuzca iniş yaptı. Uçağın indiği bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi, yolcular tahliye edildi ve uçak bakım için hangara çekildi.
2 Ağustos 2024

Toyota Motor, parça tedarikçisi Chuo Spring Co.’nun fabrikasında yaşanan patlama sonrası, altı fabrikasında üretimini geçici olarak durdurdu. Patlama sonrası yaşanan parça tedarik sıkıntısı nedeniyle, Japonya’daki altı fabrikasındaki 10 üretim hattı durduruldu. Üretim hatlarının hafta içinde yeniden faaliyete geçeceği belirtildi. Olumsuz etkilenen üretim hatlarının Toyota’nın Land Cruiser ve RAV4 modellerine ait olduğu bildirildi.
17 Ekim 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

Toyota Motor, hatalı bulut bilgi işlem ayarları nedeniyle Asya ve Okyanusya bölgelerindeki müşterilerin kişisel bilgilerinin sızdırılmış olabileceğini bildirdi. Sorun, müşterilerin isim, telefon, adres ve şasi bilgilerini etkileyebilir. Şirket, sızan bilgilerin kötüye kullanıldığına dair bir bulguya henüz rastlanmadığını belirtti. Toyota, mayıs başında da benzer bir veri sızıntısı yaşamış ve 2 milyonu aşkın müşterisinin bilgilerinin sızdığını açıklamıştı.
2 Haziran 2023

Japonya'nın Gifu eyaletindeki Kara Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait Hino atış poligonunda, bir asker adayının eğitim tüfeğini ateşlemesi sonucu iki subay öldü, bir subay yaralandı. 18 yaşındaki asker adayı cinayete teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Olayın gerçekleştiği poligonun çevresinde sivil bir yaralanma olmadığı bildirildi ve saldırganın silahlı saldırıyı itiraf ettiği açıklandı.
14 Haziran 2023

Anadolu Ajansı, İspanyol sismolog Jordi Diaz'ın Türkiye'deki depremlerin Japonya'dakinden 30 kat daha güçlü olduğunu söylediğini iddia etti. Ancak Diaz, AA muhabirinin kendisini yanlış anladığını ve böyle bir açıklama yapmadığını belirtti. Türkiye'de meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda 24 bin 617 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 97 kişi yaralandı ve 6 bin 444 bina yıkıldı. İktidara yakın basın, yaşananları 'asrın felaketi' olarak nitelendirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu durumu algı yönetimi olarak eleştirdi.
12 Şubat 2023

Peru'da etkili olan Yaku Kasırgası nedeniyle başkent Lima ve çeşitli kentlerde meydana gelen seller sonucunda 65 kişi yaşamını yitirdi, beş kişi kayboldu. Sivil Savunma raporuna göre, 66 bin 853 kişi etkilendi, 9 bin 677 ev zarar gördü ve 1541 ev kullanılamaz hale geldi. Ayrıca eğitim ve sağlık yapıları, köprüler ve yollar hasar gördü, tarım arazileri ve hayvancılık büyük zararlar yaşadı. Hükümet, felaketten en çok etkilenen bölgelerde altı aylığına olağanüstü hal ilan etti.
21 Mart 2023

Antalya-Varşova seferini yapan SunExpress'e ait Boeing 737 tipi uçakta kabin basınç arızası meydana geldi. Uçakta bulunan 117 yolcunun güvenliği için pilot, Varşova Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi. Uçak sorunsuz bir şekilde Varşova Havalimanı'na indi ve olayla ilgili inceleme başlatıldı. Bu olay, Boeing uçaklarında yaşanan teknik sorunların bir yenisi olarak kayıtlara geçti.
29 Mayıs 2024

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi yönüne orta ya da uzun menzilli bir balistik füze fırlattığını açıkladı. Bölgede erken uyarı sistemleri devreye girerek halkı sığınaklara yönlendirdi ve caddelerde sirenler çaldı. Ancak, yerel saatle 07:50'deki uyarının yanlışlıkla yapıldığı belirtildi. Japonya, Kuzey Kore'ye protesto notası çekti ve Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, yanlışlıkla yapılan uyarı ve tahliye çağrısının doğru olduğunu savundu.
13 Nisan 2023

Çin sahil güvenlik gemileri, 4 Kasım'da Doğu Çin Denizi'nde yer alan ve egemenlik tartışmalarının odağında bulunan Senkaku Takımadaları etrafında Japon karasularını ihlal etti. Japon Sahil Güvenliği tarafından yapılan uyarı ve önleme faaliyetlerinin ardından Çin gemileri, yaklaşık 39 saat sonra bölgeden ayrıldı. Bu olay, 2023 yılı içinde yaşanan 30. ihlal olarak kayıtlara geçti. Senkaku Takımadaları, hem Japonya hem de Çin tarafından iddia edilen ve üzerinde kimsenin yaşamadığı bir bölgedir.
7 Kasım 2023

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS'de çalışan Ömer Koray Özbay, Japonya'daki görevi sırasında yöneticiler tarafından baskı gördüğünü ve haksızlığa uğradığını anlattığı bir video yayınladıktan sonra intihar etti. İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, Özbay'ın veda notunu ve videosunu sosyal medyada paylaştı ve Özbay'ın ölüm haberini duyurdu. THY, konuyla ilgili iddiaların incelendiğini ve konunun takip edildiğini belirten bir açıklama yaptı.
6 Haziran 2023

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklık yaşandığını duyurdu. Üstün, bu sorunun yazılım kaynaklı olduğunu ve dünya çapında birçok sektörü etkilediğini belirtti. THY, sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü açıkladı. Yaşanan aksaklıktan dolayı yolculardan özür dilendi.
19 Temmuz 2024

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

Esenboğa Havalimanı'nda görev yapan personel, Anadolu Jet'in yerine kurulan AJet'ten memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, AJet'in yaşadığı sorunları inceleyerek bir rapor hazırladı ve Bakan Abdulkadir Uraloğlu'na sundu. Raporda, uçuşlardaki olumsuzlukların Avrupa hava sahasındaki gelişmelere bağlandığı belirtildi. Sorunları çözmek için yedek uçak sayısının artırılması, ekiplerin yoğunluğa göre düzenlenmesi ve teknik kontrollerin hızlandırılması gibi çeşitli önlemler alındı.
19 Temmuz 2024

Japonya'nın en yüksek noktası olan Fuji Dağı'nda kaybolan üç dağcının cesetleri bulundu. Şizuoka Eyalet Emniyeti, kaybolan dağcılar için başlatılan arama faaliyetleri sonucunda dağın Şizuoka'ya bakan krateri yakınlarında cesetlere ulaştı. Dağcıların ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Fuji Dağı, temmuz-eylül sezonunda 200 bini aşkın ziyaretçi çekiyor ve bu dönemde kazalar yaşanabiliyor.
27 Haziran 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

İstanbul Havalimanı'nın kargo bölümünde, belgeleri eksik olan 309 jako türü papağana el konuldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, kaçak olarak yurda getirilen yaban hayvanlarını kurtarmak için Ticaret Bakanlığı ile işbirliği içinde mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Operasyon kapsamında 36 kişi gözaltına alındı.
6 Ağustos 2024

Pegasus Havacılık, daha önce planladığı gibi Boeing 737 model uçaklarını kaldırma planını ertelediğini duyurdu. CEO Güliz Öztürk, artan seyahat talebi, yeni uçakların teslimatındaki gecikmeler ve kiralama maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle dokuz Boeing uçağını filoda tutma kararı aldıklarını belirtti. Bu karar, şirketin 2025 yerine 2029'a kadar eski nesil 737 NG'leri aşamalı olarak kaldırma planını ertelemesine yol açtı. Ayrıca, Ocak ayında bir Boeing 737 Max'in acil çıkış kapısının kopması sonucu birçok havayolu şirketinin Boeing kullanımını askıya aldığı hatırlatıldı.
27 Mart 2024

Japonya'da Afet İdare Konseyi, aktif yanardağ Fuji'nin patlaması halinde tahliye planını güncelleyerek, halkın taşıtlar yerine yürüyerek bölgeden ayrılmasını öngördü. Dokuz yıl sonra güncellenen plan, trafik sıkışıklığını önlemeyi amaçlıyor. Ancak, olası patlama öncesi gönüllü tahliye çağrılarında şahsi araçların kullanımına izin verilecek. Fuji Dağı, Japonya'nın en yüksek noktası olup, en son 1707 yılında patlamış ve Tokyo bölgesine volkanik kül bırakmıştır.
30 Mart 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar kapalı olduğunu belirtti. Türk Hava Yolları ve Pegasus, Hatay'a uçuşları durdurdu. DHMİ ve THY yetkilileri, tam doluluktaki uçakların Hatay Havalimanı'na inmesinin risk teşkil ettiğini, pistteki eksen kayması nedeniyle pist uzunluğunun kısalığını ve bu durumun çökme riski taşıdığını ifade etti. Kalkışlar için ise herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Lütfü Savaş, havalimanının kapatılma nedenini bilmediğini ve durumun Millet İttifakı aleyhine olduğunu söyledi.
18 Nisan 2023
İşaretlediklerim