Hindistan'da Malezya Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi uçak, motorunun alev alması nedeniyle acil iniş yaptı. Uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda yangın çıkması üzerine Haydarabad'daki Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı'na geri döndü. İçinde 138 yolcunun bulunduğu uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi tarafından karşılandı. Bu olay, Boeing'in son zamanlarda yaşadığı güvenlik sorunlarının bir yenisi olarak dikkat çekiyor.
21 Haziran 2024

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilet almasına ve zamanında havaalanına gitmesine rağmen uçağa binemeyen ve bir sonraki uçağa binmek için ekstra ücret ödemek zorunda kalan bir yolcu olarak yaşadığı sorunları Twitter üzerinden paylaştı. Ersoy, THY'nin fazla bilet satışı yaptığını ve bu durumun yolcuları mağdur ettiğini belirtti. THY'nin basın müşaviri Yahya Üstün, Ersoy'un iddialarına yanıt vererek, Ersoy'un uçağa geç kaldığını ve biletin kurallar çerçevesinde değiştirildiğini ifade etti. Ersoy ise Üstün'ün bu yanıtına karşı çıkarak, uçağa geç kalmadığını ve bilet değişikliği konusunda bilgilendirilmediğini belirtti.
29 Temmuz 2023

Alman havayolu firması Lufthansa, Ortadoğu’daki gerilim nedeniyle Amman, Beyrut, Erbil, Tahran ve Tel Aviv’e uçuş iptallerini 26 Ağustos’a kadar uzattı. Hamas lideri İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesinin ardından İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail’e saldırı emri vermişti. Bu durum, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini etkilemiş ve çok sayıda uçuş iptal edilmişti. İptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunulacak.
19 Ağustos 2024

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) hava kaçağı tespit edildi. Uzmanlar, olası sızıntıları tespit edip onarmak için düzenli çalışmalarını sürdürüyor. İstasyondan gelen verilerin rutin olarak analiz edildiği ve hem mürettebatın hem de istasyonun güvende olduğu belirtildi. Bu olay, Aralık 2022'de Soyuz MS-22 aracındaki bir sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların planlanan uzay yürüyüşünün iptal edilmesinden sonra geldi.
28 Şubat 2024

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, deprem sonrası hasar gören Hatay Havalimanı'nın uçuşlara açılması için belediye ekiplerinin çalışmalara başladığını duyurdu. Hatay Havalimanı, daha önce aşırı yağışlar nedeniyle de kullanılamaz hale gelmiş ve depremle birlikte pistin deprem bölgesi üzerine yapıldığı anlaşılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanının onarımını duyururken, 'Gelsinler tutuklasınlar' ifadesini kullandı.
8 Şubat 2023

Singapur Havayolları'na ait Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti ve 30'dan fazla kişi yaralandı. Uçak, Bangkok'a yönlendirildi ve uçakta toplam 211 yolcu ve 18 mürettebat bulunuyordu. Olayın tam olarak nasıl gerçekleştiği henüz bilinmiyor.
21 Mayıs 2024

Tayvan'da meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, son 25 yılda adada yaşanan en şiddetli sarsıntı olarak kaydedildi. Deprem sonucunda dört kişi öldü, en az 50 kişi yaralandı. Depremin yol açtığı hasar arasında yıkılan binalar, elektrik kesintileri ve toprak kaymaları bulunuyor. Japonya Meteoroloji Ajansı ve ada yetkilileri, depremin büyüklüğü ve ardından gelen artçı sarsıntılar hakkında bilgi verdi.
3 Nisan 2024

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

Borsa İstanbul, güne yüzde 0,59 oranında yükselişle başlamasına rağmen, saat 10:00'dan sonra yaşanan sert satışlar nedeniyle günlük kaybı yüzde 7'ye ulaştı. Bu süreçte iki kez devre kesici mekanizması devreye girdi. Devre kesici, belli bir fiyat seviyesine ulaşıldığında alım-satım işlemlerini otomatik olarak durduran bir önlemdir. Satışlar sonucunda 200'den fazla hisse için devre kesici uygulandı.
5 Ocak 2023

Japonya'da hayvan kafelerinde yapılan bir araştırmada, 419 farklı türe ait 3.793 hayvan bulunduğu ve bunların 52'sinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirlendi. Uluslararası ticareti yasak olan dokuz tür de bu kafelerde tespit edildi. Araştırmayı yürüten Marie Sigaud, bazı türlerin kökenlerinin şüpheli olduğunu ve insanlara hastalık bulaştırma riski taşıdıklarını ifade etti.
28 Mart 2023

Borsa İstanbul, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sekiz şirketin hisselerindeki işlemleri, şirketlerin depremden etkilenme durumları hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yapılana kadar askıya aldı. İşlemleri durdurulan şirketler arasında SASA, BOSSA, Bilici Yatırım, SANKO, Hateks, İskenderun Demir Çelik, Arsan Tekstil ve Rubenis Tekstil bulunuyor.
6 Şubat 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik kabini düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan tesiste, bir direğin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 25 kabinde toplam 184 kişi mahsur kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gece uçuş kabiliyetine sahip helikopterlerin bölgeye sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
12 Nisan 2024

Japonya'da kolesterolü düşürmek için kullanılan ve Kobayashi Pharmaceutical Co tarafından üretilen gıda takviyeleri, 500 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Bu takviyelerin, mart ayında beş kişinin ölümüne yol açtığı iddia edilmiş ve soruşturma başlatılmıştı. Ürünlerde bulunan 'beni koji' adlı madde, böbrek rahatsızlıklarına ve ölümlere neden olabileceği belirtilmişti. Japonya dışında Tayvan ve Çin'de de benzer sağlık sorunları rapor edildi.
4 Temmuz 2024

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Moda İskelesi'ne yapılan seferler hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Ayrıca Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinden de bazıları iptal edildiği bildirildi.
28 Mart 2023

Türkiye'de yaşanan büyük depremlerin ardından Borsa İstanbul'un geç kapatılması eleştirilere yol açtı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından borsada açığa satış işlemleri yasaklanmış ve depo şartı getirilmişti. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a borsanın kapatılması gerektiğini aktarmada çekimser kalması ve kamu aracı kurumlarının ikna olmaması nedeniyle borsa üç gün sonra kapatılabildi. Deprem bölgelerindeki yatırımcı sayısının 381 bin olduğu ve bu durumun maddi kayıplara yol açtığı belirtildi.
11 Şubat 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

Güney Kore'de, Asiana Airlines'a ait bir uçakta 30'lu yaşlardaki bir erkek yolcu, yerden 250 metre yükseklikteyken uçağın kapısını açmaya çalıştı. Olay sonrasında uçak Daegu Havalimanı'na başarılı bir iniş yaptı. İnişin ardından bazı yolcuların bayıldığı ve solunum problemleri nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Zanlı, işten çıkarılma stresi yaşadığını ifade etti ve görgü tanıkları, kişinin uçaktan atlamaya çalıştığını belirtti.
27 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Borsa İstanbul'da yaşanan satış baskısı devam ediyor ve BIST100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 7'nin üzerinde bir değer kaybı yaşayarak 4.584,48 puana düştü. Bu düşüş sonucunda endekse bağlı devre kesici sistemi ikinci kez devreye girdi ve pay piyasasındaki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler, devre kesici uygulamasının ardından belirlenen saatlerde kaldığı yerden devam etti. Analistler, BIST100 endeksinde teknik seviyeler olarak 4.800 ve 5.000 puanları direnç, 4.400 puanı ise destek olarak görüyor.
7 Şubat 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde özel bir şirkete ait eğitim uçağı, Efes Havaalanı yakınlarındaki boş araziye zorunlu iniş yaptı. Kalkıştan hemen sonra kısmi motor arızası nedeniyle havaalanına 950 metre mesafedeki bir alana iniş yaptı. Uçaktaki iki kişi hafif yaralandı ve hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim