13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında, Bulgaristan'da yakalanan Hazni Gölge Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Gölge, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan tutuklandı. Saldırıyla ilgili toplamda 27 kişi tutuklanmış durumda.
13 Ocak 2023

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'da gerçekleşen ve Kuran'ı hedef alan bir eylem sebebiyle Hollanda'nın Ankara büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Bakanlık, Hollanda'dan bu tür provokatif eylemlere izin verilmemesini talep etti ve olayın failine yönelik gerekli işlemlerin yapılmasını beklediğini açıkladı. Bu olay, İsveç'te benzer bir eylemin ardından Türkiye-İsveç ilişkilerinin gerilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO konusunda İsveç'e destek verilmeyeceğini belirtmesinin hemen sonrasında gerçekleşti.
24 Ocak 2023

İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasına verilen izinler Türkiye'de tepkilere neden oldu. Bu olayların ardından Almanya, Hollanda ve Britanya'nın İstanbul başkonsoloslukları güvenlik endişeleri sebebiyle geçici olarak hizmetlerini durdurdu. Almanya ve Hollanda konsolosluklarından yapılan açıklamalarda, Batı karşıtı duyguların ve protestoların olabileceği, saldırı tehdidinin arttığı belirtildi. Britanya Dışişleri Bakanlığı da benzer bir terör saldırısı tehdidi olduğunu ve başkonsolosluğun tedbir amaçlı kapalı olduğunu duyurdu.
1 Şubat 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleşen iki ayrı silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. İlk saldırıda bir anne ve ağır yaralanan 14 yaşındaki kızı, ikinci saldırıda ise 43 yaşında bir kişi yaşamını yitirdi. Saldırıları düzenleyen 32 yaşındaki şüphelinin tek başına hareket ettiği ve daha önce hayvan istismarından sabıkası olduğu belirtildi.
29 Eylül 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

Adana'nın Çukurova ilçesinde, depremler nedeniyle tedbiren boşaltılan AKP ilçe başkanlığı binasına pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli, olay yerinde polis ekipleri tarafından yakalandı ve Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adana Valiliği, saldırganın 24 yaşındaki E.A. olduğunu ve ilk ifadesinde saldırıyı bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıkladı. Muhalif liderler saldırıyı kınadı.
20 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

ABD Kongre Polisi, bir silahlı saldırgan olduğu ihbarı üzerine Senato ofis binalarının giriş ve çıkışlarını kapattı. Polisler, binalar içinde ve çevresinde arama yaptı. Kongre Polisi Şefi Tom Manger, üç Senato ofis binasında yapılan aramanın tamamlandığını ve endişe verici bir duruma rastlanmadığını belirtti. Manger, ihbarın asılsız olabileceğini söyledi.
2 Ağustos 2023

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası, kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır. Olay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan tarafından Twitter üzerinden duyurulmuştur. Olay yerinde inceleme ekipleri, saldırıyla ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.
31 Mart 2023

Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası kurşunlanmış, olayla ilgili inşaat bekçisi M.E. gözaltına alınmıştır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bekçinin hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ateş ettiğini ve kurşunun tesadüfen parti binasına isabet ettiğini belirlemiştir. Bekçi, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.
1 Nisan 2023

İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasına izin verilmesi Türkiye'de tepki çekerken, ABD'nin terör saldırısı uyarısı sonrası bazı ülkeler Türkiye'ye seyahat uyarıları yayımladı. Hollanda, Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkeler İstanbul'daki temsilciliklerini 'terör riski' gerekçesiyle geçici olarak kapattı. Bu gelişmeler üzerine Almanya, Hollanda, İngiltere ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu dokuz ülkenin büyükelçileri Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
2 Şubat 2023

Haiti'de çetelerin saldırıları sonucu öldürülen 10'dan fazla güvenlik gücü üyesinin ardından polisler, Başbakan Ariel Henry'nin özel konutuna taşlı ve molotofkokteyli saldırılar düzenledi. Başbakan Henry, Arjantin'den döndüğünde polislerin protestosu nedeniyle havalimanında mahsur kaldı ve yoğun güvenlik önlemleri altında konutuna götürüldü. Ülkede Nisan 2022'den bu yana silahlı grupların çatışmaları sonucu 500'den fazla kişi öldü ve 3 bini aşkın kişi evlerini terk etti. Haiti'de son bir yılda suikast, deprem, enflasyon, kolera ve şiddet olayları toplumsal huzursuzluğu artırdı.
27 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, IŞİD'in Horasan Vilayeti lider kadrosunun İstanbul'daki İsveç ve Hollanda başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşların ibadethanelerine saldırı talimatı verdiği iddiasıyla 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin IŞİD ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları olduğu ancak somut tehditlerin tespit edilemediği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Bu operasyon, İsveç'te Kuran'ın yakılmasına verilen tepkiler ve Türkiye'de terör saldırısı uyarıları sonrasında gerçekleşti.
5 Şubat 2023

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Rum Ortodoks Kilisesi'ni bombaladığını duyurdu. Yerinden edilen yüzlerce Filistinlinin sığındığı kilisede çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Saldırıda tarihi kilisede ciddi hasar meydana geldi ve kilisenin yakınında bulunan bir bina da yıkıldı.
19 Ekim 2023

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkiye seçimleri için oy verme işlemi sırasında çıkan kavganın ardından Hollanda Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip, Türkiye'nin seçim gerilimini Hollanda'ya ihraç ettiğini belirtti. 300 kişinin karıştığı kavgaya ilişkin resmi soruşturma sürerken, Hollandalı bakan şiddet ve gözdağının kabul edilemez olduğunu ifade etti. VVD Milletvekili Bente Becker, Türkiye kökenli Hollandalıların Erdoğan rejimi tarafından etkilendiğini ve Osmanlı Ocağı üyelerinin kavgaya karıştığı iddiasını dile getirdi. Hollanda'da yapılan oy verme işleminde katılım oranı %50,96 olarak kaydedildi.
10 Mayıs 2023

Almanya ve Fransa, yılbaşı kutlamaları öncesinde terör tehdidi nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri aldı. Berlin'de 65 bin kişinin katılması beklenen kutlamalar için 4 bin polis görev yapacak. Köln'de ise bir İslamcı grubun Köln Katedrali'ne saldırı planladığı şüphesi üzerine polis alarma geçti ve şehir merkezinde devriye gezmek için hafif makineli tüfeklerle hazırlık yapıldı. Fransa'da da yılbaşı akşamı için 90 bin polis ve 5 bin terörle mücadele özel timi görevlendirildi.
31 Aralık 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, silahlı olduğu ihbar edilen bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Paris'in 11. bölgesinde meydana geldi. Şüphelinin polislere silahını doğrultması üzerine polisler tarafından ateş açıldı ve şüpheli göğsünden aldığı dört kurşunla yaşamını yitirdi. Adli kaynaklar, ölen kişinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ve elindeki silahın sahte olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
23 Ocak 2023

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayının firari şüphelisi Emre D., Sultangazi'de gözaltına alındı. Olay sırasında araçtan canlı yayın yaparak ateş ettiği belirlenen Emre D.'nin yakalandığı yerde bir tabanca ve mermi bulundu. Daha önce gözaltına alınan dört şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğerlerinin güldüğü görüntüler savcılık tarafından incelenmişti.
17 Nisan 2023

Almanya'nın Hamburg kentinde Yehova Şahitleri'ne ait bir kilisede gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda yedi kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırgan veya saldırganlar olay yerinden kaçtı. Güvenlik çevreleri saldırıyı 'öfkeden kaynaklanan' bir eylem olarak değerlendiriyor.
10 Mart 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023
İşaretlediklerim