ABD, Almanya ve Fransa büyükelçilikleri, İsveç'te Kuran yakılmasının ardından Türkiye'deki vatandaşlarını terör saldırısı riskine karşı uyarıda bulunmuştu. ABD büyükelçiliği, Türk Polis Teşkilatı'nın Beyoğlu'ndaki (Taksim, İstiklal, Galata) terör tehditlerini ortadan kaldırdığını ve bölgenin güvenli olduğunu duyurdu. Büyükelçilik, Türk Polis Teşkilatı'na teşekkürlerini sunarak, vatandaşlarına güncel gelişmeleri takip etmeye çağırdı.
27 Şubat 2023

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişi, evinin garajında eski ve paslanmış bir nükleer füze buldu. Ohio'daki bir askeri müzeye bağışlamak isteyen kişi, polise haber verdi. Bellevue kenti polisi, bomba imha ekibiyle olay yerine giderek durumu inceledi. Polis, bulunan füzenin aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike yaratmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

ABD'nin başkenti Washington'da, Temsilciler Meclisi Texas Üyesi Henry Cuellar'ın aracı silahlı kişilerce gasp edildi. Cuellar, aracını park ederken yerel saatle 21:30 sularında Navy Yard bölgesinde silahlı üç kişinin saldırısına uğradı. Aracı ve eşyaları çalınan Cuellar olayda yara almadı. Çalınan aracı bir süre sonra bulan polis, kimliği belirlenemeyen şüphelileri aramaya devam ediyor.
3 Ekim 2023

İstanbul Sarıyer'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde, bu sabaha karşı bir araçtan havaya ateş açıldı. Olay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından kamuoyuna duyuruldu ve İstanbul başsavcılığı ile emniyet müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. İstanbul Valiliği, olayın TEM Otoyolu'nda hızla ilerleyen bir araçtan gerçekleştirildiğini ve herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını açıkladı. Olay yerinde 9 mm çapında 2 adet kovan bulundu ve incelemeler devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştükten sonra Tel Aviv'den ayrılmak üzereyken roket alarmı sebebiyle yere yattı. Scholz ve ekibi, uçağa bindikleri sırada sirenlerin çalması üzerine uçaktan indi ve yere yatarak siper aldı. İsrail hava savunma sistemi, havalimanı üzerinde bir füzeyi imha etti.
17 Ekim 2023

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti binasına silahlı saldırı yapıldığını açıkladı. Saldırının sabah 05.00 sularında gerçekleştiği ve 6-7 el ateş edildiği belirtildi. Olay yerinde boş kovanlar bulunurken, binaya mermi isabet etmediği ilk belirlemelere göre anlaşıldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Nisan 2023

İstanbul Ataşehir'de bulunan CHP Örnek Mahallesi temsilciliğine saldırı düzenlendi. Saldırıda parti flamaları kesildi, camlara yazı yazıldı ve havaya ateş edildi. İstanbul Valiliği, olaya karışan altı kişinin gözaltına alındığını ve olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini duyurdu. Saldırganlardan bazılarının daha önce çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtildi.
27 Nisan 2023

Ekvador'da, bir çete liderinin hapishaneden kaçmasının ardından şiddet olayları arttı. Devlete ait 'TC Television' kanalının stüdyosu canlı yayın sırasında silahlı bir grup tarafından basıldı ve çalışanlar rehin alındı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların stüdyoda bulunanlara patlayıcı madde yerleştirdiği ve el bombası gösterdiği görüldü. Ülkede patlama sesleri duyulduğu ve dört polis memurunun kaçırıldığı belirtiliyor. Devlet Başkanı Daniel Noboa, çete liderinin kaçışının ardından olağanüstü hal ilan etti.
10 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı olayıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki kaçak binasını yıktı. Vakfın yürütmeyi durdurma başvurusu reddedildikten sonra, İBB ekipleri binanın doğalgazını kesti ve tahliye ettikten sonra yıkım işlemini gerçekleştirdi. Hiranur Vakfı'nın kaçak binası daha önce 12 Aralık 2022'de İBB tarafından mühürlenmiş ve vakıf tarafından yıkılması istenmişti, ancak vakıf tarafından tam olarak yıkılmadığı için İBB ekipleri tarafından yıkım yapıldı.
30 Mart 2023

Hollanda'da 'Extinction Rebellion' adlı çevreci grup, fosil yakıt kullanımının sonlandırılması için eylem düzenledi. Lahey'de parlamentoya giden A12 ana yolunu kapatarak trafiği aksatan ve hükümetin fosil yakıt politikasını eleştiren göstericiler, hükümet fosil sübvansiyonlarını kaldırana kadar her gün yol kapatma eylemi yapacaklarını belirtti. Eylem sırasında 2 bin 400'den fazla aktivist gözaltına alındı.
10 Eylül 2023

İstanbul Beykoz'da bir düğün konvoyunda pompalı tüfekle havaya ateş eden bir kişi, sosyal medyada paylaşılan video sayesinde tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheli C.C.B'ye yol kapatma, saygısızca araç kullanma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma ve ön cam filmi kullanmak gerekçeleriyle toplam 2 bin 259 lira para cezası kesildi. Şüphelinin aracı yediemin otoparkına çektirildi ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.
11 Eylül 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan bir çarşıyı bombaladı. Gazze İçişleri Bakanlığı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi, ancak sayı konusunda net bir bilgi verilmedi. İsrail'in saldırısı sonucu çevredeki dükkanlarda da yangın çıktığı ve ambulansların çarşıya girmekte zorluk çektiği belirtildi.
22 Ekim 2023

Kanada hükümeti, Avrupa'da gerçekleşen Kuran yakma olaylarına misilleme olarak Türkiye'de terör saldırısı riskinin arttığını belirterek vatandaşlarını uyardı. Uyarıda, saldırıların ibadethaneleri, diplomatik misyonları ve özellikle İstanbul ve Ankara'daki yabancıların sıkça ziyaret ettiği yerleri hedef alabileceği ifade edildi. Bu uyarı, İsveç'te Kuran yakılmasına verilen iznin Türkiye'de tepkilere neden olmasının ardından geldi. Ayrıca İstanbul'daki Britanya, Hollanda ve Almanya başkonsoloslukları güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.
1 Şubat 2023

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İl Başkanlığı binası kurşunlandı ve bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözleriyle ilişkilendirildi. Saldırıda kullanılan kurşunun, hırsızlık girişimini önlemeye çalışan bir bekçinin silahından çıktığı iddia edildi ve bekçi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu durumu siyasi iktidarın yarattığı kutuplaşmanın ve adaletsizliğin bir sonucu olarak değerlendirdi ve ülkede artan siyasi şiddet olaylarına dikkat çekti.
1 Nisan 2023

İstanbul Avcılar'da, uzun namlulu silah taşıdığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, motosikletli iki kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, sırtta taşınan uzun namlulu silahın boncuk atar tüfek olduğu belirlendi. Motosikletin trafikten men edildiği ve şüpheliler hakkında idari yaptırım tutanağı tutulduğu bildirildi.
4 Ekim 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda Brüksel'den gelen bir yolcunun valizinde 3 milyon 590 bin lira değerinde kaçak lüks marka eşyalar ele geçirdi. Yabancı uyruklu şüphelinin valizleri x-ray cihazında tarandı ve içerisinde ticari miktar ve nitelikte 195 eşya ile 29 kilogram ambalaj bulundu. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
5 Aralık 2023

Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan CHP Frankfurt Birliği ofisine yılbaşı gecesi saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda ofisin vitrin camı kırıldı, ancak binanın boş olması sebebiyle yaralanan olmadı. CHP Frankfurt Birliği Başkanı Ali Ercan, saldırının planlı olabileceğini ve camın balyoz ya da benzeri bir aletle kırılmış olabileceğini belirtti. Saldırganın Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu camı hedef aldığı ve ardından kaçtığı ifade edildi.
2 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim