AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'deki bir hastanenin bombalanması sonucu Türkiye'de üç günlük yas ilan edileceğini duyurdu. Gazzeli yetkililer, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü belirtmişti. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, ölü sayısını 471 olarak güncelledi ve yaralı sayısının 314 olduğunu bildirdi.
18 Ekim 2023

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde öğle namazı sırasında bir camiye yapılan intihar saldırısında ölenlerin sayısı 72'ye çıktı. Yaklaşık 150 yaralının tedavisi sürerken, eyalette bir günlük yas ilan edildi. Saldırı, polis güçlerinin ve terörle mücadele biriminin bulunduğu bölgede gerçekleşti ve caminin çatısının çökmesiyle enkaz altında kalanlar için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Olayın nasıl gerçekleştiği ve bombanın camiye nasıl sokulduğu araştırılıyor.
31 Ocak 2023

Ankara'nın Kentkoop Mahallesi'nde bulunan Barış Sinan Sitesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana geldi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu bir daire ile yanındaki dairenin duvarları yıkıldı ve park halindeki bazı araçlar zarar gördü. Patlamada yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.
12 Nisan 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, Val de Grace Mahallesi'nde gaz kaçağı nedeniyle bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az 24 kişi yaralandı ve bir bina yıkıldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo olay yerine gitti ve patlamanın nedeni henüz net olarak bilinmiyor. Paris Savcılığı 'kasıtsız yaralama' gerekçesiyle soruşturma başlattı.
21 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin'e yapacağı ziyaret öncesinde, yaklaşık bin 500 polis memurunun güvenlik için görevlendirileceği bildirildi. Diğer eyaletlerden de polis takviyesi alınacak. Ziyaretin birkaç saat sürmesi beklenirken, başbakanlık binası, Bellevue Sarayı ve Türkiye Büyükelçiliği çevresinde üst düzey güvenlik önlemleri uygulanacak. Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları ve İsrail'in diplomatlarını geri çekme kararı sonrası, Almanya'da yapılan bir ankette halkın yarısının ziyaretin iptal edilmesini istediği belirtiliyor.
16 Kasım 2023

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması ve en az 500 kişinin ölümüne neden olması üzerine Türkiye'deki siyasilerden tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin bombalanmasını 'İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneği' olarak nitelendirdi ve 'bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye' çağırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
17 Ekim 2023

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Delikkaya Mahallesi'nde, 2019'da heyelan riski nedeniyle boşaltılan 10 binadan biri, kar sularının erimesi sonucu oluşan yeni heyelanlar nedeniyle yan yattı. Bölgede güvenlik önlemleri alınırken, AFAD Müdürü Osman Işık, bölgede yaklaşık 250 dönüm tarım arazisinin de heyelandan etkilendiğini ve uzman ekiplerle çalışmaların başlatılacağını belirtti.
3 Nisan 2023

İstanbul Bahçelievler'de bir binanın beşinci katında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
28 Eylül 2023

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının sekizinci yılında anıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti üyeleri, saldırının yıldönümünde Ankara Garı önünde bir araya geldi. Anma programına bazı CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.
10 Ekim 2023

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay'da yıkılan binalar olduğunu ve İskenderun ile Antakya'daki devlet hastaneleri ile bir polisevinin yıkıldığını bildirdi. Vali, Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binaların bulunduğunu, havaalanı pistinde sıkıntılar yaşandığını ve çok sayıda yaralı ile hayatını kaybedenler olduğunu ifade etti. Jandarma bahçesine kurulan karargah üzerinden faaliyetlerin koordine edildiğini belirtti.
6 Şubat 2023

İsrail'in Filistin'deki 'orantısız ve yoğun' saldırılarına ilişkin araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Gazzeli yetkililer, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Filistin Sağlık Bakanlığı ise bugün resmi ölü sayısını 471 olarak güncelledi. Saadet Partisi'nin TBMM Genel Kurulu'na verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
18 Ekim 2023

KKTC'de kumarhane sahibi Halil Falyalı ve şoförünün öldürülmesiyle ilgili olarak aranan zanlı, Hollanda'nın Zoetermeer kasabasında yakalandı. Hollanda polisi, Türk emniyet birimlerinin bilgisi üzerine zanlıyı takip ettiğini ve tutukladığını açıkladı. Zanlının Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.
8 Aralık 2023

İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını duyurdu. İsrail basını, ülkeye sızmaya çalışan iki kişinin öldürüldüğünü bildirdi. İsrail ordusu, bölgeye askerlerin sevk edildiğini ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını belirtti. Lübnan makamlarından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
9 Ekim 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında terör saldırısı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
1 Ekim 2023

Türkiye'de meydana gelen ve özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep gibi şehirleri etkileyen şiddetli depremler sonrasında İsrail'in Tel Aviv şehrindeki belediye binasına Türk bayrağı yansıtıldı. Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, bu jesti Twitter hesabından paylaşarak Türkiye halkına destek mesajı iletti. Depremler sonucunda en az 3 bin 471 bina yıkıldı ve resmi açıklamalara göre 1,651 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 119 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Hollanda'da gerçekleşen seçimlerde aşırı sağcı lider Geert Wilders'ın partisi, beklenenden fazla oy alarak 35 koltuk kazandı ve birinci oldu. Türkiye kökenli Dilan Yeşilgöz'ün partisi ise üçüncü sırada yer aldı. Seçim sonuçları hem Türkiye'de hem de Hollanda'da büyük ilgi gördü. Anketlerin yanılması ve Wilders'ın partisinin başarısı sürpriz olarak değerlendirildi. Koalisyon görüşmelerinin başlaması bekleniyor ve Wilders'ın başbakan olabilmesi için diğer partilerle işbirliği yapması gerekiyor. Ancak diğer büyük partilerin Wilders ile koalisyon kurmayı reddetmeleri nedeniyle bu ihtimal zayıf görünüyor.
23 Kasım 2023

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın bodrum katında bulunan halı imalathanesinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi ve yangına müdahale ediliyor. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Akit TV'ye göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
27 Nisan 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde çıkan ve bazı evrakların zarar gördüğü şüpheli yangın sonrası Ankara başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. CHP, yangının araştırılması için Meclis'te önerge verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yangının neden çıktığını sorgulayarak, AFAD binasının afetlere dayanıklı olduğu iddialarını hatırlattı ve evrakların yok edilmiş olabileceğini öne sürdü. Ancak önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
22 Mart 2023

ABD Kongresi'nden bir grup, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a Türkiye konulu bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye'nin Hamas'ı resmen 'terör örgütü' ilan etmesi talep edildi. Ayrıca, Hamas'ın İstanbul'daki ofisinin kapatılması, Türkiye'deki tüm Hamas yetkililerinin Türk vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve sınırdışı edilmesi, herhangi bir Türk bankasının Hamas'ın finansmanına karışıp karışmadığının araştırılması ve 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlenen saldırıda herhangi bir Türk yetkilinin yer alıp almadığının araştırılması talepleri de mektupta yer aldı.
25 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle bir bağının olmadığını iddia etti ve partisini terörle ilişkilendirenleri eleştirdi. Bahçeli, eski içişleri bakanlarından Sadettin Tantan'a HÜDA-PAR ve Hizbullah hakkında açıklama yapması çağrısında bulundu. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın 2012 yılında kurulduğunu ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını belirtti. Bahçeli, HÜDA-PAR'ı terörle ilişkilendirenleri 'şerefsizlik' ile suçladı.
26 Mart 2023
İşaretlediklerim