Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

Suriye'nin Tel Abyad kentinden kuduz şüphesiyle Şanlıurfa'ya sevk edilen Suriyeli Hasan Halil hayatını kaybetti. Halil, bir süre önce sahipsiz bir köpeğin ısırması sonucu kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneden kaçan Halil, ekipler tarafından yakalanarak yeniden hastaneye götürülmüştü. Ancak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Halil, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
23 Ağustos 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

Sivas'ın Divriği ilçesinde yaşayan Y.B. (70) ve Ç.B. (58) isimli karı koca, evlerinde hareketsiz halde bulundu. Durumu fark eden akrabalarının ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ve jandarma ekipleri, çiftin hayatını kaybettiğini tespit etti. Y.B. ve Ç.B.'nin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı ve ölüm sebepleri otopsi sonrasında belirlenecek.
1 Ocak 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın ardından MHP, bir süre sessiz kaldı ve Sinan Ateş ile ilgili taziye mesajı yayımlamadı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzalı bir metinde, cinayetle ilgili tartışmalar partiye yönelik saldırı olarak değerlendirildi, ancak Sinan Ateş'in ismi geçirilmedi ve cinayetle ilgili detaylara değinilmedi. Açıklamada, MHP'nin siyasi duruşu ve itibarını koruma vurgusu yapıldı ve partiye yönelik suçlamaların asılsız olduğu ifade edildi.
4 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aralarında husumet bulunan Lütfü T. ve komşusu İbrahim Bartan arasında çıkan tartışma sonucu silahlı kavga çıktı. Lütfü T., İbrahim Bartan ve eşi Nazik Bartan'ı av tüfeğiyle vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri, üç kişinin de hayatını kaybettiğini belirledi.
5 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde M.P. isimli 41 yaşındaki bir kadın, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılan kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
13 Aralık 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde akraba oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada Adnan Omay ve Aydın Daş isimli iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen her iki yaralı da kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yaklaşık 30 kovan bulan polis, olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor.
6 Temmuz 2023

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, yoldan geçmekte olan bir kadının kucağındaki bebek mermi isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Kavgada yedi kişi de yaralandı ve hastanelere kaldırıldı. Yaralanan bebek, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Polis, olaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde park halinde bulunan bir otomobilde bir kadın ve bir erkek cesedi bulundu. Cesetlerin Ö.G. (34) ve S.K'ye (24) ait olduğu belirlendi. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yıldızeli Kaymakamı ve Belediye Başkanı da olay yerine gelerek bilgi aldı.
4 Ağustos 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023
İşaretlediklerim