Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 79 yaşındaki ev sahibi İ.U. ile 38 yaşındaki kiracısı Ahmet Alkan arasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışma sonucunda ev sahibi, kiracısını silahla vurdu. Yaralanan kiracı, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayın ardından kaçan ev sahibini yakalamak için çalışma başlattı.
12 Kasım 2023

Afyonkarahisar'ın Çayırbağ beldesinde Mert Muharrem T. isimli şahıs, av tüfeğiyle eski eşi Havva Ş.T. ve onun ailesinden üç kişiyi daha öldürdü. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri dört kişinin cesetleriyle karşılaştı. Zanlı, olaydan sonra kaçtı ancak kısa süre sonra yakalandı ve gözaltına alındı. Çiftin daha önce bir televizyon programında velayet meselesi yüzünden karşı karşıya geldiği bilgisi paylaşıldı.
20 Aralık 2023

Bursa'da, diş çekimi için genel anestezi uygulanan beş yaşındaki Deniz Sönmez, işlem sonrası fenalaşarak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Çocuğun ateşi yükseldikten sonra evine gönderildiği ve durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Baba Aydın Sönmez, oğlunun kanaması olmasına rağmen taburcu edildiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.
14 Kasım 2023

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

AKP'den milletvekili aday adayı olan Efe Gazi Subaşı'nın lüks yaşam tarzı ve ailesinin dolandırıcılık suçlamaları dikkat çekiyor. Subaşı'nın babası ve AKP Adıyaman eski milletvekili Salih Fırat'ın da içinde olduğu dolandırıcılık davaları bulunuyor. İş insanı Imad Kaçkul, Fırat ve Subaşı ailesi tarafından dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmuş. Sayit Subaşı'nın (Efe Subaşı'nın babası) 55 ayrı sahtecilik ve dolandırıcılık davası ve 16 arama kararı bulunduğu belirtiliyor.
29 Mart 2023

Antalya'da birçok başarılı organ nakli ameliyatları gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Demirbaş, Türkiye'de birçok ilke imza atmış ve organ nakli alanında önemli katkılarda bulunmuştu. Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördükten sonra enfeksiyon komplikasyonları sebebiyle yoğun bakımda kaldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti.
1 Şubat 2024

Dünya genelinde intihar oranları azalırken, hekimler arasında bu oran artmaktadır. Türkiye'de son 10 yılda en az 39 hekim intihar etmiştir. Araştırmalar, cerrahi branşlarda çalışan hekimlerin intihar oranlarının daha yüksek olduğunu göstermektedir. Hekimlerin intihar sebepleri arasında zor eğitim dönemi, yüksek iş yükü, stres, idareci baskısı, fiziksel yorgunluk, şiddet, performans kaygısı ve tükenmişlik sendromu sayılmaktadır. Psikiyatri uzmanları ve Türk Tabipleri Birliği, sağlık politikalarının ve çalışma koşullarının hekimler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmektedir. Hekim Birliği Sendikası, hekim intiharlarını araştırmak ve önlemek için bir komisyon kurmuş ve Türk Psikiyatri Derneği acil önlemler alınmasını talep etmiştir.
19 Ocak 2024

Yazar, yoğun bir günün ardından Kasımpaşa'da bulunan Dostlar Ocakbaşı 28 meyhanesine gidiyor. Meyhanenin sahibi Niyazi Kır ve garson Nuri Kocaman ile tanışıyor. Yazar, meyhanenin sıcak ortamını, müdavimlerin birbiriyle olan samimi ilişkilerini ve meyhanenin üç katlı yapısını anlatıyor. İsmail Bey gibi sevilen yaşlı müşterilerin hikayelerine yer veriliyor ve meyhanenin topluluk içindeki önemine değiniliyor. Yazar, meyhanede geçirdiği zamanı ve izlenimlerini detaylı bir şekilde aktarıyor.
21 Aralık 2023

World Press Photo tarafından verilen Yılın Dünya Basın Fotoğrafı ödülü, Ukraynalı fotoğrafçı Evgeniy Maloletka'nın Mariupol'deki bir hastaneye düzenlenen hava saldırısının ardından çektiği fotoğrafla kazandı. Fotoğrafta, saldırıdan hemen sonra sedyeyle taşınan 32 yaşındaki Iryna Kalinina görülüyor. Ayrıca, 'Yılın Hikayesi' ödülü Afganistan'daki 'Barışın Bedeli' serisiyle Mads Nissen'e, Uzun Süreli Proje ödülü ise 'Hırpalanmış Sular' projesiyle Anush Babajanyan'a verildi.
21 Nisan 2023

Türk yazar Alev Alatlı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alatlı'nın bir süredir tedavi gördüğünü açıkladı. Alatlı, 'Yaseminler Tüter mi, Hâlâ', 'İşkenceci', 'O.K Musti Türkiye Tamamdır', 'Schrödinger’in Kedisi' gibi eserleriyle tanınmaktadır. Ayrıca Filistin davasına yaptığı katkılardan dolayı Yaser Arafat tarafından 'Özgürlük Madalyası' ile ödüllendirilmiş ve 2018'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.
2 Şubat 2024

ABD'nin Alabama eyaletinde, 1988'de işlenen bir cinayet nedeniyle 'kiralık katil' olarak mahkum edilen 58 yaşındaki Kenneth Smith, nitrojen gazı kullanılarak idam edildi. Bu yöntem ABD'de ilk kez uygulandı. Smith'in daha önce zehirli iğne ile idamı başarısız olmuştu. İnfaz, insan hakları tartışmalarını ve idam cezalarının ırkçılık ve yanlış kararlar nedeniyle eleştirilmesini gündeme getirdi.
26 Ocak 2024

Kore pop grubu Astro'nun üyesi 25 yaşındaki Moonbin'in Seul'deki dairesinde menajeri tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Polis, olayın intihar olduğunu düşünüyor ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağını açıkladı. Moonbin, Astro grubuna katılmadan önce oyunculuk ve modellik yapmış ve son zamanlarda Sanha ile birlikte sahne almıştı. Güney Kore'de gençler arasında intihar oranının yüksek olduğu ve genel intihar oranının düşmesine rağmen genç intiharlarının artmaya devam ettiği belirtiliyor.
20 Nisan 2023

Fransız medyasının aktardığına göre, sağlık sorunları nedeniyle Mayıs ayında konserlerini iptal eden Jane Birkin, Paris'teki evinde bakıcısı tarafından ölü bulundu. 17 yaşında oyunculuğa başlayan ve Michelangelo Antonioni'nin 'Cinayeti Gördüm' filmiyle tanınan Birkin, aynı zamanda Serge Gainsbourg ile seslendirdiği 'Je t'aime… moi non plus' şarkısıyla müzik dünyasında da ün kazandı. Hermes markasının ünlü el çantası modeline adını veren Birkin, modada da etkili bir isimdi.
16 Temmuz 2023

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nahyan'a ait olan ve Cayman Adaları bayraklı 160 metre uzunluğundaki 'Blue' isimli lüks yat, Muğla'nın Bodrum ilçesine demirledi. Yatta çift helikopter pisti, dokuz güverte, plaj kulübü, yüzme platformu, balkonlu kabinler, su arıtma sistemi, atıksu arıtması ve 80 mürettebat bulunuyor. El-Nahyan, aynı zamanda Manchester City futbol kulübünün de sahibi.
8 Ağustos 2023

ABD'li pop yıldızı Britney Spears, altı yıllık birlikteliklerinin ardından geçen yıl evlendiği Sam Asghari'den ayrıldığını Instagram hesabından duyurdu. Ayrılık nedenini 'kimseyi ilgilendirmez' diyerek açıklamayan Spears, 'bu acıya daha fazla dayanamadığını' belirtti. Ayrıca, 2021 yılına kadar 10 yılı aşkın bir süredir kendisini vesayet altında tutan babasına da seslenerek, 'Eğer babamın güçlü askeri olmasaydım, doktorlar tarafından iyileştirilmem için uzak yerlere gönderilirdim' dedi.
20 Ağustos 2023

Ünlü caz saksafonisti ve besteci Wayne Shorter, 89 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 23 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ve 12 kez kazanan Shorter, 2015'te 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne de layık görüldü. Miles Davis'in 'Second Great Quintet' grubunda yer alan ve 'Weather Report' grubunu kuran Shorter, caz müziğine büyük katkılarda bulundu. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.
3 Mart 2023

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

Antalya'da, Halil Akyüz Huzurevi'nde kalan 65 yaşındaki İ.S, daha önce tartıştığı huzurevi sakinlerine bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu Selçuk Goncegül ve Ali Serdar Batır hayatını kaybetti, A.Ö. ise yaralandı. Olaydan sonra kaçan İ.S, kısa süre sonra polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. İ.S, huzurevi yönetimini suçlayarak, kendisinin suçsuz olduğunu iddia etti.
3 Mayıs 2024
İşaretlediklerim