Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 'otopilot' sürücü destek sisteminin ölümlü kazaya yol açtığı iddiasıyla hakkında açılan davayı kazandı. 2019'da meydana gelen bir kaza sonrası araçtaki iki yolcu tarafından 'otopilotun arızalı olduğu' suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı. Davacılar, otopilot sisteminin Model 3 aracının aniden yoldan çıkmasına ve bir ağaca çarparak alevler içinde kalmasına neden olduğunu iddia etmişti. Ancak Tesla, kazaya 'insan hatasının neden olduğunu' savundu ve kazanılan dava, Tesla için 'büyük bir zafer' olarak nitelendirildi.
1 Kasım 2023

Amerikalı ünlü ralli pilotu Ken Block, 2 Ocak'ta ABD'nin Utah eyaletinde kar motosikletiyle geçirdiği kazada ağır yaralanarak yaşamını yitirdi. 55 yaşındaki Block, Hoonigan Racing Division ralli ekibinin kurucusuydu ve kazanın ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Block'un kar motosikletiyle dik bir yamaçta ters dönmesi sonucu meydana gelen kaza, spor ve otomobil dünyasında üzüntüyle karşılandı.
3 Ocak 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

2015 yılında gıda, tarım ve orman bakanlığı yapan Kutbettin Arzu, Yalova'daki TBMM Termal Sosyal Tesisleri'nde tatil yaparken havuzda ölü bulundu. Daha önce kalp rahatsızlığı olduğu bilinen Arzu'nun, havuzda fenalaştığı ve hareketsiz bulunduğu belirtildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Arzu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.
30 Ağustos 2023

ABD'li eski dünya ve olimpiyat şampiyonu atlet Tori Bowie'nin bir ay önce Florida'daki evinde ölü bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucunda, ölüm nedeninin doğum komplikasyonları olduğu belirlendi. 32 yaşındaki Bowie'nin sekiz aylık hamile olduğu ve doğum sırasında tansiyonunun aniden yükselmesi sonucu solunum problemleri yaşayarak eklampsi geçirdiği tespit edildi. Eklampsi, gebeliğin 20. haftasından sonra ortaya çıkan ve acil tıbbi bakım gerektiren nadir bir durumdur.
13 Haziran 2023

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazayla ilgili aktör Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla dava açılacağı açıklandı. Yönetmen yardımcısı David Halls ise 'ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak' suçunu kabul etti. Baldwin, kazadan sonra yaptığı açıklamada gerçek mermi olduğunu bilmediğini ve suçluluk hissetmediğini belirtmiş, Hutchins'in ailesiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
20 Ocak 2023

Turistlere Titanik enkazını göstermek için dalış yapan ve kişi başı 250 bin dolar ücret alan OceanGate şirketine ait bir turist denizaltısı kayboldu. Pazar günü dalış yapan denizaltının oksijeninin bugün öğlen saatlerinde tükendiği tahmin ediliyor. Denizaltı, kaybolduğunda 96 saatlik oksijen rezervine sahipti. OceanGate şirketi, denizaltının geliştirilmesi sırasında güvenlik endişeleri nedeniyle defalarca uyarılmıştı.
22 Haziran 2023

ABD'den İspanya'ya giden Delta Havayolları'nın 194 sayılı seferi, bir yolcunun ishal olması nedeniyle kalkıştan iki saat sonra Atlanta Havalimanı'na geri döndü. Pilot, 'biyolojik tehlike' ihbarında bulundu. Delta Havayolları, uçakta 'tıbbi bir durum' olduğunu doğruladı. Uçuş, uçağın temizlenmesinin ardından bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti.
6 Eylül 2023

Zonguldak'ın Kozlu Sanayi Sitesi'nde hurda malzemelerin bulunduğu bir dükkanda nedeni belirlenemeyen bir patlama sonucu 1 işçi yaşamını yitirdi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İş yerinde çalışan Nevzat K'nin öldüğü tespit edildi. Nevzat K'nin yakınları olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi ve çıkan arbedede polis havaya uyarı ateşi açtı.
3 Haziran 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında bina kontrolsüz bir şekilde çöktü. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı ancak hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
24 Eylül 2023

ABD'li teknoloji devi Apple, elektrikli otomobil üretme çalışmalarını sonlandırma kararı aldı. Bloomberg'in haberine göre, bu karar şirket içinde yaklaşık 2 bin çalışanı şaşırttı ve projede görevli birçok kişinin yapay zeka bölümüne kaydırılacağı belirtildi. Elektrikli otomobil ekibinde görevli donanım mühendisleri ve otomobil tasarımcıları, diğer Apple ekiplerindeki işlere başvurabilecek, ancak işten çıkarmaların da olacağı ifade edildi.
28 Şubat 2024

Yargıtay, 2007 yılında Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen ve 57 kişinin ölümüne neden olan yolcu uçağı kazasıyla ilgili olarak, Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'e verilen 5 yıl 10'ar ay hapis cezalarını onadı. Bu kararla birlikte, 17 yıl süren dava süreci sona erdi ve dosya kapandı.
12 Mart 2024

Steve Albini, 1980'ler ve 1990'lar boyunca ABD indie müzik sahnesinde önemli bir figür olarak bilinirken, Nirvana, Pixies ve PJ Harvey gibi sanatçılarla yaptığı çalışmalarla tanındı. Albini, müzik yapımcısı olarak değil, bir mühendis olarak anılmayı tercih ettiğini belirtmiş ve sanatçıların eserlerinden süresiz olarak para kazanmanın etik olmadığını düşündüğü için telif ücreti almayı reddetti. Chicago'da kendi stüdyosu Electrical Audio'yu yöneten Albini, müzik endüstrisine yönelik eleştirileri ve mizahi anlayışıyla da tanınıyordu.
9 Mayıs 2024

Bolivya'nın kuzeyinde avlanırken kaybolan 30 yaşındaki Jhonattan Acosta, 31 gün sonra kurtarıldı. Ayak bileğini kırdığı ormanda yırtıcı hayvanlardan korkan Acosta, yanında sadece bir mermi bulunan tüfeği, yaban domuzlarına karşı kullanmış. Yağmur suyu içip böcek ve solucan yiyerek hayatta kalan Acosta, 17 kilo kaybetti ve yaşadığı deneyimden sonra avcılığı bırakmaya karar verdi.
2 Mart 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Akyarlar Mahallesi'nde bir otomobil denize düştü. Kazada, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan 19 yaşındaki Saadettin Sabırlı hayatını kaybetti. Alkollü olduğu tespit edilen sürücü S.K. ise yaralandı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi ve otomobil vinç ve dalgıç yardımıyla denizden çıkarıldı.
12 Ocak 2023

43 işçinin hayatını kaybettiği Amasya maden faciasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yüzde 100 kusurlu bulundu. Bilirkişi heyeti, TTK'nın özellikle havalandırmadaki kusura dikkat çekti. Faciada yaşamını yitiren işçilerden Aziz Köse'nin ailesinin TTK aleyhine açtığı davada verilen bilirkişi raporu, Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın dosyasına girdi.
28 Eylül 2023

ABD'de George Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis memuru Derek Chauvin, Arizona eyaletindeki bir federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. ABD Federal Cezaevleri Bürosu olayı doğruladı ancak yaralanan kişinin ismini açıklamadı. Olayın ardından yaralanan mahkum hastaneye kaldırıldı. Derek Chauvin, George Floyd'un ölümüne neden olmak suçundan 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
25 Kasım 2023

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i yanlışlıkla vurarak ölümüne neden olmuştu. Baldwin hakkında kasıtsız adam öldürme suçlamasıyla iddianame tamamlandı ve yargılanacak. Filmin silahlarından sorumlu çalışanı Hannah Reed Gutierrez de aynı suçlamayla yargılanacak. Baldwin, olay sonrası tetiği kendisinin çekmediğini ve silahın kendiliğinden ateş aldığını iddia etmişti, ancak yapılan incelemelerde Baldwin'in silahla ateş etme provası yaptığı görülmüştü.
1 Şubat 2023

Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve gıda, plastik, tekstil gibi farklı ürünlerin bulunduğu altı katlı bir fabrikada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına 4 gün boyunca aralıksız müdahale etti. Yangın, 31 itfaiye aracı ve 95 personelin çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Binanın tehlike arz eden kısımları iş makinesiyle yıkıldı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Haziran 2023

ABD'li genç bisikletçi Magnus White, Colorado otoyolunda antrenman yaparken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer kazanın içki, uyuşturucu veya aşırı hızla ilgili olmadığını düşünüyor. White, birçok ödül sahibi olup ABD milli takımında yer alıyordu. ABD Bisiklet Federasyonu, White'ın ölümü üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.
1 Ağustos 2023
İşaretlediklerim