Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Euroleague'in 26. haftasında Fenerbahçe Beko'nun Virtus Bologna'yı yendiği basketbol maçında Fenerbahçe taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansımasının bir devamı olarak görülüyor. Daha önce de Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları benzer sloganlar atmıştı. Polislerin, slogan atan taraftarların fotoğrafını çektiği ve Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderildiği belirtiliyor. Fenerbahçe Kulübü ise söz konusu taraftarlara hukuki destek sağlayacağını duyurdu.
3 Mart 2023

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 13 kişi gözaltına alındı. Sahaya ilk atlayan ve futbolculara saldıran beş kişi tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında Fenerbahçeli futbolculara yönelik saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik öfke, futbol maçlarında tribünlerden yükselen 'Hükümet istifa' sloganlarıyla kendini gösterdi. Bu sloganlar, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları tarafından atıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor ise yaptıkları açıklamalarla bu tür sloganları kınadıklarını ve devletin yanında olduklarını belirtti.
26 Şubat 2023

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a altı maç seyircisiz oynama ve 3.000.000 TL para cezası verilirken, yardımcı antrenör Egemen Korkmaz'a bir maç cezası ve 13.000 TL para cezası uygulandı. Fenerbahçe'den Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a birer maç ceza verilirken, Osayi Samuel'e ceza verilmedi. Ayrıca, Fenerbahçe görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.
3 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle hükümete karşı öfke artarken, bu tepkiler spor müsabakalarına da yansıdı. Fenerbahçe taraftarlarının ardından Beşiktaş taraftarları da Süper Lig maçında 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ayrıca Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri oyuncakları sahaya attı.
26 Şubat 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çeşitli olaylara sahne olan maçın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, her iki takımdan futbolcuların ve görevlilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği belirtildi. Trabzonspor'dan saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri, Fenerbahçe'den ise kavgalar ve sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle çeşitli kişilerin tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği açıklandı. Bu kararlar, Fenerbahçe'nin bir sonraki maçı olan Yukatel Adana Demirspor maçından önce açıklanmazsa, sevk edilen futbolcular o maçta oynayabilecek.
1 Nisan 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi başlamadan önce gerilim yaşandı. Galatasaray oyuncuları Kerem Aktürkoğlu ve Abdulkerim Bardakcı ile Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş arasında tartışma çıktı. Mert Hakan Yandaş'ın tribünlere Fenerbahçe armasını göstermesi tansiyonu daha da yükseltti. Maçın başlamasına dakikalar kala yaşanan bu olay, derbiye olan heyecanı artırdı.
19 Mayıs 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve 3-2 kazanılan maç sonrası yaşanan olayların planlı olduğunu ve amacın Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmek olduğunu ifade etti. Koç, güvenlik zafiyetlerine ve emniyetin tutumuna dikkat çekerek, yaşananların organize bir kötülük örneği olduğunu vurguladı. Ayrıca, Fenerbahçe'nin olası tepkileri ve alınacak kararlar hakkında divan kurulu üyeleriyle istişarelerde bulunduğunu, sponsorlar ve takım ile görüşmeler yapılacağını belirtti.
29 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen cezalarda indirime gitti. İlk olarak altı maç seyircisiz oynama ve 3 milyon liralık para cezası verilmişken, bu cezalar sırasıyla dört maça düşürüldü ve para cezası 448 bin liraya indirildi. Fenerbahçe oyuncuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen bir maçlık men cezalarında ise değişiklik yapılmadı.
6 Nisan 2024

Cem Dizdar, Mert Hakan Yandaş'ın Fenerbahçe'nin sembol oyuncularından biri olan Alex de Souza ile kıyaslanamayacak davranışlar sergilediğini belirtti. Dizdar, Mert Hakan'ın maç boyunca anlamsız hareketler yaptığını ve bu durumun Fenerbahçe'ye zarar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Fenerbahçe tribünlerinde yakılan meşaleler ve deplasman takımının stadyuma meşale sokma yöntemleri de eleştirildi. İsmail Kartal'ın, Mert Hakan'ı oyundan alarak takımı korumaya çalıştığı vurgulandı.
20 Mayıs 2024
İşaretlediklerim