Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarları sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Bu sırada Fenerbahçe'nin Nijeryalı sağ beki Bright Osayi-Samuel, kendisine ve takım arkadaşlarına saldıran taraftarlara karşılık verdi. Osayi-Samuel'in bu eylemleri, hem Türkiye'de hem de dünyada sosyal medyada geniş yankı buldu. Olaylar sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamalarda, yaşananlar kınandı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.
18 Mart 2024

Fenerbahçe Futbol Takımı, Trabzon'da gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan deplasman maçının ardından 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yapacak. Toplantıda, takımın Süper Lig'den çekilme ihtimali de masaya yatırılacak. Bu gelişme, Türk futbolunda önemli bir dönüm noktası olabilir ve ligdeki dengeleri etkileyebilir.
18 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri maç sonrası sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırmasını eleştirdi ve yenilgiyi kabullenmenin önemini vurguladı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı, 12 kişi gözaltına alındı ve 38 saldırganın kimliği belirlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu ve futbolcuların da soruşturulabileceğini belirtti, ancak daha sonra bu açıklamasını düzeltti.
19 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarına Türk futbol kulüpleri tepki gösterdi. Rizespor, Erzurumspor, Yeni Malatyaspor, Afyonspor, Kayserispor, Konyaspor ve Alanyaspor gibi kulüpler, bu sloganları kınayan açıklamalar yaptı. Rizespor, slogan atanları 'foseptik fareleri' olarak nitelendirirken, Yeni Malatyaspor stadyumlarda siyasi hedeflere acının alet edilmesini 'mide bulandırıcı' bulduğunu belirtti. İstanbul Başakşehir, Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor ise futbolseverlere sağduyu çağrısında bulundu.
27 Şubat 2023

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Mehmet Ali Yılmaz, Fenerbahçe ile oynanan ve Trabzonspor taraftarlarının sahaya inerek olay çıkardığı maç sonrası verdiği röportajda taraftarları eleştirmişti. Yılmaz, taraftarların bu davranışını 'organizasyon' olarak nitelendirerek, Trabzonspor'a yakışmadığını belirtmiş ve taraftarları 'hıyarlar' olarak tanımlamıştı. Bu röportaj, Yılmaz'ın ölüm haberinin ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Olaylar sonucunda Trabzonspor'a cezalar verilmiş ve bazı taraftarlar tutuklanmıştı.
24 Nisan 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, 'Hükümet istifa' sloganı attıkları için evlerine tebligat gönderilen taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurdu. Kulüp, bu amaçla 40 avukat görevlendirdiğini açıkladı. Taraftarlar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından iktidara yönelik öfkeyi tribünlere taşımış ve bu sloganı atmışlardı. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve bazı kulüpler de sloganı kınayarak stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunmuştu.
3 Mart 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçeli futbolculara yönelik herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 38 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerle ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında futbolcuların da soruşturulabileceğine dair bir izlenim veren Tunç, bu son açıklamasıyla durumu netleştirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sahaya inmesi büyük tepki çekmişti.
19 Mart 2024

Galatasaray taraftarları, Süper Lig'in 25'inci haftasında oynanan Kasımpaşa maçında 'Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan' şeklinde hükümete yönelik istifa sloganları attı. Bu eylem, daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlarla yaptığı protestoların ardından gerçekleşti. İktidar milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kulüpleri hedef göstermiş ve stadyumlarda siyaset yapılmasına karşı çıkmıştı. Fenerbahçe taraftarlarına 'spor müsabakalarını seyirden men' cezası tebligatları gönderilmeye başlanmış ve kulüp taraftarlarına hukuki destek sağlayacağını duyurmuştu.
11 Mart 2023

Ahmet Çakar, Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısında 10 kişiyle oynayarak kazandığı maçı değerlendirdi. Fenerbahçe'nin eksik oyuncularına rağmen üstün bir performans sergilediğini ve Galatasaray'a fazla pozisyon vermediğini belirtti. Çakar, Fenerbahçe taraftarının, takımın bu performansı diğer maçlarda neden gösteremediğini sorgulayacağını ifade etti. Bu galibiyetle şampiyonluk yarışı son maça kaldı.
20 Mayıs 2024

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, TFF 2'nci Lig'deki Bursaspor-Amedspor maçında saldırıya uğrayan Amedspor'a destek mesajı yayınladı. Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Amedspor'a başlarını dik tutmalarını ve futbollarını oynamalarını söyledi. Ayrıca, 1990'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin sembolü olan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterlerine atıfta bulunarak, bu tür eylemlerin siyasi uzantılarına karşı mücadele edeceklerini belirtti.
5 Mart 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Fenerbahçe, son maçında beklenen performansı sergileyemedi ve İsmail Kartal'ın oyuncu tercihleri eleştirildi. Fred'in yokluğu takımın hem savunma hem de hücum bölgesindeki performansını olumsuz etkiledi. İsmail Kartal'ın transfer dönemindeki kararları ve maç içindeki oyuncu değişiklikleri, takımın istikrarsızlığının ana sebepleri olarak görülüyor. Sosyal medyada Fenerbahçe'nin orta sahasının maça 'gelmediği' yönünde eleştiriler yapıldı.
28 Şubat 2024

Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen derbi maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki puanını artırarak sıralamadaki yerini güçlendirdi. Maçın detayları ve takımların performansları futbolseverler tarafından merak ediliyor ve tartışılıyor.
9 Aralık 2023
İşaretlediklerim