İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlar, uzun süredir düşüş gösteren baraj doluluk oranlarını bir miktar artırdı. İSKİ'ye göre, 12 Kasım itibarıyla barajların genel doluluk oranı yüzde 16,18'den yüzde 16,43'e yükseldi. Ağustos sonunda yüzde 29,22 olan doluluk oranı, eylül sonunda yüzde 22,7'ye düşmüş ve kasım ayında yüzde 17'nin altına gerilemişti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için önümüzdeki günlerde de sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
12 Kasım 2023

Düzce'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel oluştu ve köy yolları kapandı. Özellikle Yığılca ilçesinde yoğun yağışlar görüldü. AFAD ve diğer ilgili ekipler, su baskınlarına ve taşkınlara karşı müdahale ediyor. Hasanlar Barajı'ndaki su seviyesinin yüzde 130'a ulaşması üzerine, baraj bölgesinde ve dere yataklarına yakın yerlerde yaşayan vatandaşların tahliyesi için çalışmalar yapılıyor.
9 Temmuz 2023

İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin pazartesi günü Batı Karadeniz'de fırtınanın etkili olacağına dair duyurusunun ardından vatandaşları uyardı. Yarın sabah saatlerinde fırtınanın etkili olacağı belirtildi. Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
15 Ekim 2023

İstanbul, Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'nın Mercan kapısının olduğu bölümün çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
16 Eylül 2023

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, Marmara Bölgesi'nde bu akşam saatlerinden itibaren fırtına olacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracağı ve fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtınanın yarın gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Vatandaşlara olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.
25 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, Batı Karadeniz'de rüzgarın bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğini belirtti. Fırtınanın, Salı günü sabah ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Valilik, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
18 Eylül 2023

Amasya, Samsun, Sinop ve Kastamonu illerinde şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde şu ana kadar iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. AFAD, bölgedeki müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.
5 Haziran 2023

İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine dayanarak, İstanbul'un Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiği belirtildi. Ayrıca, zirai don olayı ve kuvvetli rüzgar ile fırtına uyarısı yapılarak, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
28 Mart 2023

Ankara Valiliği, kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine dayanarak yapılan açıklamada, 11 Haziran Pazar günü için kuvvetli ve etkili yağış beklendiği ifade edildi. Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışına karşı dikkatli olmaları istendi.
10 Haziran 2023

Ankara Valiliği, 13 Haziran'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar konusunda vatandaşları uyarıyor. Olası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Uyarı, valiliğin Twitter hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak yapılmıştır.
12 Haziran 2023

Sivas'ın Zara ilçesinde öğle saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, Ahmet Başyurt Mahallesi Kanlıçayır mevkisinde hortuma dönüştü. Hortum, bölgedeki bazı evlerin, ahırların ve samanlıkların çatılarına hasar verdi. Vatandaşlar hortumun çatılardaki parçaları savurduğu anları cep telefonlarıyla kaydetti. Aynı zamanda Sivas merkezde de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sürücüler su birikintileriyle mücadele etti ve hasarlı kazalar yaşandı.
21 Mayıs 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları AŞ tarafından bazı vapur seferleri iptal edildi ve bazı hatlarda gecikmeler meydana geldi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp ve Üsküdar-Haliç hatlarında bazı iskelelere uğramama kararı alındı. Ayrıca, Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2023

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bayramın ilk günü bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı, ikinci gün ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği belirtildi.
27 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzeyi için yağmur uyarısında bulundu. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli olacağı ve rüzgarın güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
27 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında hafta sonu kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Fırtınanın etkisini cumartesi günü artırması öngörülüyor. Çanakkale, Edirne, İstanbul ve Kırklareli illerinin etkileneceği belirtiliyor. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları ve soba ile doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşları uyarıyor.
1 Aralık 2023

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege bölgelerinde güney yönlerden esen kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı öngörülüyor. Vatandaşlar, olası ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
27 Kasım 2023
İşaretlediklerim