Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2023 mali yılı için belirlenen ara mali hedefleri yerine getirdiğini tespit ederek bu kulüplere ceza vermedi. Ancak, Başakşehir'in 2023-24 sezonunda öngörülen nihai finansal hedefi kısmen aşması nedeniyle cezayla karşı karşıya kalabileceği açıklandı. Başakşehir, futbol kazanç kuralına uymaması durumunda UEFA müsabakalarından men edilme, oyuncu sayısının sınırlandırılması, yeni transferlerin kaydedilmesinin kısıtlanması veya para cezası gibi yaptırımlarla karşılaşabilir.
6 Eylül 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu ilk maçında Dinamo Kiev'i 3-2 mağlup etti. Ukrayna'daki savaş nedeniyle maç Romanya'nın başkenti Bükreş'te oynandı. Beşiktaş'ın gollerini Aboubakar, Colley ve Bakhtiyor attı. Dinamo Kiev'in gollerini ise Shaparenko ve Voloshyn kaydetti. Karşılaşma Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.
24 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Beşiktaş, Türkiye'nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermemesini Twitter üzerinden eleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) etiketlendiği mesajda 'dünyanın en güzel stadı' olarak nitelendirilen Beşiktaş Park'ın fotoğrafları paylaşıldı. TFF'nin UEFA'ya sunduğu aday statlar listesinde Beşiktaş Park'ın yer almaması tepki çekti.
10 Ekim 2023

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçı izlemek için Tüpraş Stadı'na gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü protesto sonrasında stattan ayrıldı. Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 'Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz' diyerek çıktığı görüldü. Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2'lik skorla mağlup oldu.
5 Ekim 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a 3-1 mağlup oldu. Beşiktaş'ın tek golünü Masuaku uzatma dakikalarında kaydetti. Siyah beyazlılar, ilk maçında da Ajax'a 4-0 yenilmişti ve henüz puanla tanışamadı. UEFA Avrupa Ligi bu sezon yeni bir formatla düzenleniyor ve Beşiktaş'ın önünde zorlu bir fikstür bulunuyor.
3 Ekim 2024

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Süper Lig'in 9. haftasında 21 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan Galatasaray - Beşiktaş derbisinin biletleri satışa çıktı. Biletler, GS Bonus kart sahiplerine öncelikli olarak passo.com.tr adresinden satışa sunuldu. Derbide en ucuz bilet 700 lira olurken, en pahalı biletin fiyatı 17 bin 500 lira olarak belirlendi. Beşiktaş, deplasmanda oynanacak derbi karşılaşmasında taraftarlarının tribünde yer alabileceğini duyurdu.
18 Ekim 2023

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatında mücadele edecek kadrolarını UEFA'ya bildirdi. Fenerbahçe, Manchester United ve Lyon gibi güçlü rakiplerle karşılaşacak. Galatasaray, ilk maçını PAOK ile evinde oynayacak. Beşiktaş ise ilk maçında deplasmanda Ajax ile karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi bu sezon 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk maçlar 25-26 Eylül'de oynanacak.
5 Eylül 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre takımı Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta maçın ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından bir karar çıkmadı. Toplantı, taraftarların yoğun protestolarının ardından kulüp binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından siyah-beyazlı yönetim herhangi bir açıklama yapmadan stadı terk etti. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önce teknik direktör Şenol Güneş'le bir süre özel görüşme yaptığı, Güneş'in stattan ayrılmasının ardından Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.
6 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

UEFA Avrupa Ligi sezonunun ilk haftasında Fenerbahçe ve Beşiktaş sahaya çıkacak. Fenerbahçe, Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini konuk ederken, Beşiktaş Hollanda'nın Ajax takımına konuk olacak. Organizasyonda 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler son 16 turuna yükselecek. Türkiye'yi bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray temsil edecek.
26 Eylül 2024

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını, Kayseri Valiliği'nin itirazı üzerine geri çevirdi. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe taraftarlarının Kayserispor deplasmanına girişi yasaklanmış oldu. Önceki gelişmelerde, Fenerbahçe taraftarlarının hükümet karşıtı sloganlar atması ve bu durumun siyasi tartışmalara yol açması sonucunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi yer almıştı.
3 Mart 2023

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş perşembe günü sahaya çıkacak. Fenerbahçe'nin maçı saat 22:00'de TRT Spor'da, Galatasaray'ın maçı saat 19:45'te TRT 1'de, Beşiktaş'ın maçı ise saat 22:00'de TRT 1'de yayınlanacak. UEFA Konferans Ligi'nde ise Başakşehir bugün saat 17:30'da TRT 1'de oynayacak.
2 Ekim 2024

Beşiktaş futbol takımı, performans düşüklüğü ve takım içindeki uyumsuzluk nedeniyle Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal ve Jean Onana'yı kadro dışı bıraktı. Takımın Genel Koordinatörü Samet Aybaba tarafından yapılan açıklamada, yeni kadro yapılanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Beşiktaş, son maçında Fenerbahçe'ye 3-1 yenilerek ligde 5. sırada yer alıyor.
11 Aralık 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup maçları öncesi son eleme aşaması olan play-off turunun kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde seribaşı olarak katılacak. Eğer Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile oynayacağı 3'üncü eleme turu eşleşmesini kaybederse, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda karşılaşacağı muhtemel rakipler de belli olacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi elemelerindeki play-off turu kurasına çıkacak.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim