Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri ve maç tarihleri açıklandı. Galatasaray ilk maçını 25 Eylül’de PAOK ile evinde oynayacak. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise 26 Eylül’de sırasıyla Union SG ve Ajax ile karşılaşacak. Bu sezon Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
2 Eylül 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, sekizer rakiple karşılaşacak ve ilk maçlar 25-26 Eylül’de oynanacak. Yeni formatta, her takım dördü içeride, dördü dışarıda olmak üzere sekizer rakiple mücadele edecek.
30 Ağustos 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yer alan ve play-off oynamayı garantileyen Diyarbakır'ın futbol takımı Amedspor'un, yedi yıldır uygulanan deplasman yasağı sona erdi. Kulüp, 20 Mayıs Cumartesi günü İzmir Menemen Şehir Stadında Menemen F.K ile oynayacakları maç için taraftar yasağının olmadığını ve misafir takım biletlerinin maç günü satılacağını duyurdu. Bilet fiyatının 40 TL olduğu belirtildi.
19 Mayıs 2023

Borsada işlem gören Beşiktaş, zarar ettiği gerekçesiyle temettü (kar payı) dağıtmayacağını duyurdu. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Finansal Raporlama Tebliği hükümleri çerçevesinde alındı. Beşiktaş'ın 01.06.2022-31.05.2023 özel hesap dönemi finansal tablolarında dönem zararı açıklanmış olması sebebiyle, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.
6 Eylül 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında deplasmanda Ajax'a 4-0 mağlup oldu. Ajax'ın gollerini Fitz-Jim K. (31 ve 73. dakika), Gods M. (51. dakika) ve Taylor K. (55. dakika) kaydetti. Günün diğer UEFA Avrupa Ligi maçlarında Fenerbahçe, USG'yi 2-1 yendi. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek ve ilk sekize giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.
27 Eylül 2024

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor'un başvurusu üzerine Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmamasına karar verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor, aldıkları kararın güvenlik sorunu teşkil edecek mesajlar nedeniyle olduğunu ifade etti.
28 Şubat 2023

AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikecilik' ile suçladı. Beşiktaş Kulübü, 121 yıllık şerefli geçmişine vurgu yaparak, siyasetle arasına mesafe koyduğunu ve hiçbir haram kupası olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Kulüp, suçlamaların maddi ve hukuki bir dayanağı olmadığını, bu tür suçlamalarla mücadele etmek için hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını ifade etti. Ayrıca, 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamanın Beşiktaş'ın hakkı olduğunu ve bu kupayı kazanmak için şerefle mücadele edeceklerini belirtti.
20 Mart 2024

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 18. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Fatih Karagümrük ve Alanyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Galatasaray'ın yedi futbolcusunun sarı kart görmesi, Fenerbahçe'nin çirkin ve kötü tezahüratı, saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri; Trabzonspor ve Alanyaspor'un çirkin ve kötü tezahüratları ve saha olayları sevk nedenleri arasında yer aldı. Ayrıca, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci ve Ümraniyesporlu Anıl Demir de çeşitli disiplin ihlalleri sebebiyle disipline gönderildi.
10 Ocak 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü'yü deplasmanda 3-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılar 14'üncü dakikada Aboubakar, 23'üncü dakikada Muleka ve 62'nci dakikada Salih Uçan'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Azerbaycan ekibinin tek golünü 79'uncu dakikada Lebon attı. Rövanş maçı 17 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.
10 Ağustos 2023

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle hükümete karşı öfke artarken, bu tepkiler spor müsabakalarına da yansıdı. Fenerbahçe taraftarlarının ardından Beşiktaş taraftarları da Süper Lig maçında 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ayrıca Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri oyuncakları sahaya attı.
26 Şubat 2023

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemde tribünlerde dile getirilen 'hükümet istifa' sloganları ve bunun sonucunda taraftarlara uygulanan deplasman yasağına tepki gösterdi. Koç, hükümet lehine tezahürat olsaydı aynı kararların alınıp alınmayacağını sorguladı ve kulüpleri ses çıkarmaya çağırdı. Ayrıca, Kayserispor deplasmanına taraftarların girişinin yasaklanmasına ilişkin yaşanan süreci anlattı ve bu durumun Fenerbahçe'ye karşı bir tavır olduğunu ifade etti. Koç, Fenerbahçe'nin devlete karşı olmadığını, ancak herkesin hükümeti desteklemek zorunda olmadığını belirtti.
3 Mart 2023

Beşiktaş Kulübü'nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda, kulübün borcunun 6 milyar 696 milyon 974 bin 534 lira olduğu belirtildi. Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, borç miktarını açıklarken, Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki de borcun kontrol edilebildiğini ifade etti. Tiryaki, kulübün finansal sürdürülebilirliği sağlamak için gelirlerini arttırması gerektiğini ve Beşiktaş'ın Avrupa'da da kupa hedeflemesi gerektiğini söyledi.
16 Eylül 2023

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş, evinde Konyaspor'u ağırladı ve maçı 2-0 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçtaki goller 32. dakikada Salih Uçan ve 58. dakikada Cenk Tosun tarafından kaydedildi. Bu galibiyetle Beşiktaş, yarı finalde Fenerbahçe'yi eleyen Ankaragücü ile karşılaşacak.
28 Şubat 2024

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, performansıyla dikkat çekmesine rağmen A Milli Takım kadrosundan ani bir kararla çıkarılarak Ümit Milli Takım kadrosuna gönderildi. Bu karar, Beşiktaş yönetimi ve taraftarlar dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kararı skandal olarak nitelendirerek, genç oyuncunun milli takımda yer almasının Türk futbolu için büyük bir ödül olacağını belirtti. A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise yapılan değişikliğin oyunculara Ümit Milli Takım'ında daha fazla fırsat sunacağını savundu.
21 Mart 2024

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in üçüncü hafta lig maçları, Avrupa kupalarına katılmak için oynayacakları play-off turu maçları nedeniyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu erteleme kararını duyurdu ancak ertelenen maçların ne zaman oynanacağına dair bir açıklama yapmadı. Daha önce Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in lig maçları Avrupa kupaları nedeniyle ertelenmemişti ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho bu durumu eleştirmişti.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim