İzmir'in Kınık ilçesinde 97 yaşındaki Şahinaz Önem, evde yalnızken mutfakta süt ısıtmak için piknik tüpünü kullanırken elbisesinin tutuşması sonucu çıkan yangında yaşamını yitirdi. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını söndürse de, sağlık ekipleri yaşlı kadının öldüğünü tespit etti. Önem'in cenazesi, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, 66 yaşındaki eski model ve radyo talk-show sunucusu Anne Lesley Smith ile nişanlandığını açıkladı. Murdoch, geçen yıl dördüncü eşi Jerry Hall'dan ayrılmıştı. Murdoch ve Smith, evlilik teklifinin St Patrick Günü'nde yapıldığını ve düğün törenlerinin yaz sonunda gerçekleşeceğini belirtti. Murdoch'ın altı çocuğu bulunmakta ve medya imparatorluğunun geleceği merak konusu.
21 Mart 2023

Harvard Tıp Fakültesi'nden Profesör David Sinclair, biyolojik yaşından genç kalmak için günlük rutinlerini ve beslenme alışkanlıklarını açıklıyor. Sinclair, resveratrol zengini gıdalar tüketmeyi, kahvaltıyı atlayarak aralıklı oruç uygulamayı ve şeker ile etten kaçınarak bitki bazlı bir diyeti benimsemeyi öneriyor. Bu alışkanlıkların bağırsak sağlığını güçlendirmek, doku hasarı riskini azaltmak, ruh halini iyileştirmek ve kalp sağlığını artırmak gibi faydaları olduğunu belirtiyor.
8 Temmuz 2023

ABD'li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, 'Call Her Daddy' adlı podcast'te gençlik yıllarının zorluklarından ve hayatın erken dönemlerindeki bağımsızlık arayışından bahsetti. Fonda, genç insanların cevaplaması gereken zor sorular olduğunu ve yaşlandıkça bu soruların kolaylaştığını ifade etti. Ayrıca, bulimik olduğu gençlik dönemlerinde çok mutsuz olduğunu ve 30 yaşına kadar yaşamayı beklemediğini, ancak şimdi 85 yaşında kanserle mücadele ederken kendini 'yenilmez' hissettiğini dile getirdi. Fonda'nın yeni filmi '80 for Brady' ABD'de gösterime girecek.
2 Şubat 2023

Türk rock müziğinin tanınmış ismi Teoman, evlilik düşüncesini 80 yaşına ertelediğini belirtti. Daha önce 70 yaşında evlenmeyi düşündüğünü söyleyen sanatçı, yaşlandıkça bu düşüncesinin değiştiğini ifade etti. Ayrıca yeni albümünün beklediğinden daha fazla kişi tarafından sevildiğini ve bu albümü küçük bir kitle ve kendisi için yaptığını söyledi.
22 Ekim 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bu haftaki sıcaklık verilerini paylaştı. Özhaseki, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağını belirtti ve kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşları, günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
1 Ağustos 2023

Britanya'nın Oxfordshire şehrinde yaşayan 10 yaşındaki Teddy, Apple'ın gözlüklü emojisinin gözlük takan insanları 'dişlek ve inek gibi' gösterdiğini düşünerek bu emojinin değiştirilmesi için bir imza kampanyası başlattı. Teddy, gözlük takan insanlar hakkında yanlış bir izlenim yarattığını belirterek, bu emojinin saldırgan ve aşağılayıcı olduğunu ifade etti. Kendi hazırladığı alternatif emojide gözlük çerçevelerini inceltip, ağız kısmına bir gülümseme ekledi. Kampanya, Teddy'nin öğretmeni Lisa'nın desteğiyle başlatıldı.
1 Aralık 2023

ABD'nin Alabama eyaletinde yaşayan Kelsey Hatcher, uterus didelfis adı verilen ve her bin kadından üçünde görülen çift rahim rahatsızlığına sahip. Şu an 32 yaşında olan Hatcher, her iki rahminden de hamile kalmış durumda, bu durum milyonda bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Çift rahimli kişilerde düşük yapma, erken doğum gibi riskler daha yüksek olabiliyor. Hatcher'in doğum tarihi normal şartlarda Noel'i gösteriyor ve bu hamilelikle birlikte çiftin beş çocuğu olacak.
18 Kasım 2023

65+ Yaşlı Hakları Derneği, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ve Hatay'da yaptığı saha ziyaretlerinde, deprem bölgelerinde kurulan çadır ve konteyner alanlarında yaşlı ve engelliler için yeterli düzenlemelerin yapılmadığını belirtti. Dernek, engelli sayısının artacağını ve hijyen koşullarının geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, AFAD ve diğer ilgili kurumlara yaşlı ve engelliler için konteyner alanlarını uygun şekilde düzenleme önerilerinde bulundu.
24 Mart 2023

Britanya Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) yayımladığı analize göre, 2022'de Britanya'da hava sıcaklığına bağlı olarak 4 bin 507 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, son 32 yılda iki kattan fazla artış gösterdi. En yüksek ölüm riski, sıcaklıkların 29 derecenin üzerine çıktığı başkent Londra'da görüldü. Ayrıca, 2022'de ülkede ölçülen en yüksek sıcaklık 40,2 derece olarak kaydedildi.
22 Eylül 2023

Çin'in Pekin kentindeki Xuanwu Hastanesi'nde nörologlar, 19 yaşındaki bir erkek hastada Alzheimer hastalığına ait bulgular tespit etti. Hafıza kaybı ve beynin hipokampüs bölgesinde küçülme gibi belirtiler gösteren hasta, literatüre 'en genç Alzheimer vakası' olarak kaydedildi. Bu durum, Alzheimer hastalığının genellikle yaşlılıkla ilişkilendirilmesine karşı yeni bir bakış açısı sunuyor ve genç Alzheimer vakaları hakkında daha fazla veri toplanması gerektiğini ortaya koyuyor.
19 Şubat 2023

Dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch, 66 yaşındaki nişanlısı Ann Lesley Smith ile nişanlanmasının üzerinden kısa bir süre sonra ayrıldı. Çiftin ayrılık nedeni olarak Smith'in toplum önünde olma durumuna alışamaması gösterildi. Murdoch, Fox News ve The Sun gibi büyük medya kuruluşlarının sahibi olup, altı çocuk babasıdır ve medya imparatorluğunun geleceği merak konusudur.
5 Nisan 2023

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS'ye başvuran en genç adayın 15, en yaşlı adayın 89 yaşında olduğunu belirtti. Sınava toplam 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğunu ve sınavın 228 sınav merkezinde uygulanacağını ifade etti. Adayların okul türlerine göre dağılımı ve diğer istatistiksel bilgileri paylaştı. Geçen yılki sınava 3 milyon 243 bin 334 aday başvurmuştu.
12 Haziran 2023

Stanford Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi, binlerce orta yaş ve üstü kişide yaptıkları kan testleriyle, sağlıklı görünen 50 yaş ve üstü beş yetişkinden birinde en az bir organın diğerlerine göre daha hızlı yaşlandığını tespit etti. Araştırma, 11 ana organ ve doku üzerinde yoğunlaşarak, bu organlardan kaynaklanabilecek hastalıkları öngörmeye yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bulguların daha geniş bir örnekleme ile teyit edilmesi durumunda, hızlı yaşlanan organlar için önleyici tedavilerin başlatılabileceğini belirtiyor.
7 Aralık 2023

Türkiye'de memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zam, engelli bireylerin ve bakım aylığı alanların maddi durumunu iyileştirmeye yetmiyor. 2023 yılında en yüksek engelli aylığı 2 bin 392 TL, bakım aylığı ise 4 bin 336 TL olarak belirlendi. Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği Başkanı Süleyman Akbulut, 731 bin engelli ve ailesinin açlık sınırının altında yaşadığını belirtiyor. Engelli bireyler ve aileleri, engellilikten kaynaklanan ekstra mali yükümlülükler nedeniyle daha fazla gelire ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, engelli bakımını üstlenen aile yakınları, sosyal güvencesiz bir şekilde ve asgari ücretin yarısı kadar bir gelirle çalışmak zorunda kalıyor.
4 Ocak 2023

Ay'a ayak basan ikinci insan olan Edwin 'Buzz' Aldrin, 93. yaş gününde Dr. Anca Faur ile evlendiğini duyurdu. Los Angeles'ta gerçekleşen küçük bir törenle evlenen çift, sosyal medya üzerinden mutluluklarını paylaştı. Aldrin'in daha önce üç kez evlendiği ve Faur'un kendisinden 30 yaş küçük olduğu bilgisi medyada yer aldı.
22 Ocak 2023

1964 yılında BBC Yaban Hayatı Dergisi tarafından başlatılan ve bugün Londra Doğa Tarihi Müzesi’nin sürdürdüğü, yılın en iyi vahşi yaşam fotoğraflarının seçildiği yarışmanın adayları açıklandı. Yarışmada farklı dallarda ve yaş gruplarında fotoğraflar değerlendirilecek. Ödüller 10 Ekim’de açıklanacak ve seçilen 100 fotoğraf Londra’daki Doğa Tarihi Müzesi’nde sergilenecek.
1 Eylül 2023

DailyMail gazetesinin derlediği hikayelere göre, eşlerin 'dırdırı' sayesinde birçok kişi ölümden döndü. Royal Surrey County Hastanesi'nde danışman üroloji cerrahı olan Profesör Christopher Eden, hastaların genellikle çok meşgul oldukları için semptomlarını en aza indirdiklerini ve onları doktora gitmeye ikna etme sorumluluğunun genellikle eşlere düştüğünü belirtti. Birçok örnekte, eşlerin ısrarı sayesinde erken teşhis konuldu ve hayatlar kurtarıldı.
16 Eylül 2023

BBC'nin haberine göre, Türkiye'de sağlık turizmi kapsamında zayıflama ameliyatı yaptıran çok sayıda Britanyalı bulunuyor. Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve Britanya'daki uzun bekleme süreleri Türkiye'yi cazip hale getiriyor. Sosyal medya etkisiyle artan bu eğilim sonucunda, 2019'dan bu yana yedi Britanyalının ameliyat sonrası hayatını kaybettiği iddia ediliyor. BBC'nin Türkiye'deki kliniklerle yaptığı gizli müşteri araştırmasında, bazı kliniklerin düşük vücut kitle endeksine sahip kişileri bile ameliyat için kabul ettiği ve kilo almaya teşvik ettiği belirtiliyor.
21 Mart 2023

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 82 yaşındaki Sıddıka A. evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olay yerine gelen ekipler, yaşlı kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Sıddıka A.'nın Alzheimer hastası eşi G.A. gözaltına alındı. Cenaze, incelemelerin ardından Bolvadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Eylül 2023
İşaretlediklerim