Sosyal medya platformu TikTok, Kuran'a saldırılarıyla tanınan Irak asıllı Salwan Momika'nın hesabındaki para kazanma özelliğini kapattı. Momika, TikTok'ta canlı yayımladığı Kuran'a saldırı videolarının milyonlarca seyirciye ulaştığını ve canlı yayın esnasında TikTok'tan saatte 100 ile 300 dolar arasında para kazandığını belirtti. Ancak TikTok, bu gelir getiren özelliği kapatarak Momika'nın bu yolla para kazanmasını engelledi.
29 Ağustos 2023

ABD'li pop şarkıcısı Taylor Swift, Eras turunun ABD ayağı kapsamında görev alan kamyon şoförlerine ve diğer tur ekibi üyelerine 100 bin dolarlık ikramiye verdi. Colorado merkezli kamyon şirketi Shomotion’un CEO’su Michael Scherkenbach, bu jestin nakliye personelini şaşırttığını belirtti. İkramiyenin bu büyüklükte olmasını beklemediklerini ifade eden Scherkenbach, tur için yaklaşık 50 kamyon sürücüsünün görev aldığını söyledi.
4 Ağustos 2023

İspanya'nın İbiza adasında çevreci grup Futuro Vegetal'ın iki üyesi, Wal-Mart varisi Nancy Walton Laurie'ye ait 300 milyon dolarlık 'Kaos' isimli yatı kırmızı ve siyah boyayla doldurulmuş yangın söndürücüler kullanarak tahrip etti. Eylemciler, zenginlerin lüks yaşamının eko-sosyal çöküşe yol açtığını iddia ederek bir pankartla fotoğraf çektirdi. Lüks yatın özellikleri arasında havuz, akvaryum, helikopter pisti, sinema, spa, spor salonu ve hastane bulunuyor. İki eylemci tutuklandı ve grup, İbiza'daki kampanyaya katılmaktan gurur duyduğunu belirtti.
17 Temmuz 2023

Ünlü yatırımcı Warren Buffet, dar gelirli bireyler için mali tuzakları ve bu tuzaklardan kaçınma yollarını içeren öğütlerini paylaştı. Buffet, kişisel gelişimi ihmal etmemek, kredi kartı borçlarından kaçınmak, dışarıda yeme-içme alışkanlıklarını sınırlandırmak, son teknoloji ürünlerine aşırı para harcamamak, kıyafet ve yeni araba alımlarında tutumlu olmak, kullanılmayan spor salonu üyelikleri ve abonelikleri iptal etmek, cilt bakım ürünlerini aşırı kullanmamak, sıkça gece dışarı çıkmamak, kumardan uzak durmak ve sigara içmemek gibi konularda tavsiyelerde bulundu.
25 Kasım 2023

Bir milyarder iş insanı, Karayipler'deki özel adasında yaşayacak ve çalışacak bir çift arıyor. İş ilanında çiftten, Britanya'nın Karayipler'deki Virjin Adaları'ndan birine bakması ve adanın bir inşaat alanından lüks bir cennete dönüşmesinin reklamını yapması bekleniyor. Adayların lüks otelcilik konusunda deneyimli olması ve bir TikTok videosu göndermesi gerekiyor. Seçilen çift, sosyal medyada milyarder iş insanının adasında yaşamaya ilişkin deneyimlerini paylaşacak.
3 Kasım 2023

Amerikan futbolunun ünlü ismi Tom Brady, sosyal medya hesapları üzerinden emeklilik kararını açıkladı. 45 yaşındaki sporcu, ailesi, takım arkadaşları ve koçlarının fotoğrafları eşliğinde duygusal bir veda mesajı yayınladı. Geçen yıl Gisele Bündchen ile boşanan Brady, şu anda yapımcısı olduğu '80 for Brady' isimli filmin tanıtımıyla meşgul.
2 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı ortak canlı yayın bağış kampanyasında toplam 115,1 milyar lira bağış toplandı. Kampanyaya 213 televizyon, 562 radyo, sanatçılar, iş insanları, sporcular, siyasiler ve resmi kurum temsilcileri katıldı. Vatandaşlar tarafından 9 milyonu aşkın SMS gönderilerek destek sağlandı. Toplanan yardımlar AFAD ve Kızılay'a verilecek.
16 Şubat 2023

ABD'de Shane Co. isimli bir mücevher markası, 30 gün boyunca düzenli olarak yatak toplayan bir kişiye bin dolar (yaklaşık 29 bin lira) ödül vereceği bir yarışma başlattı. Marka, bu yarışmayla güne planlı başlamanın önemine dikkat çekiyor ve yatak toplamanın stresi azalttığını, sabah düzenini sağladığını iddia ediyor. Yarışma yalnızca ABD vatandaşlarına açık olup, kazanan 22 Aralık'ta açıklanacak.
27 Kasım 2023

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle pop müzik sanatçısı Tarkan, Instagram hesabından Cumhuriyetin 100. yılı ve Mustafa Kemal Atatürk için yazdığı marşın bir bölümünü paylaştı. Paylaşımda Atatürk'ün bir fotoğrafı ve marşın sözleri yer aldı. Sözler, Atatürk'e olan sevgi ve bağlılığı ifade ediyor ve onun izinde yürüme sözü veriyor.
19 Mayıs 2023

15 Şubat'ta Türkiye genelinde düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' adlı bağış kampanyasında toplam 115 milyar lira bağış taahhüt edilmişti. Kampanya, AFAD ve Kızılay yararına yapılmış ve çok sayıda televizyon, radyo kanalı, ünlü isimler ve resmi kurumlar katılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamasına göre, taahhüt edilen paranın sadece 84 milyar 400 milyon lirası yatırılmış durumda. Vadettiği tutarı yatırmayanlar hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmayacağı önceden belirtilmişti.
1 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, popüler sosyal medya platformu TikTok'ta bir hesap açtığını duyurdu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, gençlere 14 Mayıs sonrası için vaatlerini anlatmak üzere TikTok'ta içerik üreteceğini belirtti ve takipçileriyle yorumlar aracılığıyla etkileşimde bulunacağını ifade etti.
4 Nisan 2023

Forbes dergisi, Türkiye'de mayıs ayındaki seçimler öncesinde 700 bin TikTok hesabının hacklendiğini yazdı. TikTok sözcüsü Alex Haurek, nisan ayında bazı kullanıcı hesaplarında olağandışı faaliyetler tespit edildiğini ve önlemler alındığını belirtti. Güvenlik açığından kimin yararlandığı belirsizken, Türk hükümetinin geçmişte devlet destekli trol ağlarını kullanma geçmişi olduğu ve seçimler öncesinde deepfake ve sansür kullanıldığı ifade edildi. TikTok içindeki soruşturmada bu durumun Türkiye'deki seçimlerle ilgili olduğuna dair bir kanıt bulunamadı.
19 Temmuz 2023

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan, ABD'deki bir Pakistanlı işadamının Kahramanmaraş merkezli depremler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı. ABD'deki Türk-Amerikan dernekleri ve Türk konsoloslukları, depremzedelere yönelik ihtiyaç malzemeleri ve para bağışı toplamak için organize çalışmalar yürütüyor. İllinois merkezli Türk-Amerikan Derneği TACA, deprem yardım fonu aracılığıyla bağış topluyor ve toplanan yardımları Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo ile AFAD'a ulaştırmayı planlıyor.
7 Şubat 2023

55 yaşındaki ABD'li model ve oyuncu Pamela Anderson, TikTok'ta evlenme taktikleriyle ilgili bir video paylaştı ve bu video kısa sürede viral hale geldi. Anderson, 'Birini sizinle evlenmeye ikna etmenin kesin yolunu' olarak, karşı tarafa 'Seninle asla evlenmeyeceğim' demeyi öneriyor ve bu taktiği ciddi bir şekilde uygulamanın önemini vurguluyor. Video, bir TikTok kullanıcısı tarafından 'Belki bu işe yarar' yorumuyla paylaşıldı ve milyonlarca kez izlendi. Bazı kullanıcılar Anderson'ın yöntemiyle evlendiklerini iddia ederken, bazıları ise Anderson'ın boşanmalarla sonuçlanan evlilik geçmişine atıfta bulunarak tavsiyelerine şüpheyle yaklaştı.
3 Şubat 2023

ABD'de Covid-19 pandemisi sonrası başlayan 'büyük istifa' hareketiyle işlerinden ayrılanların büyük bir kısmı, aldıkları karardan pişmanlık duyuyor. Fortune ve Fast Company dergilerinde yer alan haberlere göre, özellikle Z kuşağından olanların yüzde 80'i istifa kararlarını yeniden gözden geçiriyor. İş bulma zorlukları ve eski iş yerlerini özleme gibi sebeplerle birçok kişi eski işine dönmek istiyor. Farklı anketlerde pişmanlık oranları değişiklik gösterse de, pişmanlık sebepleri benzerlik gösteriyor. Uzmanlar, iş değiştirmeden önce iyi bir araştırma yapılması gerektiğini vurguluyor.
22 Şubat 2023

15 Şubat'ta düzenlenen 'Türkiye Tek Yürek' bağış kampanyasında toplanması beklenen 115 milyar liranın 41 milyar lirası henüz yatırılmadı. Habertürk yazarı Kübra Par, Fuat Oktay'ın ekibine ödeme yapmayanların isimlerinin açıklanıp açıklanmayacağını sordu, ancak hukuki bir yaptırım uygulanamayacağı ve bir zaman sınırı olmadığı belirtildi. Yatırılan miktarın tutarı zaman zaman açıklanarak bağışçıların teşvik edilmesi planlanıyor. Devlet bankaları, Varlık Fonu ve tanınmış şirketler arasında da ödeme yapmayanlar olduğu ifade ediliyor.
17 Mart 2023

6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan 'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyasına Emlak Konut 1 milyar lira bağışlayacağını açıklamıştı. Ancak Emlak Konut'un 1 Ocak-31 Mart faaliyet raporuna göre, vadettiği bağışın sadece 700 milyon lirası ödenmiş ve kalan 300 milyon lira hakkında bilgi verilmemiş. Ayrıca, şirketin seyahat giderleri ve reklam giderleri artış göstermiş, reklam giderleri personel giderlerinin üç katından fazla olmuş.
14 Temmuz 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, 57 yaşındaki Robert Withington, bir bankanın otoparkında bulduğu ve içinde 5 bin dolar olan çantayı almakla suçlandı. Withington, çantayı almasının yanlış olmadığını savunurken, çantanın bankaya ait olduğunu ve içindeki paranın kasabanın vergisi olduğunu bilmediğini belirtti. Eğer suçlu bulunursa, Withington beş yıla kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası alabilir.
31 Ağustos 2023

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, Instagram hesabı üzerinden müstehcen içerikler paylaştığı iddiasıyla yargılandığı ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis ile 5 bin güne kadar adli para cezası talep edilen davada beraat etti. Taşkın, yaşadıklarını 140journos ekibinin 'Türk İfşa' başlıklı belgeselinde anlattı. Belgeselde, zor bir çocukluk geçirdiğini ve özgürlüğüne düşkün olduğunu dile getirdi. Ayrıca, kendisini hedef alan ve şikayet eden kesimi 'hayatını yaşayamayan öfkeli gençlik' olarak tanımladı.
30 Ocak 2023

Türkiye'de meydana gelen depremin ardından başlatılan bağış kampanyasına Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve Süryani Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin yüksek miktarda bağışta bulundular. Kampanya, akşam 8'de başladı ve 22:12 itibariyle toplanan bağış miktarı 98 milyar 142 milyon 100 bin liraya ulaştı. Çocukların kumbaralarındaki paraları da dahil olmak üzere, toplam bağış miktarı 11 saat sonra 105 milyar lirayı geçti.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim