Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan'ı yakından takip ettiklerini belirtti. Özbek, Gündoğan'ın Barcelona'dan ayrılacağına dair net bir durum olmadığını ve bu konuda yorum yapmanın şu an için faydasız olduğunu söyledi. Ayrıca, İlkay Gündoğan milli takım kariyerini sonlandırdığını duyurdu ve Almanya Milli Takımı ile oynadığı 82 maçtan gurur duyduğunu ifade etti.
19 Ağustos 2024

Uğur Meleke, Türkiye, Gürcistan, Arnavutluk ve Macaristan milli takımlarının son maçlarda sergiledikleri cesur futbolu övdü. Almanya milli takımındaki Türk asıllı kaptan İlkay Gündoğan ve diğer genç oyuncuların performansına da dikkat çekti. Meleke, bu takımların futbolu sevdiklerini ve sahada cesurca mücadele ettiklerini vurguladı. Özellikle Almanya'nın genç oyuncularının milli formayı bir moda gösterisinden daha fazlası olarak gördüklerini belirtti.
20 Haziran 2024

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligleri bir hafta erteleme kararını eleştirdi ve bu kararın değiştirilmemesi durumunda takımın ligden çekileceğini belirtti. Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın da hayatını kaybettiği bir ortamda, Yaman TFF'nin belki de bir yıl futbola ara vermesi gerektiğini ifade etti ve hayat normale dönene kadar futbol oynamayacaklarını söyledi.
8 Şubat 2023

Türkiye'den yaşanan 'beyin göçü' sonrası, Boğaziçi Üniversitesi mezunları 'Siz isteyin, biz döneriz' kampanyası başlattı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere dönme çağrısı yaptı. AKP MKYK üyesi Emre Cemil Ayvalı ise bu gençleri 'Batının ezik köleleri' olarak nitelendirerek eleştirdi. Ayvalı daha önce CNN Türk programında iktidar ve 'FETÖ' ilişkisine dair açıklamalar yapmıştı.
10 Mayıs 2023

Erman Toroğlu, Türk futbolunda yaşanan sorunlara dikkat çekerek, bu durumun sorumluluğunun herkes tarafından paylaşıldığını belirtti. Maça çıkan takımlar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve basın dahil olmak üzere hiçbir kesimin tamamen masum olmadığını ifade etti. Toroğlu, bazı basın mensuplarının insanları birbirine düşürmeye çalıştığını ve bu durumun futbolun içindeki sorunları daha da derinleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, TFF'nin yönetim şeklini eleştirerek, sorunların çözümü için acil eylem çağrısında bulundu.
8 Nisan 2024

Ahmet Çakar, Türk futbolunun çürümüş olduğunu ve ligde sadece Galatasaray ve Fenerbahçe hariç diğer tüm takımların figüran haline geldiğini iddia etti. Türk futbolunun ciddi bir trajikomik tiyatro oynadığını ve bu durumun bir çadır tiyatrosuna benzediğini belirtti. Çakar'ın bu eleştirisi, Türk futbolunun mevcut durumuna dair ciddi endişeleri gündeme getiriyor.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024

Kahramanmaraş'taki depremler sonrası YÖK, üniversitelerin bahar dönemini erteledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitime geçileceğini duyurdu. KYK yurtları depremzedeler için açılacak. Öğrenciler ve akademisyenler bu durumun yeni mağduriyetler yaratacağını belirtiyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini, ihtiyacı olanların yurtlarda kalabileceğini ifade etti ancak detaylar hakkında bilgi vermedi. Öğrencilerin yurtlara nasıl yerleştirileceği ve mağduriyetlerinin nasıl giderileceği konusunda sorular cevapsız kaldı.
17 Şubat 2023

Habertürk programcısı Fatih Altaylı, depremzedeler için konteyner evler yapmak amacıyla düzenlemeyi planladıkları yardım ve destek programının Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından engellendiğini duyurdu. Altaylı, programda sporcular, sanatçılar, bilim insanları ve iş dünyasından isimlerin yer alacağını ve birkaç bin konteyner ev sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ancak RTÜK'ün son dakika talimatıyla programın yapılmasının engellendiğini ifade etti.
8 Şubat 2023

Esfender Korkmaz, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 779 şirkete el konulduğunu belirtmesi ve gerekirse yeni şirketlere de el konulabileceğini söylemesi üzerine, bu durumun Türkiye'deki şirketlerin iflas riskini nasıl artırdığını ele alıyor. Korkmaz, FETÖ örgütüne ait şirketlerin nasıl bu kadar mal ve mülk sahibi olduğunu ve devletin bu duruma nasıl izin verdiğini sorguluyor. Ayrıca, Türkiye'deki büyük şirketlerin yurt dışında yatırım yapmak için bankalardan aldıkları krediler ve bu durumun Türkiye ekonomisine etkileri üzerinde duruyor. 2023 yılında doğrudan yabancı yatırım sermayesi giriş ve çıkışlarının dengesizliği de vurgulanıyor.
3 Mart 2024

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Olympiakos ile oynadığı maçta, rakibin savunma hattının zayıflıklarına rağmen ikinci golü bulamadığını eleştirdi. Özellikle, çift sarı kartla oyundan atılan Olympiakos'un genç stoperi Ntoi'nin performansını örnek göstererek, Fenerbahçe'nin bu avantajı değerlendiremediğini vurguladı. Ayrıca, maçın 74. dakikasında yapılan üç radikal değişikliğin, takımın hücum gücünü zayıflattığını ve teknik direktör İsmail Kartal'ın bu kararlarının yanlış olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, performansıyla dikkat çekmesine rağmen A Milli Takım kadrosundan ani bir kararla çıkarılarak Ümit Milli Takım kadrosuna gönderildi. Bu karar, Beşiktaş yönetimi ve taraftarlar dahil olmak üzere geniş bir kesim tarafından eleştirildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, kararı skandal olarak nitelendirerek, genç oyuncunun milli takımda yer almasının Türk futbolu için büyük bir ödül olacağını belirtti. A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise yapılan değişikliğin oyunculara Ümit Milli Takım'ında daha fazla fırsat sunacağını savundu.
21 Mart 2024

Rahmi Turan, AKP iktidarının Türkiye'deki sorunlara çözüm getirme gücünün kalmadığını ve ekonomiyi çıkmaza sokan zihniyetin değişmedikçe ülkenin düzelmeyeceğini savunuyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmemesinin nedeninin ülkeye olan güvensizlik olduğunu belirtiyor. Demokrasi ve hukuk sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmadığını ve haksız yere cezaevlerinde tutulanların olduğunu vurguluyor.
22 Haziran 2024

Türkiye Hentbol Federasyonu, Hatay Antakya'da gerçekleşen deprem felaketinde Hentbol Milli Takımı Kaptanı Cemal Kütahya ve beş yaşındaki oğlu Çınar Kütahya'nın enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini açıkladı. Federasyon, Cemal Kütahya'nın ülkeyi yıllarca başarıyla temsil ettiğini belirterek, onun ismini yaşatmak için gerekli her şeyi yapacaklarını ifade etti ve Kütahya ailesine başsağlığı diledi.
14 Şubat 2023

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin S.Gilloise ile oynadığı maçın ikinci yarısının gerilimli geçtiğini belirtiyor. İsmail Kartal'ın tedbirli bir oyun planı hazırladığını, ancak Fenerbahçe'nin enerjisinin düşük olduğunu ve rakibin baskısına maruz kaldığını ifade ediyor. Maçın belirli anlarında Djiku ve Oosterwolde'nin sakin kalmayı başardığını, ancak takımın genel olarak topu çok fazla rakibe bıraktığını ve sonunda Rasmussen'in golüyle mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.
15 Mart 2024

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023

Mehmet Özyazanlar, Türkiye'nin Gürcistan karşısında aldığı galibiyete rağmen sonraki maçlar için umut verici bir performans sergilemediğini belirtti. Gürcistan'ın takım oyunu ve taktiksel uygulama açısından Türkiye'den daha iyi olduğunu vurgulayan Özyazanlar, milli takımın savunma ve orta sahada oyun kurma konusunda yetersiz kaldığını ifade etti. Ayrıca, uzun paslarla hücum oyuncularını topla buluşturma çabalarının etkisiz olduğunu ve takımın öne geçtikten sonra skoru koruma psikolojisiyle geriye çekilmesinin oyunun kontrolünü kaybetmelerine neden olduğunu söyledi.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim