İstanbul Kartal'da bisikletli bir kadını otomobiliyle takip edip aracının içinde uygunsuz hareketler yaptığı iddia edilen E.N.K isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını savunarak, araçta başka bir kadının da olduğunu ancak görünmediğini iddia etti. Olay, Kartal sahil yolunda gerçekleşti ve şüpheli 'teşhir suretiyle cinsel taciz' suçundan tutuklandı.
15 Kasım 2023

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada dört kişi silahla yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından kaçan şüphelilerden biri polis tarafından gözaltına alındı, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ağustos 2023

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bir etkinlik sırasında kalabalığa ateş açılması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yaralılardan dokuzu hastaneye kaldırıldı ve üçünün durumu ciddi. Saldırının gerçekleştiği etkinlik 'Brooklyn Günü' olarak adlandırılıyor. Saldırgan veya saldırganların kimliği ve saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2023

İstanbul Sancaktepe'de, meslektaşları tarafından GPS sistemi üzerinden bulunan bir taksi içerisinde, taksi sürücüsü N.T silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde N.T'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma olay yerinde inceleme yaptıktan sonra ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
15 Kasım 2023

İstanbul Avcılar'da bir kadın evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından ulaşılamayan 47 yaşındaki G.Y.'nin durumu yetkililere bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının cansız bedeniyle karşılaşıldı. Kadının cesedi, savcı ve polisin incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı çalışma devam ediyor.
6 Ekim 2023

İstanbul kadrosunda görevliyken Hatay'a geçici görevle giden Komiser yardımcısı Selim Sarıkaya, polis memuru M.S. ile çıkan tartışma sonucu silahla vuruldu. Ağır yaralanan Sarıkaya, hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti. Olayın faili olan polis memuru M.S. gözaltına alındı.
10 Haziran 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, Gaziemir'den Torbalı yönüne giden bir otomobil, makas atan başka bir aracın çarpması sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve bir minibüsle çarpıştı. Kazada otomobildeki üç kişi ve minibüsteki bir kişi hayatını kaybetti, beşi ağır olmak üzere toplam 21 kişi yaralandı. Kaza anı bir araç kamerası tarafından kaydedildi. Makas atan aracın sürücüsü Y.K., Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.
1 Temmuz 2023

Bursa'nın Selçukgazi mevkisinde, İstanbul istikametine giden dört aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası sonucunda dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan otoyol, araçların kaldırılmasının ardından tekrar açıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, kazanın ardından bir aracın arıza yapması sonucu gerçekleştiğini ve yaralıların hastaneye sevk edildiğini açıkladı.
5 Şubat 2023

Adana'nın Pozantı ilçesinde, bir tırın alev alması sonucu olay yerine müdahale eden itfaiye ekiplerinin bulunduğu sırada zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kazaya iki kamyonet, bir tır, dört otomobil ve iki polis aracı karıştı. Olay sonucunda yedi kişi hayatını kaybederken, yedi kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle Adana-Pozantı Otoyolu'nun Ankara istikameti bir süre trafiğe kapandı.
12 Mayıs 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Malatya-İstanbul seferini yapan Kayısı Kent Turizm şirketine ait bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada dört kişi hayatını kaybetti ve 24 kişi yaralandı. Yaralılardan üçünün durumu ağır. Olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD, UMKE, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Otobüs şoförü M.K. gözaltına alındı.
29 Ocak 2023

İstanbul Sarıyer'deki bir kafede silahlı çatışma çıktı. Plakası belirlenemeyen bir motosikletten kafeye ateş açılması sonucu, kafedeki bir grup da silahla karşılık verdi. Olayın ardından düzenlenen operasyonda altısı İsveç uyruklu yedi kişi yakalandı. Araç ve adreslerinde üç ruhsatsız tabanca, havalı tüfek, 169 mermi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. İsveç uyruklu beş kişi tutuklandı, bir kişi hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı. Çatışma sırasında yaralanan bir Azerbaycan uyruklu kişi hastaneye kaldırıldı.
15 Eylül 2023

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

İstanbul'da iki gün önce kaybolan taksi şoförü Osman Karaca, Şile'de ormanlık bir alanda aracının içinde silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Karaca, kaybolmadan önce Ümraniye Tepeüstü'nden yabancı uyruklu bir yolcu alarak Şile'ye gideceğini durağa ve eşine bildirmişti. Arkadaşları ve ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Karaca'nın bulunması için arama çalışmaları yürütülmüştü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, incelemelerin ardından Karaca'nın cenazesini morga kaldırdı.
7 Şubat 2023

Adana'nın Seyhan ilçesinde akraba oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen silahlı kavgada Adnan Omay ve Aydın Daş isimli iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen her iki yaralı da kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde yaklaşık 30 kovan bulan polis, olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor.
6 Temmuz 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlık önünde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, saldırıda iki saldırganın öldüğünü ve iki polisin hafif yaralandığını belirtti. Yaralanan polislerin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Yerlikaya, terörle ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
1 Ekim 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, silahlı olduğu ihbar edilen bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Paris'in 11. bölgesinde meydana geldi. Şüphelinin polislere silahını doğrultması üzerine polisler tarafından ateş açıldı ve şüpheli göğsünden aldığı dört kurşunla yaşamını yitirdi. Adli kaynaklar, ölen kişinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ve elindeki silahın sahte olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
23 Ocak 2023
İşaretlediklerim