İzmir'in Urla ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çeşmealtı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle 455 ev ve işyeri ile 1630 kişi tahliye edildi. Yangının, bir evde yapılan kaynak çalışmasından çıkan kıvılcımın otluk alana sıçraması sonucu başladığı belirtildi ve bir kişi gözaltına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangına müdahale için dokuz uçak, dokuz helikopter ve çeşitli kara araçları sevk etti.
31 Temmuz 2024

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturmadığı bildirildi.
23 Ağustos 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

Mardin Tabip Odası, Diyarbakır-Mardin arasında çıkan yangınla ilgili hazırladığı ön raporda yangının elektrik tellerinden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirtti. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti. Raporda, yangına havadan müdahale edilmemesinin kayıpları artırdığı ve bölgede yanık tedavi ünitesi bulunmaması nedeniyle hastaların civar illere sevk edilmek zorunda kaldığı vurgulandı. Ayrıca, yangının halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği ifade edildi.
23 Haziran 2024

İzmir'in Çeşme ilçesinde Alaçatı Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti. Yangının çıkmasına sebep oldukları iddiasıyla dört kişi gözaltına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirtti. Şüphelilerin bahçede yaptıkları kaynak ve hızar işleri sırasında çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu açıklandı.
15 Temmuz 2024

Aydın'ın Germencik ilçesindeki Hıdırbeyli Mahallesi Çaldır mevkisindeki zeytinlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın, yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alındı. Yangında 700 dönüm zeytinlik alan zarar gördü.
28 Temmuz 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki Hayriye köyünde ormanlık alanda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alevlerin karadan ulaşımın zor olduğu bir bölgede çıkması nedeniyle ekipler müdahalede zorlanıyor. Yalova Valisi Hülya Kaya, yangına bir helikopterle müdahale edildiğini ve ikinci bir helikopterin takviye istendiğini belirtti.
5 Ağustos 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Alahan Mahallesi'nde zeytinlik ve ormanlık alanda bir yangın çıktı. Durumu fark edenler yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.
2 Ağustos 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Samsun'un İlkadım ilçesinde yamaç paraşütü ile atlayış yapan Mustafa Demir, rüzgarın etkisiyle savrularak ağaç dallarına takıldı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine gelerek, paraşütçüyü yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından kurtardı. Kurtarılan Mustafa Demir'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
30 Kasım 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri 38 saattir müdahale ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememişken, itfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinden su tankerleriyle destek sağlanıyor. Binanın son iki katında çökmeler meydana gelirken, polis caddede geniş güvenlik önlemleri alıyor ve araç girişine izin vermiyor.
12 Haziran 2023

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tadilatın kaçak yapıldığı belirtildi. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar sonucu başladığı ve kolay yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla hızla yayıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı gibi ciddi ihmallerin bulunduğu tespit edildi.
15 Nisan 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bina dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk beş kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023
İşaretlediklerim