Eski MHP grup başkan vekili Oktay Vural, İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu blok listesinde Vural'ın ismi de yer aldı. 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'cumhur ittifakı' sonrası AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı aday göstermesi sonrası Vural, partisinden ayrılmıştı. Ayrıca 2018 milletvekili seçimlerinde de partisinin listesinde yer almamıştı.
24 Haziran 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhur İttifakı'nın diğer büyük ortağı olan AKP ile 51 ilde ortak liste oluşturacağı iddialarının ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tepkisiyle kendi adaylarıyla ve kendi logosuyla seçimlere katılacağını duyurdu. MHP'nin aday listesi, etikhaber.com isimli haber sitesi üzerinden paylaşıldı. Listede dikkat çeken isimlerden biri olan Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, seçilme ihtimali düşük olan dördüncü sıradan aday gösterildi.
6 Nisan 2023

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, Baş aracılığıyla birlik vurgusu yapan bir mesaj gönderdi. HDP'nin kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti çatısı altında seçimlere girmesi ve emek ve özgürlük ittifakına ortak liste önerisi, TİP'in bazı şehirlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi kararı, HDP tabanı tarafından eleştiriliyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti dışında atılacak her oyun AKP'ye yarayacağını belirtmişti.
24 Nisan 2023

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, 'son siyasi gelişmeler ışığında' partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ancak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşme sonrasında istifasını geri aldığını açıkladı. Bu gelişme, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından yaşanan parti içi hareketliliğin bir parçası olarak görülüyor. Daha önce İYİ Parti GİK eski üyesi Bülent Gürsoy istifa etmiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtmişti.
5 Mart 2023

İktidar cephesi, Dem Parti'ye yönelik kayyum atama ve parti kapatma tehditlerini sürdürürken, aynı zamanda yeni bir anayasa yapımından bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli, Dem Parti'li belediyelere yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve parti hakkında kapatma davası açılmasını talep etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin bu açıklamalarını Anayasa'nın icrası olarak nitelendirmiş ve desteklemiştir. Bu durum, Türkiye'de siyasi baskıların ve etnik temelli politikaların devam ettiğini gösteriyor.
26 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenler'de bir konuşma yaparken, aynı alanda seçim çalışması yapan ve müzik çalan HDP'li seçim çalışanlarına öfkelendi ve onlara hakaret etti. Soylu, HDP'lilere yönelik olarak 'kepazelik' ve 'nezaketsizlik' suçlamalarında bulundu. HDP İstanbul il yönetimi, Soylu'nun bu sözlerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi ve bir video paylaşarak halkın kendilerine destek verdiğini belirtti. HDP, kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılıyor.
20 Nisan 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partisine yük olmamak için istifa ettiğini belirtti ve eleştirenlere sert ifadelerle yanıt verdi. Kendisine diğer partilerden teklif gelmediğini ve seçim sonrası durumu değerlendireceğini ifade etti. Ağıralioğlu, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından İYİ Parti'den ayrılmıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasının ardından kendisiyle olan randevusunu iptal etmişti.
29 Mart 2023

İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansının az olduğunu ve Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın şansının daha yüksek olduğunu belirterek altılı masadan ayrıldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun 'Beşli Çete' olarak adlandırdığı ve AKP döneminde büyüyen holdinglere yönelik eleştirileri ve bu holdinglerden '418 milyar dolarlık' hesap soracağı yönündeki açıklamaları, İYİ Parti'nin başka adaylar önermesiyle bağlantılı olarak değerlendiriliyor. Serpil Yılmaz'ın iddialarına göre, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu İYİ Parti içindeki muhalefeti güçlendirdi ve 'Beşli Çete'nin İYİ Parti ile temas kurduğu yönünde kulis bilgileri var.
5 Mart 2023

İyi Parti'nin Antalya milletvekili adayı Mesut Yılmaz, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Bu istifa, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem'in istifalarının ardından geldi. Mesut Yılmaz, istifasını 'bugün itibarıyla gördüğüm lüzum üzerine' ifadesiyle açıkladı ve daha önce partisini eleştiren bir paylaşım yapmıştı.
16 Kasım 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mayıs 2023 genel seçimlerindeki başarısızlık ve sonrasında CHP ile olan ilişkilerin gerilmesi nedeniyle partisinden istifa çağrıları almıştı. Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara ve İstanbul'da başarılı olması İYİ Parti içinde krize neden oldu. Akşener, istifa çağrılarına yanıt olarak en kısa sürede olağanüstü kongre toplanacağını duyurdu, ancak kongrede aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Akşener'e istifa çağrısında bulunmuş ve kendi görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
1 Nisan 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'milli ve manevi değerler' gerekçesiyle istifa ettiği Beşiktaş kongre üyeliğine katıldı. Bahçeli, Beşiktaş taraftarlarının hükümete yönelik protestoları sırasında istifa etmişti. Erkan Baş'ın üyeliği, Bahçeli'nin istifasından kısa bir süre sonra gerçekleşti ancak TİP kaynaklarına göre bu üyeliğin Bahçeli'nin istifasıyla bir ilgisi yok ve Baş'ın bu adımı bir süredir düşündüğü bir hareket.
23 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

Rahmi Turan, AKP ve CHP arasındaki yumuşama sürecinin sona erdiğini ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın CHP'yi suçladığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin normalleşmesi gerektiğini savunarak, CHP'yi eleştirdi. Turan, AKP'nin MHP'nin gölgesinde zayıfladığını ve yanlış yolda ısrar ettiğini iddia etti.
29 Haziran 2024

Alp Altınörs, İYİ Parti'nin AKP ve CHP tarafından parçalandığını ve milletvekili istifalarının bu durumu gösterdiğini belirtiyor. Meral Akşener'in Saray'ı ziyaret etmesi, İYİ Parti'nin iktidar planlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Anayasa değişikliği için gerekli olan 360 milletvekili sayısına ulaşamayan Cumhur İttifakı, İYİ Parti milletvekillerini hedef alıyor. İYİ Parti'nin mevcut genel başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Akşener'in Saray ziyaretini eleştiren bir milletvekilini partiden atmaya çalışması, partideki dağılma eğilimini artırıyor.
28 Haziran 2024

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın partisinden istifa etmesine tepki gösterdi. Erbakan, Gülpınar'ın istifası konusunda kendileriyle istişare edilmediğini belirtti ve Gülpınar'ın halkın yüzde 79'unun istifa etmemesi yönündeki görüşüne rağmen istifa etmesini eleştirdi. Ayrıca, Gülpınar'ın AKP'ye geçeceği iddialarına da sert tepki gösterdi.
2 Eylül 2024

Süleyman Soylu, iktidarın yerel seçimlerdeki başarısızlığını kendi stratejisinin uygulanmamasına bağlıyor ve bu durumu 'Bensiz kazanılamadı' teziyle savunuyor. Soylu, cumhurbaşkanlığı yardımcılığı veya AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturma beklentisi içindeydi, ancak bu talebi henüz karşılık bulmadı. Emniyet Müdürleri Kararnamesi sürecinin Soylu'nun yüzünden kilitlendiği ve atama kararlarının iki kez değiştiği iddia ediliyor. Soylu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı yıpratmak için hamleler yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkatini çekmeye çalışıyor.
17 Temmuz 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile uğraşmasını 'hazımsızlık' olarak nitelendirdi. Torun, Soylu'nun İstanbul'u kaybettiklerinde ağladığını hatırlatarak, benzer bir sonun kendisini beklediğini ifade etti. Ayrıca, CHP'li belediyelere yönelik baskı ve engellemelere rağmen hizmet verildiğini ve İçişleri Bakanlığı'nın sadece CHP'li belediyeler için özel bir birim kurduğunu iddia etti.
20 Ocak 2023

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu ve komisyon üyeleri, Ankara'da iki gün önce düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler arasında AKP, MHP ve İYİ Parti'den milletvekilleri de vardı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Yerlikaya'yı ziyaret etti.
3 Ekim 2023

Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, seçim öncesi AKP'yi eleştirdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından istifaya zorlanmıştı. Sancaklı, yerel seçimlerde cumhur ittifakının kan kaybetmesinin ardından Bahçeli'nin davetiyle partisine geri döndü. Bahçeli'nin bu daveti, parti içi dinamikler ve ittifak politikaları açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
15 Nisan 2024

Cumhur İttifakı liderleri Erdoğan ve Bahçeli güçlü konumlarını korurken, muhalefet cephesinde Özgür Özel ve Müsavat Dervişoğlu gibi yeni siyasi figürler öne çıkıyor. Özel, müzakereci ve mücadeleci bir siyaset tarzı benimseyerek, Erdoğan ile diyalog kurma yolunda ilerliyor. Seçimler, CHP içinde liderlik yarışını da etkileyerek Özel ve Mansur Yavaş'ı ön plana çıkardı. Muhalefetin yenilenme süreci, toplumdan olumlu tepkiler alıyor ve AK Parti'nin gelecek hamleleri merak konusu olmaya devam ediyor.
29 Nisan 2024
İşaretlediklerim