CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı özel görüşme öncesinde, partisinin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon aracılığıyla görüştü. Bu görüşmeler, Özel'in yarın saat 16.00'da AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan ile yapacağı buluşma öncesinde gerçekleşti. Özel, ayrıca partisinin MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanlarıyla da görüşmeler yapmıştı.
1 Mayıs 2024

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayını açıklayacağı toplantı öncesinde, vatandaşlar Saadet Partisi genel merkezi önünde bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması ittifak içinde krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle bu kriz aşılmıştı. Toplantı öncesinde CHP ve İYİ Partililer partilerinin genel başkanları lehine sloganlar atarken, 'Birleşe birleşe kazanacağız' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları yükseldi.
6 Mart 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek talep ettikleri konularda uzlaştıklarını ve partisinin Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldığını duyurdu. Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını bildirdi. İttifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na verildi ve Yeniden Refah Partisi, AKP, MHP ve BBP ile birlikte Cumhur İttifakı'nın bir parçası oldu. HÜDA-PAR ise ittifakı dışarıdan destekleyecek.
24 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yanıkömeroğlu, partinin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve ülkenin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bu istifa, İYİ Parti'den önceki istifaların ardından geldi; Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de partiden ayrılmıştı.
6 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

Yerel seçimlerin ardından İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı olan Bilge Yılmaz, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, partideki kurumsal yapı ve liderlik sorunlarına dikkat çekerek, İYİ Parti'nin mevcut durumunun Türkiye için gerekli değişimi sağlayamayacağını belirtti. Ayrıca, Meral Akşener'in liderlik tarzı ve Altılı Masa sürecindeki tutumunu eleştirdi. Yılmaz, İYİ Parti'nin toplumun tamamına hitap edebilecek bir yapıya dönüşmesi gerektiğini vurgulayarak, bu süreçte umduğunu bulamadığı için partiden ayrıldığını açıkladı.
21 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Ayşe Ateş, dün CHP lideri Özgür Özel ile görüştükten sonra bugün de Erdoğan ile bir araya geldi.
11 Haziran 2024

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun eski üyesi Bülent Gürsoy, partisinden istifa ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip masayı terk etmesi, parti tabanında tepkilere yol açtı ve çok sayıda partili sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. Gürsoy, aldığı kararın gerekçelerini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme nedenlerini Twitter hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis'i feshederek seçim kararı almasının ardından, AKP kurmayları milletvekili listelerinde büyük bir yenilenme olacağını ifade etti. Seçmenin değişim beklentisi nedeniyle listelerdeki mevcut isimlerin en az yüzde 50'sinin değişebileceği belirtildi. Ayrıca, MHP ile ortak liste konusunda henüz kesin bir karar verilmemiş olsa da, anlaşmanın çok hızlı gerçekleşebileceği vurgulandı.
12 Mart 2023

Saadet Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla suçlamasına karşılık, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde MİT mensuplarını İmralı'ya ve Oslo'ya gönderdiğini belirten eski açıklamalarını içeren bir video yayınladı. Videoda Erdoğan'ın, gerekli gördüğünde bu tür görüşmeleri yapmaya devam edeceğini ifade ettiği sözleri yer alıyor. Saadet Partisi, videoyu sosyal medya üzerinden 'İmralı'yla dirsek temasında olanları unutma!' notuyla paylaştı.
25 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı ve bunlar arasında iki özel harekat polisinin de olduğu iddia ediliyor. Cinayet şüphelilerinden birinin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öne sürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakarak, soruşturmanın kamuoyu bilgilendirilerek ilerleyeceğini belirtti.
4 Ocak 2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için randevu istediğini duyurdu. AKP'nin HÜDA-PAR ile olan ilişkisine eleştirel yaklaşan Perinçek, bu durumun AKP ve MHP içinde rahatsızlık yarattığını ve ittifaka zarar verebileceğini ifade etti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye serbest bıraktığı fonlar konusunda Maliye Bakanı'nın para transferini durdurması gerektiğini savundu. Vatan Partisi'nin gazetesi Aydınlık, AKP'nin HÜDA-PAR ile anlaşmasını eleştiren bir manşet yayımladı.
17 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtlarken HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş ise Akşener'e açık mektup yayınlayarak HDP'ye müzakere siyasetinin neden hak olmadığını sordu.
9 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir toplantıda AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) değişiklik yapılacağını ve bu konuda ciddi bir değerlendirme yapılacağını açıkladı. Toplantıda ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın performansları eleştirildi. Parti içinde daha geniş çaplı bir değişimin gerekliliği vurgulandı ve parti dışından gelen eleştirilere de değinildi. İsmail Saymaz, AK Parti'nin etkili siyasi figürler çıkaramadığını ve siyasi tutum belirleyemediğini eleştirdi.
22 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 27 Nisan'da olağanüstü kongreye götürme kararı aldı ve kendisi aday olmayacağını açıkladı. Parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları ve istifalar devam ederken, bazı milletvekilleri partinin merkez sağda konumlanamadığı gerekçesiyle rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer'in istifası ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun açıklamaları, parti içindeki bu rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne seriyor.
19 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, muhalefetin Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma iddialarına değindi. Erdoğan, bu iddiaların gündeme gelmesi üzerine dinleyicilerin yuhalamasına, muhalefeti 'siyasi mevta' yapacaklarını söyleyerek karşılık verdi. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılması ve yerine 'inanç başkanlığı' kurulması gerektiğini söylediği, ancak Millet İttifakı'nın mutabakat metninde bu yönde bir madde bulunmadığı belirtildi.
21 Nisan 2023

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 26 Temmuz'da Meclis Başkanlığı'na başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. Soylu, dilekçesinde karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında bu başvurunun zorunlu hale geldiğini belirtti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Soylu'nun başvurusuna yanıt vererek, hakkında herhangi bir tezkere olmadığı için işlem yapılamayacağını bildirdi.
21 Ağustos 2024

İstanbul 2'nci bölge milletvekili adaylarından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Beşiktaş'ta karşı karşıya geldi. Soylu, seçim otobüsünden oyuncak fırlatırken, Şık yanına giderek elindeki kağıtları gösterdi ve Soylu'ya 'Yargılanacaksın' diye seslendi. Korumaların araya girmesiyle kısa süreli bir atışma yaşandı ve Soylu, Şık'a bakıp güldükten sonra oyuncak fırlatmaya devam etti.
8 Mayıs 2023
İşaretlediklerim