ABD Kongre Polisi, bir silahlı saldırgan olduğu ihbarı üzerine Senato ofis binalarının giriş ve çıkışlarını kapattı. Polisler, binalar içinde ve çevresinde arama yaptı. Kongre Polisi Şefi Tom Manger, üç Senato ofis binasında yapılan aramanın tamamlandığını ve endişe verici bir duruma rastlanmadığını belirtti. Manger, ihbarın asılsız olabileceğini söyledi.
2 Ağustos 2023

Spotify, 2023 yazının en çok dinlenen şarkılarını duyurdu. Dünya genelinde en çok dinlenen şarkı Eslabon Armado ve Peso Pluma’ya ait 'Ella Baila Sola' olurken, Türkiye'de en çok dinlenen şarkı Semicenk’in 'Pişman Değilim' oldu. Türkiye'deki listeye arabesk ve rap türlerindeki şarkılar damga vurdu. Globalde ise 'Ella Baila Sola', 390 milyonun üzerinde dinlenmeyle zirvede yer aldı.
4 Eylül 2023

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden B.E isimli bir kişi, namaz sonrasında Ö.S. isimli bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Saldırı öncesinde şüpheli, namaz sırasında sorun çıkardığı için özel güvenlik görevlileri tarafından camiden dışarı çıkarılmıştı. Saldırının ardından polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı.
8 Ocak 2024

Galatasaray, Fransız futbolcusu Sacha Boey'i 30 milyon avro sabit transfer bedeli ve 5 milyon avro şarta bağlı bonuslarla Alman devi Bayern Münih'e sattı. Bu transfer, Süper Lig'den yurt dışına en yüksek bonservis bedeliyle gerçekleşen transfer olarak kayıtlara geçti. Boey, Galatasaray'da geçirdiği 2,5 sezonda 83 resmi maça çıkıp 4 gol kaydetti ve 2028 yılına kadar Bayern Münih ile sözleşme imzaladı.
28 Ocak 2024

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Clayton ve Carrie Law çifti, köpekleri Cecil'in 4 bin dolarlık banknotları yemesi sonucu, paraları köpeğin dışkısından ayıklayarak kurtarmayı başardı. Çift, bahçıvana ödeme yapmak için çektikleri parayı mutfak tezgahına bırakmış, yedi yaşındaki köpekleri Cecil bu paraları yemiş. Çift, Cecil'in her kakasından sonra paraları temizleyerek toplamda 3 bin 550 doları geri kazanmış. Banka, seri numaraları görünür olan banknotları değiştireceğini belirtmiş.
5 Ocak 2024

Gabon hükümeti, 19'uncu yüzyıldan kalma ve bir Fransız sömürge valisi tarafından 'bilinmeyen bir şekilde edinilmiş' olan geleneksel Fang maskesinin iadesi için Fransa'da yasal işlem başlattı. Maskenin Mart 2022'de 4,2 milyon avroya satıldığı bir açık artırmada ortaya çıktı. Maskenin eski sahipleri, satışın iptali için dava açarken, maskenin satışını gerçekleştiren tüccar 'çifti kandırma suçlamasıyla' mahkemeye çıktı. Gabon yönetimi, maskenin kendilerine ait olduğunu ve satışın iptal edilerek eserin Gabon'a iadesini talep ediyor.
6 Kasım 2023

Lüks bir otomobil markasının internet sitesinin tasarımını kopyalayarak oluşturdukları sahte site aracılığıyla dolandırıcılık yapan dokuz şüpheli, iki kişiyi 3 milyon 226 bin lira dolandırdıktan sonra yakalandı. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda İstanbul'da ikamet eden şüpheliler sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli suç unsurları ele geçirildi ve sahte sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıktığı tespit edildi.
9 Ocak 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Dulkadiroğlu ilçesindeki Boğaziçi Apartmanı'nın enkazında mahsur kalan Mehmet Çabuk, üç gün sonra arama kurtarma köpeği Çakıl'ın yardımıyla bulunarak kurtarıldı. 12 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından hastanede tedavi gören Çabuk, köpek korkusunu yendiğini ve Çakıl'ı çok sevdiğini ifade etti. Çabuk, enkaz altında yaşadıklarını anlatarak, ilk başta hırsız sandığı seslerin aslında deprem olduğunu fark ettiğini ve üç gün boyunca yardım beklediğini anlattı.
2 Mart 2023

Hollanda'da Dünya Ağır Sıklet Kickboks Şampiyonu Rico Verhoeven, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin (VVD) genel başkanı Dilan Yeşilgöz'ü, kendisiyle çekilen bir videonun siyasi amaçlarla kullanıldığını iddia ederek 'siyasi istismar'la suçladı. Hollanda Olimpiyat Komitesi ve Spor Federasyonu (NOC*NSF) tarafından hazırlanan ve sosyal açıdan dezavantajlı gençleri spora teşvik etmek amacıyla başlatılan kampanya videosu, VVD tarafından siyasi içerik olarak değerlendirildi. NOC*NSF ise videonun kendi kampanyaları için olduğunu ve siyasi bir amaç taşımadığını açıkladı. Video, 22 Kasım'daki erken seçim öncesinde Yeşilgöz ve VVD'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı.
8 Kasım 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı anısına rap şarkıcısı Norm Ender tarafından bestelenen 'Parla' marşı, sosyal medyada ilgi gördü. Bu marş için Türk sanat müziğinin efsanevi ismi Zeki Müren'in sesi, yapay zeka teknolojisi kullanılarak marşı söyleyecek şekilde düzenlendi. Videoyu Aytuğ Scioti hazırladı.
11 Ocak 2024

Fransa 1'inci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG), Portekiz'in Benfica takımından 22 yaşındaki forvet Gonçalo Ramos'u satın alma opsiyonuyla bir yıllığına kiraladı. Ramos, geçen sezon Benfica formasıyla 47 maçta 27 gol, 12 asist kaydetti. PSG, transferi resmi olarak duyurdu.
8 Ağustos 2023

Philip Morris grubuna ait sigara markalarına 5 TL zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte sigara fiyatları 37-45 TL arasında değişecek. Örneğin, Marlboro 41 TL, Parliament 42 TL, Muratti 39 TL ve Lark 38 TL fiyat etiketlerine sahip olacak. Bu zam, yıl başından bu yana sigara ürünlerine uygulanan ikinci fiyat artışıdır.
5 Haziran 2023

Rusya merkezli 'Thieves in Law' adlı suç örgütünün yöneticilerinden biri olan Shamil Amirov, İstanbul Sarıyer'de düzenlenen Kafes-15 operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Amirov organize suç örgütü üyesi olmak ve dolandırıcılık suçlarından dolayı Interpol tarafından mavi bültenle aranıyordu.
3 Aralık 2023

Real Madrid'in La Liga'da Almeria ile oynadığı maçta, Arda Güler oyuna alınmayı beklerken sonradan oyuna dahil edilmedi. Bunun üzerine ısınma yeleğini yere atarak yedek kulübesine oturdu ve bu hareketi teknik direktör Carlo Ancelotti'ye karşı bir tepki olarak değerlendirildi. Real Madrid, maçı uzatmalarda 3-2 kazandı.
22 Ocak 2024

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'a ait olan ve onun kimliğinin bir parçası olarak kabul edilen siyah kunduz keçe şapka, Fontainebleau'daki Osenat müzayede evinde 1,9 milyon avroya (yaklaşık 59 milyon lira) satıldı. Şapkanın 19. yüzyıl boyunca Napolyon'un sarayının levazım subayının ailesinde kaldığı ve iyi korunduğu belirtildi. Ayrıca müzayedede Napolyon'a ait diğer eşyalar da satışa sunuldu.
19 Kasım 2023

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Bramsche beldesinde bulunan bir camiye gamalı haç çizili ve Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü imzalı tehdit mektubu gönderildi. Mektupta, 'Böyle devam edin. Yahudilere yaptığımızı size de yapacağız. O gün uzak değil' gibi tehdit içeren ifadeler yer aldı. Cami Dernek Başkanı Ahmet Irmak, benzer bir tehdit mektubunun yaklaşık bir yıl önce de kendilerine gönderildiğini ve konuyu polise bildirdiklerini belirtti.
4 Ağustos 2023

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak, 'kooperatif dolandırıcılığı' iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Trabzon'a gitmek için havalimanına gelen Parlak, polis kontrolünde yapılan GBT kayıtlarında hakkında bir kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla arama kararı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Parlak, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
3 Kasım 2023

Avrupa Birliği ve Britanya'nın kara listesinde yer alan Rus oligark Roman Abramoviç'in, İstanbul Çengelköy'de Boğaz manzaralı bir villayı satın aldığı öne sürüldü. Bu villanın daha önce 'Adnan Hoca' olarak bilinen ve 891 yıl hapis cezasına çarptırılan suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın kiraladığı ve 190 milyon TL'ye satışa çıkarılan villa olduğu iddia ediliyor. Abramoviç'in daha önce de İstanbul'da gayrimenkul alımı için arayış içinde olduğu ve şehirde bir yalıyı kiraladığı biliniyor.
1 Mart 2023

Arnavutluk'ta yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen Thodex kripto para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Özer, 'örgüt kurmak ve yönetmek', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'mal varlığı değerlerinin aklanması' suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Thodex'in kapanması sonucu yatırımcılar parasını çekememiş ve Özer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özer, Arnavutluk'ta yakalanmış ve Türkiye'ye iadesi gerçekleşmişti.
23 Nisan 2023
İşaretlediklerim