TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği 'hak ihlali' kararına ilişkin 'Meclis gereğini yerine getirecektir' dedi. AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkum edildikten sonra TİP'ten milletvekili seçilen avukat Can Atalay'ın 'seçilme ve siyasi faaliyette bulunma' hakkı ve 'kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının' ihlal edildiğine hükmetmişti. Kurtulmuş, 'AYM kararı ortadadır, Meclis gereğini yerine getirecektir' ifadelerini kullandı.
27 Ekim 2023

Türk rap müziğinin tanınmış isimlerinden Sagopa Kajmer ve Fuat Ergin, sosyal medya üzerinden birbirlerine ağır sözlerle yüklendi. Fuat Ergin'in bir programda kendisini Ceza ve Sagopa Kajmer ile kıyaslanmakla ilgili yaptığı yorumlar üzerine Sagopa Kajmer, Ergin'in eski bir şarkısını paylaşarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Fuat Ergin de Sagopa'ya hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
21 Ocak 2024

Fransa'da emekli bir çift, yazlık evlerindeki eşyaları satması için bir tüccarla anlaştı. Tüccar, çiftin atalarından kalan ve Gabon'un koloni valisi Rene-Victor Fournier'e ait olduğu belirtilen bir tahta maskeyi 150 avroya satın aldı. Maske daha sonra bir müzayedede 4,2 milyon avroya satıldı. Çift, tüccarın kendilerini yanılttığını iddia ederek dava açtı, ancak mahkeme tüccarın lehine karar verdi. Ayrıca, Gabon hükümetinin maskenin ülkeye iadesi talebi de mahkeme tarafından reddedildi.
19 Aralık 2023

2013 yılında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak Profesör Canan Karatay'ı 50 bin dolar ve 10 bin lira dolandıran şüpheliler, Karatay'ı telefonla hipnotize ederek parayı iki ayrı parkta bırakmasını sağlamıştı. Karatay dolandırıldığını anladıktan sonra yaşadığı şaşkınlığı ve devletle işbirliği yapmanın heyecanını dile getirmişti. Şanlıurfa'da çeşitli suçlardan aranan ve aralarında Karatay'ı dolandıran şüphelinin de olduğu 47 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında 'silahlı yağma ve dolandırıcılık' suçlarından 19 yıl dokuz ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunmaktadır.
17 Ocak 2024

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklu mali müşaviri ve aynı zamanda avukat olan Ahmet Gün, 'kara para aklama' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade veren Gün, Polat çiftine ait şirketlerin sahte fatura düzenlemek için kurulduğunu ve bu firmaların diğer şirketlere de sahte fatura düzenlediğini itiraf etti. Savcılık, Gün'ün ifadesini yetersiz buldu ve 'etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırmayacağı' belirtildi. Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında daha önce de mali suçlarla ilgili soruşturma yürütülmekteydi.
16 Kasım 2023

İrlandalı yazar Paul Lynch, 'Prophet Song' isimli distopik romanıyla prestijli Booker Ödülü'ne layık görüldü. Roman, totaliter bir İrlanda'da bir ailenin mücadelesini konu alıyor. Jüri başkanı Esi Edugyan, eserin güncel krizleri yansıttığını belirtti ancak ödülün edebi nitelikler temelinde verildiğini vurguladı. Booker Ödülü, 50 yıldan fazla süredir İngilizce yazılmış ve Birleşik Krallık veya İrlanda'da yayınlanmış kurgu eserlere veriliyor.
27 Kasım 2023

Kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt kurma dahil altı suçtan tutuklanan Dilan Polat'ın 'Enercii' isimli şarkısı, Spotify ve Apple Müzik gibi çevrimiçi müzik dinleme platformlarından kaldırıldı. Temmuz ayında yayınlanan ve 96 milyon dinlenme sayısına ulaşan şarkı, hala Polat'ın YouTube hesabında erişilebilir durumda. Dilan ve Engin Polat çifti, bu suçlamalarla birlikte tutuklanan 12 kişi arasında yer alıyor.
8 Kasım 2023

Sanat dünyasının 'Indiana Jones'u' olarak bilinen Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, ressam Van Gogh'un üç buçuk yıl önce müzeden çalınan tablosunu buldu. 1884 tarihli 'Nuenen'deki Papaz Evi Bahçesi' adlı tablo, Amsterdam'da bir evde teslim alındı. Tablonun değeri üç ila altı milyon avro arasında tahmin ediliyor. Tablo, 2020 yılında Singer Laren Müzesi'nden çalınmıştı.
12 Eylül 2023

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Eye Film Müzesi iş birliğiyle 'Sinematografik Hazlar: Eye Film Müzesi’nden Bir Seçki' adlı film programını sunuyor. Program, 4 Haziran'a kadar Pera Müzesi Oditoryumu'nda izlenebilecek ve Avrupa sinemasının en eski örneklerinden seçilmiş filmleri içeriyor. Gösterimler, kadınların sinema endüstrisindeki rolünü vurgulayan eserler ve erken dönem komedileri gibi çeşitli türleri kapsıyor. Program, indirimli müze giriş biletiyle izlenebilir ve 18 yaş ve üzeri için uygundur.
24 Mayıs 2023

Fransa'da Başbakan Elisabeth Borne'nin istifasının ardından Eğitim Bakanı Gabriel Attal başbakan olarak atandı ve ülkenin en genç ve ilk eşcinsel başbakanı oldu. Attal'ın yeni kabinesinde eski partneri ve Avrupa Parlamentosu üyesi Stéphane Séjourné dışişleri bakanı olarak yer aldı. Attal ve Séjourné'nin ilişkisi 2018'de başlamış ve 2023'te sona ermişti. Fransa'da bakanlar, başbakanın önerisiyle cumhurbaşkanı tarafından atanıyor.
12 Ocak 2024

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Sultanbeyli'de hayatını kaybeden işçiler için açıklama yapmak üzereyken gözaltına alındı. EMEP, Barbaros'un gözaltına alınma sebebi olarak sosyal medya paylaşımları ve çeşitli açıklamaların gösterildiğini ifade etti. Barbaros, adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olay, Sultanbeyli'de bir konteynerde çıkan yangında üç işçinin ölümüyle ilgiliydi.
15 Ocak 2024

2008 ekonomik krizini önceden tahmin eden yatırımcı Michael Burry, piyasalara 'Sat' mesajı verdi. Scion Asset Management'ın kurucusu ve 'Big Short' filminde Christian Bale tarafından canlandırılan Burry, Twitter üzerinden yaptığı bu paylaşımı daha sonra sildi. Burry'nin bu mesajı hangi piyasaya yönelik olduğu konusunda tartışmalar var. Daha önce de piyasadaki durumu 2008 krizine benzeterek yorumlar yapmıştı.
3 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TİP milletvekili Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımayan ve Türk adaletinin onurunu savunduğunu belirttiği Yargıtay 3. Ceza Dairesi hakimlerini övdü. AYM'nin kararını yerel mahkeme ve Yargıtay uygulamamış, Yargıtay AYM'nin kararını 'hukuki değerden yoksun' olarak nitelendirmişti. Bu durum siyasi alanda farklı tepkilere yol açarken, AKP kanadından yeni anayasa yapılması önerisi geldi.
6 Ocak 2024

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi süreci hakkında konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin Atalay hakkında hak ihlali kararı vermesine rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay'ın bu kararları tanımadığı belirtildi. Kurtulmuş, yurtdışında olması nedeniyle TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlığında toplanan Meclis'te Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğünü ve bu sürecin siyasi tartışmalara sokulmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Adalet Bakanı Tunç, Bozdağ'a kitapçık atılmasını 'milli iradeye saygısızlık' olarak değerlendirdi ve CHP'nin Can Atalay için 'olağanüstü toplantı' talebine ret geldiği bilgisi verildi.
1 Şubat 2024

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Real Madrid'in La Liga'da Mallorca'yı ağırladığı maçta, sakatlıktan dönen Arda Güler'in oynaması bekleniyordu. Ancak Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin önceki açıklamalarına rağmen Arda maç kadrosunda yer almasına karşın forma şansı bulamadı. Maç, Real Madrid'in 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
3 Ocak 2024

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, JTI grubuna ait sigaralara 5 lira zam geldiğini duyurdu. Zam, Winston, Camel, Monte Carlo ve LD gibi sigaraları kapsıyor. Yeni fiyatlarla birlikte Winston marka sigaraların fiyatı 53-57 TL arasında, Camel marka sigaraların fiyatı 50-100 TL arasında ve Monte Carlo marka sigaraların fiyatı 50 TL oldu.
1 Kasım 2023

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'nin üyesi Jimin, 'Face' adını taşıyan ilk solo albümünü piyasaya sürdü. Albüm, dans ağırlıklı altı şarkı içermekte ve ilk video klip 'Like Crazy' şarkısına çekilmiştir. Yayımlanan klip, ilk gününde 13 milyon izlenmeye ulaşmıştır. Albümdeki şarkılardan üçünde, BTS üyesi RM de katkıda bulunmuştur.
25 Mart 2023

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Batman'a gitmek üzere olan yolcular yer hizmeti görevlisinin hatası sonucu Amsterdam'a giden uçağa bindirildi. Hata, yolcular uçağa bindikten sonra fark edildi ve anonsla Batman'a gidecek yolcular uyarıldı. Yolcular uçaktan indirildi ve olay bir yolcu tarafından videoya kaydedildi. SunExpress Havayolları'nın Ankara-Amsterdam seferi bu nedenle 15 dakika gecikmeli olarak gerçekleşti.
20 Kasım 2023

Mersin Tarsus'ta Yeşil Sol Parti'nin seçim aracı, iddiaya göre MHP seçim bürosundan çıkan yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından durduruldu ve saldırıya uğradı. Aracın camları ve lastikleri zarar gördü, içerisinde bulunan yedi parti çalışanından beş tanesi yaralandı. Parti çalışanları, saldırı sırasında etrafta çok sayıda polis bulunmasına rağmen müdahale edilmediğini belirtti.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim