Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin neden olduğu iddia edilen bebek ölümlerini araştırmak üzere bir komisyon kurdu. Gazeteci Emrullah Erdinç'in ortaya çıkardığı skandalda, bazı özel sağlık kuruluşlarının bebek ölümlerine karıştığı ve haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunurken, 22 kişi tutuklandı ve bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi. Meclis, bu olayların tüm yönleriyle araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçti.
22 Ekim 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin 21 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlandığı soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bebek ölümlerine müsaade etmeyeceğini belirtti. Soruşturma, bir annenin şikayeti üzerine başlamış ve 47 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında doktorlar, hemşireler ve hastane personelleri de dahil olmak üzere birçok kişi tutuklandı veya adli kontrol altına alındı.
20 Ekim 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul merkezli 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulundu. Çetenin, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddia ediliyor ve olay, bir annenin şikayetiyle ortaya çıkmıştı. Bakan, sürecin Mayıs 2023'te başladığını ve suçluların tutuklandığını belirtti. Ayrıca, savcı Y.E.'nin tehdit edilmesi üzerine soruşturmanın derinleştirildiği ve devletin tüm birimleriyle bu illegaliteye karşı mücadele edildiği vurgulandı.
18 Ekim 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde bebek ölümlerine neden olmakla suçlanıyor. Çeteye ilişkin toplam şikayet sayısı 350'ye ulaştı ve 22 kişi tutuklandı. Çetenin elebaşı olarak doktor Fırat Sarı gösterilirken, birçok hastanenin ruhsatı iptal edildi. İlk duruşma 18 Kasım'da yapılacak.
28 Ekim 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bebekleri öldürerek SGK'yı dolandıran 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklamalarda bulundu ve bir baba olarak çok üzgün olduğunu belirtti. İstanbul merkezli bu sağlık çetesi, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor. Soruşturma, bir annenin şikayeti üzerine başlatılmış ve birçok kişi tutuklanmış durumda. Yerlikaya, bu vicdansızların hak ettikleri cezayı alması için konunun takipçisi olacağını ifade etti.
19 Ekim 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'yenidoğan çetesi' soruşturması kapsamında kapatılan hastanelere yapılan ödemelerin faiziyle geri alınacağını açıkladı. İstanbul merkezli sağlık çetesi, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor ve soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunuyor. 10 hastanenin ruhsatı iptal edilirken, bu hastanelere yapılan ödemeler durduruldu ve geri alınması için işlemler başlatıldı. Soruşturma, bir annenin şikayetiyle başlamış ve savcı tehdit edilmişti.
21 Ekim 2024

İstanbul'da 10 bebeğin ölümüyle suçlanan ve aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 47 sanıklı yenidoğan çetesi davası başladı. Duruşma, Bakırköy Adliyesi'nde yapılıyor ve sanıkların kimlik tespiti tamamlandı. Çetenin, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden olduğu ve haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Dava, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, duruşma salonuna alınmayan avukatlar ve aileler tepkilerini gösterdi.
18 Kasım 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan bir suç örgütüne karşı yürütülen soruşturmanın detaylarını paylaştı. Bakan, çetenin bebekleri ihmal ederek ölümlerine sebep olduğunu ve bu durumu gizli operasyonlarla çökerttiklerini belirtti. Soruşturma, bir CİMER ihbarıyla başlamış ve 41 kişi gözaltına alınmış, 22'si tutuklanmıştır. Bakan, bu tür olayların tekrarlanmaması için denetimlerin sıkılaştırıldığını ve vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini vurguladı.
19 Ekim 2024

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde yenidoğan çetesiyle ilgili kendisine gelen ihbarlar hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, çeteyle ilgili üç kişinin isimlerinin sekiz yıl önce kendisine iletildiğini ve bu kişilerin şu anki soruşturmada önemli roller üstlendiğini belirtti. İstanbul'da sağlık çalışanlarının da dahil olduğu bir grubun, bebek acil hastalarını özel hastanelere sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında birçok hastane ve sağlık hizmeti şirketi sorumlu tutulurken, bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi.
19 Kasım 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen bir operasyonda, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüte yönelik olarak 26 Aralık'ta beş ilde 37 kişi gözaltına alındı ve 4 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirildi. Operasyonda hedef alınan kişilerden biri olan Necati Zaman'a yönelik Ankara'da yapılmaya çalışılan baskında, polisler yanlışlıkla bir hâkim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine girdi. Bu yanlışlık, adreste yaşanan bir karışıklık nedeniyle meydana geldi ve baskın sırasında yaşananlar tutanaklara yansıdı.
18 Nisan 2024

Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, bebek ölümleriyle ilgili bakanlığa bilgi verilmediğini ve dosyaların gizli olduğunu belirtti. Çetenin, bebeklerin bakımını manipüle ederek denetim ekiplerini yanılttığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi ve bakanlık, sağlık sistemindeki suistimalleri önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
22 Ekim 2024

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın da dahil olmak üzere sekiz kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan gazetecilerin soruşturma dosyalarına gizlilik kararı uygulandı ve avukatlarıyla görüşmelerine rağmen, henüz suçlamalar hakkında bilgi sahibi değiller.
6 Mayıs 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasıyla suçlanıyor. Bu çetenin mağdurlarından biri olan Erol çifti, bebeklerinin beyin kanaması geçirdiğini ve yüzde 100 işitme kaybı yaşadığını belirtti. Çetenin işbirliği yaptığı 10 hastanenin ruhsatı iptal edilirken, soruşturmada adı geçen 47 şüpheliden 22'si tutuklandı. Mağdur aileler, yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle adalet arayışlarını sürdürüyor.
19 Ekim 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

İstanbul'da 21 bebek ölümünden sorumlu tutulan 'yenidoğan çetesi' soruşturması kapsamında 19 özel hastane inceleniyor. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini başka şirketlere kiraya vermesinin sorumluluktan kaçmak amacı taşıdığını belirtti. Bahat, hastanelerin kiralama yapsalar bile sorumluluklarının devam ettiğini vurguladı ve Sağlık Bakanlığı'nın yapacağı incelemelerin önemine dikkat çekti. Soruşturmanın sektördeki kirliliği temizlemesi gerektiğini ifade eden Bahat, bu durumun hekimliğe ve sağlık sektörüne büyük zarar verdiğini söyledi.
19 Ekim 2024

Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden dokuzu, aralarında örgüt elebaşı Özgür Saral'ın da bulunduğu kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Kasım 2023

Büyükçekmece savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle ilgili soruşturmada, itirafçı şüpheli M.E.O., kendisine MİT kimlik kartı verildiğini ve Mustafa Kemal Zengin tarafından çeşitli görevlerde kullanıldığını iddia etti. M.E.O., Zengin'in kendisine savcıya yönelik bir saldırı planı teklif ettiğini ancak bunu reddettiğini belirtti. Soruşturma kapsamında, sağlık çetesiyle bağlantılı olarak 11 kişi gözaltına alındı ve beş kişi tutuklandı. Savcı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle ilgili olarak da geniş çaplı bir soruşturma yürütülüyor.
15 Ekim 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin altı kişi daha gözaltına alındı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında yol bakım çalışmasında görev yapan çeşitli yetkililer gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan dört kişiden ikisi serbest bırakılmış, diğer ikisi adliyeye sevk edilmişti. Kazaya dair yeni görüntüler ve bilirkişi ön raporu da kamuoyuyla paylaşıldı.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim