Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde tamamlanan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne, Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Meksika arama kurtarma köpeği Proteo'nun ismi verildi. Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Proteo'nun isminin merkezde yıllarca yaşatılacağını belirtti.
22 Şubat 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde avcılar tarafından maden sahasında bitkin halde bulunan bir Fransız gezgin hastaneye kaldırıldı. Avcıların yardım çağrısını duyduğu kadın, yerde bitkin halde bulundu ve sağlık ekipleri tarafından Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Kadının omurgasında kırık tespit edildi ve yoğun bakımda tedaviye alındı. 61 yaşındaki kadının yüksek bir noktadan düştüğü tahmin ediliyor.
25 Eylül 2023

Hatay'da meydana gelen bir bina çökmesi sonucu enkaz altında kalan tıp fakültesi öğrencisi Kerem Çetin ve kedisi Çilek, beş saat süren bir kurtarma operasyonu sonucunda kurtarıldı. Konya'dan gelen Akşehir Arama Kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Çetin'in sağlık durumu iyi olarak belirlendi ve öncelikle kedisinin kurtarılmasını istedi. Çilek adlı kedi perdeye sarılı halde bulunarak kurtarıldı ve bu durum Çetin'in moralini yükseltti. Çetin hastaneye kaldırıldı ve tedavisi devam etmektedir.
7 Şubat 2023

İstanbul'da bir hafta önce kaybolan husky cinsi köpek Oreo, Edirne'nin Keşan ilçesinde veteriner Batuhan Çalışkan tarafından bulundu. Çalışkan, köpeğin çipini kontrol ederek sahibinin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan Yemen uyruklu Amr Tareq Gaber Farea olduğunu belirledi ve kendisiyle iletişime geçti. Farea, köpeğini almak için Keşan'a geldi ve Çalışkan'a bin lira ödül verdi. Çalışkan, ödülü Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğine bağışladı.
16 Ağustos 2023

Afyonkarahisar'da bir otelin bahçesine iniş sırasında rüzgara kapılan helikopter ağaçlara çarptı. Kazada helikopterde bulunan N.C. ve oğlu B.C. yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.
16 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

Erzincan'da Munzur Dağı'nda karla kaplı arazide yiyecek arayan çengel boynuzlu dağ keçileri, yerel bir hayvansever ve doğa gözlemcisi olan Mert Yılmaz tarafından dronla görüntülendi. Yılmaz ve arkadaşları, piknik yapmak için gittikleri dağda, nadiren görülen ve koruma altındaki bu hayvanları dronla yakından çekme fırsatı buldu. Yılmaz, bu deneyimi ve görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.
4 Aralık 2023

Konya'da bir barınakta köpeğe işkence ederek öldürdükleri iddia edilen iki sanık, 'Bir ev hayvanı veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan yargılandıktan sonra tahliye edilmişti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Meram İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tahliye kararına yaptıkları itirazlar, sırasıyla 3'üncü ve 4'üncü Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından reddedildi.
16 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde enkaz altında kalan 13 yaşındaki Berat Sarı, 55 saat sonra kurtarıldı. Berat, enkazdan elinde muhabbet kuşuyla çıkarıldı. Kurtarıldıktan sonra hipotermi tehlikesine karşı özel örtülerle sarılan Berat, ambulansa bindirilirken muhabbet kuşunu teyzesi Döndü Öztürk'e emanet etti. Teyze Öztürk, kuşu bağrına basarak ona ekmek ve su verdi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yıkılan Üçgözler Apartmanı'nın enkazından Turan ve Aynur Ak çifti kurtarıldı. Çifte ilk müdahaleyi, enkaz altından çıkarılmadan önce, olay yerinde bulunan ve UMKE görevlisi olan kızları Pınar Ak yaptı. Pınar Ak'ın anne ve babasına destek verdiği anlar kurtarma ekiplerince görüntülendi ve çift, daha sonra hastaneye kaldırıldı.
7 Şubat 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

İzmir'in Menemen ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Hüseyin Özçınar, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurdu. Aileden uygun donör bulunamayınca, eski damat Uğur Doğrusöz gönüllü oldu ve karaciğerinin bir kısmını bağışladı. Nakil sonrası her iki kişinin de sağlık durumu iyi. Doğrusöz, bu kararını insanların ne dediğini önemsemeden, bir insana hayat verebilmek için aldığını belirtti.
20 Ekim 2023

Çorum'un Alaca ilçesinde, Alaca Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Zeki Aksakal ve Nuri Yalçınkaya aynı gün hayatını kaybetti. Morgdaki işlemler sırasında Nuri Yalçınkaya'nın cenazesi yanlışlıkla Zeki Aksakal'ın ailesine teslim edildi ve defnedildi. Yalçınkaya'nın ailesi, cenazeyi teslim almak için hastaneye gittiklerinde karışıklığı fark etti. Başlatılan soruşturma sonucunda cenazelerin karıştığı belirlendi ve savcılık izniyle Yalçınkaya'nın cenazesi mezardan çıkarıldı.
22 Mayıs 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yıkılan Anadolu Apartmanı'nın enkazından 24 yaşındaki Rümeysa Yalçınkaya, 27 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yalçınkaya'nın sağlık durumu iyi görünüyor ve tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.
7 Şubat 2023

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Diyarbakır'da ağır hasar gören ve en az 13 hayvanın mahsur kaldığı Galeria Sitesi'nin yıkımına başlandı. Yıkım öncesinde hayvanları kurtarma çabaları sonuçsuz kaldı ve hiçbir nakliye şirketi yıkım alanına araç yanaştırmayı kabul etmedi. Yıkım sırasında hayvanların kaçışı için fırsatlar yaratılmaya çalışıldı, ancak hayvanseverler ve HDP'li vekillerin girişimleriyle yıkım, içeride bir kedi tespit edilip kurtarılana kadar durduruldu.
22 Şubat 2023

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mehmet Harmancı isimli çiftçi, Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığı sınırları içinde bulduğu mühimmatı yaylaya götürdü. Mühimmat, evden alınıp kamyonete yüklenirken patladı ve Mehmet Harmancı olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
1 Temmuz 2023

İstanbul Adalar'da evcil hayvanların yasadışı üretimi ve satışı yapıldığı tespit edildi. Aktivistlerin ve bölge halkının ihbarı üzerine tarım müdürlüğü ve polis harekete geçti ve bir anne kurt köpeği ile dört yavrusu kurtarıldı. Evcil hayvanların kayıtdışı üretimi ve ticareti, sahipsiz hayvan nüfusundaki artışa neden oluyor ve hayvana karşı insanlık dışı muamele vakalarının başlıca kaynağı oluyor. Hayvanları Koruma Mevzuatı'na göre, evcil hayvanların, sahiplerince kısırlaştırılması esastır.
22 Temmuz 2023

Tunceli'de yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda koruma altında olan yaban keçileri, parkın sarp kayalıklarında beslenirken fotoğraflandı. Yaklaşık 42 bin hektarlık bir alana sahip olan milli park, dağlık ve ormanlık alanlarla kaplı olup, avlanması yasak yaban keçilerine ev sahipliği yapıyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte yeşeren otlarla beslenen keçiler, insanları fark edince zirvelere tırmanarak gözden kayboldu.
22 Mart 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023
İşaretlediklerim