Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Telegram CEO'su Pavel Durov'un Fransa'da gözaltına alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Durov, Le Bourget Havalimanı'nda özel jetinden inerken gözaltına alınmış ve gözaltı süresi iki gün uzatılmıştı. Macron, bu kararın devam eden bir adli soruşturmanın parçası olduğunu ve yargıçlar tarafından alındığını vurguladı. Telegram, gizlilik sağlayan şifreli konuşma hizmeti nedeniyle birçok ülkede yasaklanmış veya kısıtlanmış durumda.
26 Ağustos 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in yönettiği iddia edilen ve sosyal medya üzerinden operasyonlar yürüten 'Ebabil Harekatı' adlı bir troll organizasyonunun varlığını ve faaliyetlerini açıkladı. Özel, bu organizasyonun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik sosyal medya üzerinden sistematik bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirtti. Telegram üzerinden 8 bin kişilik bir trol ağına içerik servis edildiği ve bu içeriklerin İmamoğlu ile ilgili olumsuz algı oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.
12 Ocak 2023

Fransa, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde binlerce evsiz göçmeni otobüslerle Paris dışına gönderdi. Göçmenler, barınma sözlerinin tutulmadığını ve bilmedikleri sokaklarda yaşamaya zorlandıklarını belirtiyor. Paris ve çevresinde yaklaşık 100 bin evsiz bulunuyor ve mevcut sığınaklar yetersiz kalıyor. Bu durum, büyük spor etkinliklerinin sosyal sorunları gözler önüne sermesi açısından yeni bir örnek teşkil ediyor.
11 Temmuz 2024

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi. Komedyen Şahan Gökbakar, bu kararı X hesabından yayınladığı bir video ile hicvetti. Gökbakar’ın paylaşımı sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kullanıcı tarafından yorumlandı.
2 Ağustos 2024

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’nın başkenti Paris’te özel jetinden inerken gözaltına alındı. Fransız makamları, Telegram’ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı suçlar ve dolandırıcılık için kullanıldığını ve Durov’un bu suçların ortağı haline geldiğini düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin bu duruma nasıl tepki vereceğini sorguladı. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığını ve hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.
25 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Mayıs'ta işçilerin polis barikatlarıyla karşılaşmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Özel, olası provokasyonları önlemek amacıyla yürüyüşten vazgeçtiklerini belirtti. Ayrıca, CHP'nin gelecekte Türkiye'yi yönetecek parti olarak sorumluluklarının arttığını ve bu nedenle çatışma yerine seçim yoluyla sorunları çözme niyetinde olduklarını ifade etti. Özel, seçimleri kazanmaları halinde polis barikatlarını kaldıracağını söyledi.
2 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki bir toplantının kaydının internete sızdırılması hakkında konuştu. İmamoğlu, toplantıda partinin konularının konuşulduğunu ve bunun doğal olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür toplantıların seçimden bu yana yaklaşık 200 kez yapıldığını ve devam edeceğini ifade etti. Sızdırma olayının araştırılacağını söyledi.
19 Temmuz 2023

CHP'nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Genel Başkan Özgür Özel'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan müzakereler konusunda eleştirdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sosyoekonomik sorunları dile getirerek, bu koşullar altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile müzakere yerine mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Özel'in Erdoğan ile yakın zamanda gerçekleştirdiği ve gelecek hafta devam etmesi beklenen görüşmeler, Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti.
24 Nisan 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanamadan 64'üncü sırada tamamlaması üzerine federasyonların hesap vereceğini belirtti. Bakan, devletin spor federasyonlarına en üst düzey imkanlar sunduğunu ve bu imkanların doğru ve verimli kullanılmadığını vurguladı. Ayrıca, üç ay içinde federasyon seçimlerinin yapılacağını ve herkesin bu süreçten ders çıkarması gerektiğini ifade etti.
12 Ağustos 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sebebiyle CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ gözaltına alındı. Dağ'a, Instagram ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'halkın kin ve düşmanlığa tahrik etme' ve 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamaları yöneltildi. Ayrıca, 2012 yılında Erdoğan'ın bir öğrenciye söylediği sözlerin yer aldığı video da delil olarak dosyaya eklendi. Dağ, ifade verdikten sonra yurtdışına çıkışı yasaklanarak serbest bırakıldı.
11 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Platformu tarafından düzenlenen bir iftar buluşmasında seccade üzerinde çekilmiş bir fotoğrafının AKP'li kişilerce sosyal medyada paylaşılmasının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, fotoğraf çekimi sırasındaki yoğunluk ve telaş nedeniyle yerdeki seccadenin fark edilmediği ve bu durumdan dolayı Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üzgün olduğu belirtildi.
1 Nisan 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, medyadaki trol çalışmalarının ileride iddianamelere siyasi darbenin medya ayağı olarak eklenebileceğini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalar ve 'Ebabil Harekatı' adlı bir grubun sosyal medya üzerindeki faaliyetleri konusunda uyarılarda bulundu. Demirtaş, Süleyman Soylu ve Alpay Özalan gibi isimlerin trol başı olarak adlandırıldığı ve trollerin paylaşımlarını beğenip yaymadan önce dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
13 Ocak 2023

CHP Merkez Yonetim Kurulu (MYK) toplantisinda, Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu'nun sizdirilan toplantisi konusulmadi. Toplanti oncesi MYK uyesi bazilarinin CHP Grup Baskani Ozgur Ozel ve grup baskan vekili Gokhan Gunaydin'in istifalarini talep edecekleri belirtilmisti. Ancak Gunaydin ve Ozel toplantida yer almadilar ve konu gundeme gelmedi. Kili�daro�lu konuyla ilgili yorum yapmazken, toplantidan sonra CHP Sozcusu Faik Oztrak ve medyadan sorumlu genel baskan yardimcisi Eren Erdem'le ozel bir gorusme yapti. Imamoglu ve bazi CHP'li ust duzey isimlerin katildigi cevrimici toplantinin kaydi Youtube'a sizdirilmisti ve bu durum parti icindeki 'degisim' tartismalarini gundeme getirmisti.
19 Temmuz 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in, sosyal medya üzerinden yürütülen ve 'Ebabil Harekatı' adı verilen bir trol organizasyonunun başında olduğunu öne sürdü. Özel, bu hareketin sosyal medya yönetimi yaptığını ve hazırlanan içeriklerin binlerce trole servis edildiğini iddia etti. Ebabil Harekatı ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Özgür Özel'e cevap verdi ve onun gerginliğini anladıklarını belirtti.
12 Ocak 2023

TRT, 2024 yazında Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, Paris 2024 Paralimpik Oyunları ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi önemli spor etkinliklerini yayınlayacağını duyurdu. Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da, Wimbledon Tenis Turnuvası Londra'da, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ise Paris'te düzenlenecek. Bu etkinlikler TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT'nin dijital platformu tabii üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
11 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

Facebook, Hamas lideri İsmail Haniye için Ayasofya Cami'nde kılınan cenaze namazının videosunu paylaşan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabını kısıtladı. Bu olayın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişimi engelledi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram'ın Haniye için yapılan taziye mesajlarını silmesine tepki gösterdi. Diyanet Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Cami'nde Haniye için kıldırdığı cenaze namazının videosu, Diyanet'in sosyal medya hesaplarından paylaşıldıktan kısa süre sonra Facebook tarafından silindi ve hesap kısıtlandı.
2 Ağustos 2024

Mizah dergisi Leman, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 2 Ağustos'ta Instagram'a getirdiği erişim engelini kapağına taşıdı. Derginin kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milli atıcı Yusuf Dikeç’in ikonikleşen pozu ile birlikte, elinde bir silahla 'Instagram Kapatma Butonu' yazan bir hedefe nişan alırken resmedildi. Leman'ın bu kapağı, sosyal medya platformlarına getirilen erişim engellerine mizahi bir eleştiri olarak değerlendiriliyor.
8 Ağustos 2024
İşaretlediklerim