Kütahya'da gerçekleşen yerel seçimlerde, AKP ve MHP arasındaki kıyasıya rekabet, CHP'nin lehine sonuçlandı. 2019 yerel seçimlerinde üçüncü sırada yer alan CHP, bu seçimde kıl payı bir farkla birinci oldu. Açılan sandıkların yüzde 99,82'sine göre CHP yüzde 29,70, MHP yüzde 29,16, AKP ise yüzde 27,71 oy aldı. CHP ile MHP arasındaki oy farkı yaklaşık 700 civarında.
1 Nisan 2024

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ve İstanbul'un ilçe ilçe, mahalle mahalle analiz edilen 484 sayfalık bir ankete göre, Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un 4.5 puan önünde yer alıyor. Ankete göre İmamoğlu, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinin büyük bir kısmının desteğini alırken, Kurum ise AK Parti, MHP ve YRP seçmenlerinin çoğunluğunun oyunu alıyor. İstanbul'da Sancaktepe ilçesinin CHP'ye geçmesi bekleniyor ve Bayrampaşa, Tuzla ve Üsküdar'da AK Parti ile CHP arasındaki fark bir puanın altına inmiş durumda.
11 Mart 2024

‘Behzat Ç.’ dizisindeki başarılı performansıyla tanınan oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP'nin sürpriz adaylarından biri olarak Ankara'nın Etimesgut ilçesinde belediye başkanı seçildi. MHP'nin elindeki Etimesgut'ta AKP aday göstermemiş, bu durum seçim yarışını farklı bir boyuta taşımıştı. Açılan sandıkların yüzde 79,35'ine göre Beşikçioğlu, yüzde 56,49 oy oranıyla seçimi kazandı.
1 Nisan 2024

Ankara'da yapılan yerel seçimlerde, sandıkların %10,99'u sayıldıktan sonra CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın önde olduğu görülüyor. TRT'nin aktardığı bilgilere göre, CHP %56,24 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, AKP %36,47 ile ikinci, İYİ Parti %0,75 ile üçüncü, DEM Parti %0,52 ile dördüncü sırada yer alıyor. Diğer partilerin toplam oy oranı ise %6,02 olarak belirlendi.
31 Mart 2024

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre İstanbul'daki tüm sandıklar açıldı ve kesinleşmemiş sonuçlara göre AKP, İstanbul'da 98 milletvekilinden 40'ını kazandı. CHP ise 31 vekil çıkardı. İstanbul'da yüzde 48,55 oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu birinci sırada yer alırken, milletvekilliği dağılımında AKP önde görünüyor. İstanbul'un üç bölgesindeki vekil dağılımı detayları da paylaşıldı.
15 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'un Güngören ve Esenyurt ilçelerindeki belediye başkan adaylarını sağlık sorunları nedeniyle değiştirdi. Güngören için Temel Akkoçlar'ın yerine Yüksel Yalçın, Esenyurt için ise Ali Gökmen'in yerine Prof. Dr. Ahmet Özer aday gösterildi. Bu değişiklikler, CHP Basın Birimi tarafından yapılan bir açıklama ile duyuruldu.
19 Şubat 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Hatay'daki belediye başkanlığı seçimi sonuçlarına yönelik itirazını reddetti. Bu kararla birlikte, AK Parti adayının 3 bin 361 oy farkıyla kazandığı seçim sonucu kesinleşmiş oldu. CHP, seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla YSK'ya başvurmuş, ancak Hatay İl Seçim Kurulu, YSK'nın uyarısına rağmen mazbatayı AK Parti adayına teslim etmişti. CHP'nin, depremdeki sorumluluğu nedeniyle eleştirilen Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi de tartışma yaratmıştı.
8 Nisan 2024

Denizli Çal ve Uşak'ta yapılan yerel seçimler sonucunda iktidar partisi dışında bir partiden adaylar belediye başkanı seçildi. Seçimlerin hemen ardından, her iki şehirde de daha önce onaylanmış olan atıksu arıtma tesisi ihaleleri, Devlet Su İşleri tarafından çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Denizli Çal'da MHP'den CHP'ye geçiş yaşanırken, Uşak'ta AK Parti'den CHP'ye geçiş oldu. İptal gerekçeleri, ilanla ilgili eksiklikler ve ilana yansıyan hususlarda değişiklik yapılma süresinin geçmesi olarak açıklandı.
5 Nisan 2024

Türkiye'de gerçekleşen yerel seçimler, iktidara yönelik ciddi bir tepkinin sandığa yansıdığını gösterdi. Ekonomik kriz, emeklilerin ve emekçilerin yaşadığı zorluklar gibi faktörler, Cumhur İttifakı'nın büyük şehirlerde oy kaybetmesine neden oldu. CHP, Özgür Özel liderliğinde, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş ile güçlü bir performans sergileyerek tarihi bir zafer elde etti. Bu sonuçlar, CHP'nin değişim söyleminin seçmende karşılık bulduğunu ve iktidarın bundan böyle tartışmalı projelerde oldubittiye gitme şansının azaldığını gösteriyor.
1 Nisan 2024

Ardahan Belediyesi seçimlerinde, AKP'nin 174 oy farkıyla CHP'ye kaybetmesinin ardından, AKP'nin yaptığı itiraz kabul edildi. Bu itiraz sonucunda, Ardahan Belediyesi seçimlerinin tekrarlanmasına karar verildi. Bu gelişme, yerel siyasette önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor ve seçimlerin tekrarlanması süreci yakından takip ediliyor.
4 Nisan 2024

İstanbul'da yapılan yerel seçimlerde, sandıkların yüzde 10,1'i sayıldıktan sonra CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu bildirildi. TRT Haber'in aktardığı bilgilere göre, CHP yüzde 49,41 oy oranıyla birinci sırada yer alırken, AKP yüzde 42,03 ile ikinci, DEM Parti yüzde 2 ile üçüncü, İYİ Parti ise yüzde 0,58 ile dördüncü sırada yer alıyor. Diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 5,97 olarak belirlendi.
31 Mart 2024

Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlerde CHP ve AKP'nin ardından en çok oy alan üçüncü parti oldu. Toplamda 2 milyon 583 bin 987 oy alarak %6,07 oy oranına ulaştı ve MHP, İYİ Parti ve Dem Parti'yi geride bıraktı. YRP, Şanlıurfa ve Yozgat'ta AKP'den büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, çeşitli illerde 36 ilçe ve 20 belde belediye başkanlıklarını da kazandı. Bu başarı, YRP'nin genel seçimlerde 'cumhur ittifakı'nı desteklemesinin ardından, yerel seçimlere ittifaksız girme kararının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.
1 Nisan 2024

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da yüzde 40'lık bir kısmı açılan sandıkların sonuçlarına dayanarak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 51,42 oy oranıyla önde gittiğini belirtti. Açıklanan verilere göre, diğer adayların oy oranları ise Recep Tayyip Erdoğan için yüzde 43,91, Meral Akşener için yüzde 4,37 ve Muharrem İnce için yüzde 0,29 olarak sıralandı.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın partisi AKP, 10 yıldır yönetiminde bulunduğu Şanlıurfa'yı Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) kaybetti. Kesinleşmemiş sonuçlara göre, YRP Şanlıurfa'da yüzde 38,87 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. AKP ise yüzde 33,64 oy oranıyla ikinci sırada kaldı. Bu sonuç, AKP'nin uzun yıllardır elinde tuttuğu bir başka kalesi olan Adıyaman'ı da kaybetmesinin ardından geldi.
1 Nisan 2024

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul İl Başkanlığı seçimlerini Özgür Çelik kazandı. Seçim sonuçları ve detayları hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
9 Ekim 2023

Adıyaman'da, 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan milletvekilliği seçimlerinde, uzun yıllardır AKP ve tarikatların etkili olduğu bölgede, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin sürpriz bir şekilde 51.299 oy alarak seçimi kazanması dikkat çekti. AKP adayı Ziya Polat 28.285, Yeniden Refah Partisi adayı Nazif Atalay ise 14.173 oy aldı. Deprem sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar ve deprem yardımlarının kesilmesi gibi faktörler, halkın tepkisini ve oylarını CHP'ye yönlendirdi.
5 Nisan 2024

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreteri Şehzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, AKP listelerinden aday olarak seçime katıldılar. Anadolu Ajansı'nın 15 Mayıs verilerine göre, bu dört isimden üçü milletvekilliğini garantiledi. AKP, İstanbul 3'üncü bölgeden 14, Gaziantep'ten 8, Batman'dan 2, Mersin'den ise 4 milletvekili çıkardı. HÜDA-PAR, 2018 seçimlerinde yüzde 0,31 oy oranı ile 155 bin 539 oy almıştı.
16 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim sonuçlarına şaşırmadığını belirterek, anket sonuçlarının kendisine yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranı verdiğini ifade etti. Yavaş, seçimi yüzde 60,44 oyla kazanırken, rakibi AKP'li Turgut Altınok yüzde 31,68 oyla tamamladı. Ayrıca, CHP'nin Ankara'daki ilçe belediye sayısını üçten 16'ya çıkardığını ve bu başarıyı beklediğini söyledi. Yavaş'ın bu zaferi, İYİ Parti içinde Meral Akşener'e yönelik istifa çağrılarını gündeme getirdi.
3 Nisan 2024

Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilmesi, hem CHP hem de DEM Parti için bir rahatlama sağladı. DEM Parti'nin İstanbul adayı olarak Meral Danış Beştaş ve Celal Fırat'ın isimleri öne çıkıyor. Başak Demirtaş'ın adaylığı öncelikle AKP yanlısı medya ve sosyal medya trol hesapları tarafından gündeme getirildi ve bu durum, AKP tarafından Kürt seçmenlerden oy kazanma umuduyla olumlu karşılandı. Ayrıca, bu adaylık meselesi üzerinden AKP'nin geçmişteki Kürt politikaları ve Selahattin Demirtaş'a yönelik tutumu eleştirilerek siyasi bir propaganda yürütüldü.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim