AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Cumhur İttifakı'na katılma şartlarından biri olarak 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesini talep etmesine karşı çıktı. Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'ın bu tutumu parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. YRP'nin ittifaka katılmayacağını açıklamasının ardından Zengin eleştirilere maruz kalmış, ancak kendisine yönelik saldırıların azınlıkta olduğunu ve çok sayıda destek aldığını ifade etmiştir.
20 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek talep ettikleri konularda uzlaştıklarını ve partisinin Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldığını duyurdu. Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırdığını bildirdi. İttifak protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na verildi ve Yeniden Refah Partisi, AKP, MHP ve BBP ile birlikte Cumhur İttifakı'nın bir parçası oldu. HÜDA-PAR ise ittifakı dışarıdan destekleyecek.
24 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP), Cumhur İttifakı çatısı altında ayrı listelerde girdiği seçimlerde beş milletvekilliği kazandı. İstanbul'da üç, Kocaeli ve Konya'da birer milletvekili çıkaran YRP'nin genel başkanı Fatih Erbakan da İstanbul 2'nci bölgeden milletvekili seçildi. Parti, Türkiye genelinde yüzde 2,84 oy alarak Hazine yardımı alabilmek için gereken yüzde 3 oy barajını az bir farkla kaçırdı.
15 Mayıs 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, partinin cumhur ittifakına katılma kararına Elif Erbakan'ın karşı çıktığını doğruladı. Elif Erbakan, partinin MKYK toplantısında bu karara güçlü bir şekilde itiraz etmiş, ancak eşi Mehmet Altınöz kararı desteklemiştir. Parti içinde bu karardan haberdar olmayan MKYK üyeleri de bulunmakta ve karar aile içinde de tartışmalara neden olmuş. Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesiyle YRP'nin ittifaka katılma kararı son anda alınmıştır.
26 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi talebine karşı çıkan AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, partisi içinde ve kamuoyunda hedef haline geldiğini belirtti. Zengin, bu konuda konuştuğunda aşırı bir hedef olma durumuyla karşılaştığını ve yüzlerce tehdit mesajı aldığını ifade etti. Ayrıca, kadınların oylarının önemine değinerek, AK Parti'nin kadın seçmenlerini rahatsız eden bir tartışma üslubuna sahip olmaması gerektiğini vurguladı.
18 Mart 2023

İstanbul Ümraniye Belediyesi meclis üyesi olan üç AKP'li isim, Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) katıldı. AKP Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Meclisi 2'nci Başkan Vekili Orçun Şekercioğlu, AKP Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri Osman Affan Özkan ve Mehmet Mantar'ın YRP'ye katılımını partinin genel başkanı Fatih Erbakan Twitter hesabından duyurdu.
22 Eylül 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhur İttifakı'na katılmayacağını ve tüm şehirlerde seçime gireceklerini duyurdu. Bu açıklamanın ardından, YRP'nin kurucu üyesi ve Osmanlı hanedan soyundan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini ilan etti. Osmanoğlu'nun bu açıklaması, YRP içinde ve AKP çevrelerinde farklı tepkilere yol açtı.
20 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Zor, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimi'ne partinin tüm teşkilatlarının hazır olduğunu belirtti. Zor, 81 il, 973 ilçe ve 394 beldeye kendi logo ve adaylarıyla gireceklerini ifade etti. Ayrıca, 30 yaş altı gençler, engelli, deprem ve sel mağdurları ile şehit yakını ve gazilerden aday adaylığı başvuru ücreti almayacaklarını kaydetti.
8 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını imzalamasının ardından, AKP'nin ittifak arayışları devam ediyor. AKP kurmayları Binali Yıldırım ve Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüşecek. Hürriyet yazarı Hande Fırat, HÜDA-PAR'a cumhur ittifakında kontenjan verilmesinin gündemde olduğunu belirtti. Ayrıca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da cumhur ittifakından gelebilecek bir teklifi değerlendireceklerini ifade etti.
10 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi'nin, cumhur ittifakına katılmak için öne sürdüğü 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi talebine AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık itiraz etti. Bu durum parti tabanında rahatsızlık yarattı ve Zengin, yalnızlık ve yorgunluk hissettiğini dile getirdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zengin'e destek vererek, kadına şiddeti engellemeyi amaçlayan yasanın ittifak pazarlıklarına malzeme yapılamayacağını ve Zengin'in yalnız olmadığını belirtti.
27 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Yeşil Sol Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin de aralarında bulunduğu 36 siyasi partinin seçime katılma yeterliliğine sahip olduğunu duyurdu. Yeniden Refah Partisi, AKP'nin cumhur ittifakını genişletme çabaları kapsamında görüşülen partilerden biri olarak öne çıkarken, Yeşil Sol Parti ise HDP'nin olası bir kapatılması durumunda alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor. HDP'nin kapatılma davasında 11 Nisan'da savunma yapması beklenirken, milletvekili aday listelerinin 10 Nisan'a kadar verilmesi gerekiyor.
11 Mart 2023

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin cumhur ittifakına katılmayacağını ve Türkiye genelindeki tüm şehirlerde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini açıkladı. Bu açıklama, AKP'nin ittifakı genişletme çabaları ve diğer küçük partilerle yapılan görüşmelerin ardından geldi. HÜDA-PAR'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı almasının aksine, Yeniden Refah Partisi bağımsız olarak seçimlere katılma kararı aldı.
20 Mart 2023

MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan bir ankete göre, Türkiye'de toplumun yüzde 80'i kadın-erkek eşitliğini desteklerken, Yeniden Refah Partisi (YRP) seçmenlerinin yüzde 40'ı bu görüşe karşı çıkıyor. Ankette, siyasi partilere göre kadın-erkek eşitliği konusundaki görüşler de incelenmiş ve İYİ Parti, CHP ve Zafer Partisi seçmenlerinin büyük çoğunluğu eşitliği desteklerken, YRP'nin yanı sıra AKP ve MHP seçmenlerinin önemli bir kısmı eşitliğe karşı çıkan görüşleri benimsemiş. HDP/YSP ve TİP seçmenlerinde ise 'Hayır' diyenlerin oranı daha düşük.
9 Kasım 2023

AKP ve MHP'nin hazırladığı anayasa değişikliği teklifi Meclis'e sunuldu. Muhalefet, özellikle CHP ve İYİ Parti, AKP'nin 2010'daki gibi 'bilinçli fire' vererek referanduma gitme ihtimaline karşı tedirgin. İYİ Parti, başörtüsü teklifindeki bazı ifadelerin değiştirilmesini ve 'çocuğun korunmasının öneminin' anayasal güvenceye alınmasını öneriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri referandum havasında götürme isteği ve anayasa değişikliği için gereken oyların sağlanması konusunda muhalefetin tutumu belirleyici olacak. Muhalefet, uzlaşı sağlanamazsa oylamaya katılmama seçeneğini de değerlendiriyor.
17 Ocak 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, kadına yönelik şiddetle mücadele kanunu olan 6284 sayılı kanunu savunması nedeniyle parti içinde eleştirilen AKP'li Özlem Zengin'e destek açıkladı. Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma şartları arasında bu kanunun değiştirilmesini talep etmesi üzerine Zengin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan itiraz gelmiş ve bu durum parti tabanında rahatsızlık yaratmıştı. Akşener, kadınların sesini yükselttiği için hedef alındığını ve 6284 sayılı kanunun tartışılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
22 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşarak kadın haklarının seçimlerde bir oy kazanma aracı olarak radikal unsurlara sunulduğunu eleştirdi. Kılıçdaroğlu, kadınların temel haklarının oylanmasına karşı çıkarak, kadın ve çocuk hakları üzerinden pazarlık yapılmayacağını vurguladı. Ayrıca, iktidara gelmesi durumunda kadınların sosyal güvenliğini sağlamak, kreş sayısını artırmak ve kadın istihdamını teşvik etmek gibi vaatlerde bulundu. Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) cumhur ittifakına katılmak için sunduğu 30 maddelik talep listesinde, 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi talebi yer alıyordu, ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin bu talebe karşı çıktı.
29 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından AKP'li vekiller sosyal medyada olumlu tepkiler verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefette yaşanan bu gelişmeye rağmen Cumhur İttifakı'nın yol haritasının net olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, ittifak olarak konuşmama kararı aldıklarını ve muhalefetin atacağı adımları değerlendireceklerini ifade etti.
4 Mart 2023

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AKP'nin Anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşme talebini, partilerine yönelik kapatma davası, hesaplarına konan bloke ve iktidarın antidemokratik uygulamaları nedeniyle reddettiklerini açıkladı. AKP'nin başörtüsü ve ailenin korunması konularında yapmayı planladığı düzenlemeler için diğer partilerle görüşme arayışında olduğu, ancak HDP'nin bu görüşmeleri seçim manevrası olarak gördüğü ve Anayasa'nın 10'uncu maddesinde değişiklik yapılmasını önerdiği, ancak bu önerilere cevap alamadığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Yeniden Refah Partisi ve Hür Deva Partisi'nin ardından Demokratik Sol Parti'ye (DSP) de ittifak teklifinde bulundu. AKP Genel Başkan Vekili Yıldırım, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya gelerek 'birlikte yol yürüme' teklifini iletti. Aksakal, teklifin DSP başkanlık divanında değerlendirileceğini ve karara bağlanacağını belirtti. Aksakal, ayrıca bir gün önce Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirmiş, ancak bu görüşmede bir ittifak teklifi olup olmadığına dair bir bilgi verilmemişti.
7 Nisan 2023

AKP, Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen ancak Genel Kurul'a gelmeyen bir anayasa değişikliği teklifi ile LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasının yolunu açmayı planlıyor. Anayasa değişikliği, evlilik birliğini kadın ve erkeğin evlenmesiyle sınırlayan ve aile yapısını koruma amacını güçlendiren maddeler içeriyor. AKP'li bir yönetici, anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda uyum yasaları çerçevesinde dernekler yasasında değişiklik yapılacağını ve LGBTİ+ derneklerinin faaliyetlerine son verileceğini belirtiyor.
23 Haziran 2023
İşaretlediklerim